Now Reading
Πώς ο καθορισμός των ορίων βοηθάει να είστε πιο παρούσα μαμά, σύζυγος και επαγγελματίας. 

Πώς ο καθορισμός των ορίων βοηθάει να είστε πιο παρούσα μαμά, σύζυγος και επαγγελματίας. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν καλύτερα τα όριά σας όταν επικοινωνείτε με σαφήνεια και ευγένεια.

Αν είστε άτομο του ναι τότε θα πρέπει να ξεκαθαρίζετε συχνά τα όριά σας. Όχι μόνο στα παιδιά αλλά σε κάθε τομέα της ζωής σας. Οι άνθρωποι παρεξηγούν αλλά και κακομαθαίνουν και τα πολλά ναι συχνά φέρνουν και τις υπερβολικές απαιτήσεις. 

Αν η ζωή τα τελευταία χρόνια σας έχει προσθέσει αρκετούς τίτλους όπως αυτόν της εργαζόμενης μαμάς, συζύγου, αφεντικού, κολλητής, αδερφής κτλ, ξαφνικά ίσως το να λέτε ναι σε όλα σημαίνει να στερείστε κάτι άλλο που ίσως αγαπάτε περισσότερο και έχει σημασία για εσάς. Όπως ο χρόνος με τα παιδιά σας! 

Αντί να περηφανεύεστε για το πόσα πράγματα θα μπορούσατε να προσθέσετε στη λίστα των υποχρεώσεών σας και για το πόσο γεμάτο θα μπορούσατε να φτιάξετε το ημερολόγιό σας, δώστε χρόνο σε όσα χρειάζεστε πραγματικά κάνοντας σαφή τα όριά σας σχετικά με το τι μπορείτε να δώσετε και τι όχι! Όσοι έχουν μάθει έτσι σίγουρα δε θα πάψουν να ζητούν, αλλά ίσως έχει έρθει η ώρα να ακούσουν από εσάς και μερικά όχι! Το να μάθετε να βάζετε ξεκάθαρα όρια είναι το κλειδί που θα σας επιτρέψει να παραμείνετε παρούσα ως μαμά, σύζυγος, συνάδελφος και αφεντικό. Και ενώ ο καθορισμός ορίων είναι μια πρακτική από μόνη της, υπάρχουν ορισμένες βασικές αρχές οι οποίες θα σας βοηθήσουν στην πορεία. 

Ο χρόνος είναι πολύτιμος

Σκεφτείτε  πώς κάθε ευκαιρία που έρχεται στο δρόμο σας θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξη στη δουλειά σας. Αυτό είναι ένας μεγάλος παράγοντας γιατί θα σας ιντριγκάρει να πείτε ναι σε τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα. Ο χρόνος ωστόσο είναι πιο σημαντικός από τα χρήματα και δημιουργώντας αυτή τη νοητική αλλαγή, θα βρείτε τον τρόπο πιο εύκολα να πείτε όχι σε επιχειρηματικές ευκαιρίες που σίγουρα θα σας αφαιρούσαν πάρα πολύ χρόνο. Ξανασκεφτείτε στρατηγικές για πιο παθητικές ροές εσόδων που δεν απαιτούν χρόνο συναλλαγών και αντ’ αυτού ελευθερώστε περισσότερο χρόνο για να επικεντρωθείτε στη φροντίδα των ανθρώπων της ζωής σας που χρειάζονται την προσοχή σας. Υπάρχουν φορές που κερδίζοντας περισσότερα χρήματα μπορεί να δημιουργήσετε ευκαιρίες για περισσότερο ποιοτικό χρόνο. Όπως αυτό το μπόνους στο τέλος του έτους που σημαίνει ότι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τις οικογενειακές διακοπές, τότε αυτό θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο. Θέστε νοητικά όρια στον χρόνο σας και τιμήστε τα. 

Ποιότητα και όχι ποσότητα

Κάποιος μου είπε κάποτε, «Μπορείς να είσαι όλα τα πράγματα, αλλά δεν μπορείς να είσαι όλα τα πράγματα ταυτόχρονα», και δεν είμαι σίγουρη ότι έχω νιώσει ποτέ κάτι πιο αληθινό σε σχέση με τη μητρότητα από αυτό. Αν η πραγματικότητα αυτής της εποχής και της δικής σας ζωής, είναι αυτή με μικρά μωρά στο σπίτι, τότε γνωρίζετε πως  χρειάζονται πολύ την προσοχή σας. Αυτό σημαίνει ότι μερικοί από τους ρόλους στη ζωή σας που πραγματικά αγαπάτε όπως το να είστε μια καλή φίλη, είναι αυτή τη στιγμή πίσω από τη μαμά. 

Μόλις δώσετε στον εαυτό σας την άδεια να δημιουργήσει κοινωνικά όρια λέγοντας ναι μόνο σε πράγματα που σας φωτίζουν, το να πείτε όχι γίνεται πολύ πιο εύκολο. 

Δείτε Επίσης

Επικοινωνία και αναγνώριση 

Μπορεί να μην έχετε πια τον ίδιο χρόνο για να ολοκληρώσετε τα πράγματα όπως παλιά, αλλά έχετε ακόμα χρόνο να αναγνωρίσετε τους ανθρώπους και να τους κάνετε να αισθάνονται ότι ακούγονται. Το να φροντίζεις να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους άλλωστε με καλοσύνη και σεβασμό κάνει πραγματικά τη διαφορά στο να κατανοήσουν ότι έχεις τα δικά σου όρια τα οποία πρέπει να τηρείς. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν εξαιρετικά το σεβασμό των ορίων όταν τα επικοινωνείτε με σαφήνεια και ευγένεια. Στην πραγματικότητα, γίνεστε ένα παράδειγμα για το πώς να θέσετε υγιή όρια διατηρώντας παράλληλα σεβασμό. Η επικοινωνία είναι το κλειδί της συνεργασίας. 

Η δημιουργία των ορίων που θέλετε να θέσετε είναι το εύκολο κομμάτι. Το να μάθουμε να τα τηρούμε είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί εξάσκηση. Ίσως υπάρχουν ακόμη εβδομάδες που βρίσκεστε υπερφορτωμένες και αναρωτιέστε γιατί το αφήσατε να συμβεί ξανά. Εκείνες τις εβδομάδες δώστε στον εαυτό σας χάρη. Χαμογελάστε γιατί παρόλο που νιώθετε κουρασμένη, θυμάστε ότι είστε ακόμα ικανή να παραμένετε το κορίτσι που τα αντέχει όλα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top