Now Reading
Η Εύα Μέντες εγκατέλειψε την υποκριτική για να είναι σπίτι με τα παιδιά της – να γιατί την αγαπάμε γι’ αυτό

Η Εύα Μέντες εγκατέλειψε την υποκριτική για να είναι σπίτι με τα παιδιά της – να γιατί την αγαπάμε γι’ αυτό

Μια μαμά σχετίζεται με την ηθοποιό και την επαινεί για την απόφασή της.

Η ηθοποιός Eva Mendes βοηθά να επικεντρωθούν εκ νέου οι προσδοκίες των εργαζόμενων μαμάδων, μαζί με τον σύζυγό της, Ryan Gosling, και τις δύο κόρες τους.

Σε μια νέα συνέντευξή της στο NBC’s Today, η ηθοποιός λέει ότι ήταν «άβολο» όταν αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω από την καριέρα της στην υποκριτική για τις κόρες της, Esmeralda, 9, και Amada, 7 ετών.

«Ακόμα δούλευα. Απλώς δεν έπαιζα σε ταινίες επειδή η υποκριτική σε ταξιδεύει σε τοποθεσίες, σε απομακρύνει», εξηγεί στη συνέντευξη. «Ήταν σχεδόν σαν μια μη λεκτική συμφωνία που έλεγε, «Εντάξει, αυτός θα δουλέψει και εγώ θα δουλέψω. Απλώς θα δουλέψω από εδώ».

Η Μέντες είχε προηγουμένως ξεκαθαρίσει ότι δεν «παράτησε ποτέ την υποκριτική», αλλά μάλλον αναδιοργάνωσε την καριέρα και τα έργα της για να είναι πιο παρούσα για τα παιδιά της. Είναι μια κίνηση με την οποία έχω σχέση και την επαινώ απόλυτα.

Ενώ δημοσίευσε πολλά ειδησεογραφικά άρθρα με τίτλους αμφισβητώντας την απόφασή της να κάνει ένα βήμα πίσω, η Mendes έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram το 2022, «Ήθελα να είμαι σπίτι με τα μωρά μου και ευτυχώς, οι άλλες επιχειρηματικές μου δραστηριότητες μου επέτρεψαν να το κάνω αυτό περισσότερο από την υποκριτική .»

Και πρόσθεσε, «Επίσης, δεν ενθουσιάστηκα με τους στερεότυπους ρόλους που μου πρότειναν εκείνη την εποχή. Ειδικά μετά τη δουλειά στην ταινία Lost River — ήταν ένα ονειρικό έργο. Είναι μια σκληρή πράξη που πρέπει να ακολουθήσει».

Το θέμα της ανάρτησης, είπε, ήταν να «μετατοπιστεί αυτή η αφήγηση».

Η ταινία του 2014, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γκόσλινγκ, ήταν η τελευταία ταινία στην οποία εμφανίστηκε η Μέντες πριν από την παύση της υποκριτικής της.

Αυτή και ο Γκόσλινγκ γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του δράματος του 2012 The Place Beyond the Pines. Το εξαιρετικά ιδιωτικό ζευγάρι, που σπάνια εμφανίζεται μαζί σε κόκκινα χαλιά ή εκδηλώσεις, επιβεβαίωσε τον γάμο του το 2022, αφού έχτισαν μια κοινή ζωή για περισσότερο από μια δεκαετία.

Μαζί με την Μέντες, ο Γκόσλινγκ έχει επίσης θέσει την οικογένειά του προτεραιότητα, αποχωρώντας από το Χόλιγουντ για τέσσερα χρόνια μεταξύ 2018 και 2021, πριν τον ρόλο του για Όσκαρ ως Ken στην εξαιρετικά δημοφιλή ταινία Barbie του 2023.

Ενώ η Μέντες δεν παρευρέθηκε στα Όσκαρ, έκανε δημόσια γνωστή την υποστήριξή της σε αυτόν με μια ανάρτηση στο Instagram μετά την ερμηνεία «Kenergetic» του Γκόσλινγκ που έκλεψε την παράσταση. «Πήγες τον Κεν μέχρι το Όσκαρ, RG», έγραψε. «Τώρα έλα σπίτι, πρέπει να βάλουμε τα παιδιά στο κρεβάτι».

Όταν ρωτήθηκε για τη δημοσίευση κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στο NBC, η Mendes είπε: «Επειδή περί αυτού πρόκειται. Πας, κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς και μετά γυρνάς σπίτι».

Λέει επίσης, «Πήγε και έκανε τη δουλειά του. Τυχαίνει να είναι πολύ καλός στη δουλειά του. Και το έκανε και γύρισε σπίτι».

Η συναισθηματική υποστήριξη του συζύγου φαίνεται να πηγαίνει αμφίδρομα. Ο Γκόσλινγκ, ο οποίος κέρδισε Χρυσή Σφαίρα το 2017 για τον ρόλο του στο La La Land, τίμησε τις θυσίες της Mendes για να μπορέσει να συνεχίσει να εργάζεται.

«Η κυρία μου μεγάλωνε την κόρη μας, ούσα έγκυος στη δεύτερη και προσπαθούσε να βοηθήσει τον αδερφό της να δώσει τη μάχη με τον καρκίνο», είπε κατά την ομιλία αποδοχής. «Αν δεν τα είχε αναλάβει όλα αυτά για να έχω αυτή την εμπειρία, σίγουρα θα ήταν κάποιος άλλος εδώ πέρα εκτός από εμένα».

Από τον τελευταίο της πρωταγωνιστικό ρόλο το 2014, η Mendes λάνσαρε μια σειρά από κλινοσκεπάσματα και σερβίτσια στο Macy’s. Το 2013, συνεργάστηκε με τη New York & Co. για να λανσάρει τη δική της επιτυχημένη σειρά μόδας, Eva by Eva Mendes. Είναι επίσης η δημιουργική διευθύντρια της μάρκας μακιγιάζ Walgreens Circa Beauty και ξεκίνησε τη σειρά οικιακών προϊόντων Skura Style το 2022. Το νέο της βιβλίο με εικόνες, με τίτλο Desi, Mami & the Never-Ending Worries, βγαίνει στα ράφια στις 17 Σεπτεμβρίου 2024. Όλα αυτά της επιτρέπει να είναι κοντά στο σπίτι και τις κόρες της.

Ως μαμά δύο αγοριών, σχεδόν της ίδιας ηλικίας με τα παιδιά της Mendes, μπορώ να σχετιστώ με την επιθυμία της να αλλάξει επαγγελματική πορεία για να περάσει χρόνο με τα παιδιά της.

Άλλαξα δρόμους καριέρας το 2021, παίρνοντας ρίσκο αφήνοντας μια αρκετά σταθερή θέση ως παρουσιάστρια ειδήσεων –με αξιοπρεπή οφέλη– για να ενταχθώ στον τρόπο ζωής των ανεξάρτητων επαγγελματιών. Υπήρχαν αρκετοί παράγοντες στην απόφασή μου να φύγω, αλλά το να είμαι παρών για τα αγόρια μου ήταν το νούμερο ένα.

Ήταν απολύτως τρομακτικό και η αλλαγή είναι πραγματικά δύσκολη, ειδικά αφού έχετε περάσει μια ζωή σας συνδέοντας την ταυτότητά σας με μια δουλειά, αυτό είναι πραγματικά – μια δουλειά. Μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις και τσακίσματα του προϋπολογισμού με τον σύζυγό μου, έγινε σαφές ότι ήταν το πιο λογικό για όλους στην οικογένειά μας. Και για να μην αναφέρουμε τα έξοδα παιδικού σταθμού που θα εξοικονομούσαμε με έναν γονέα να εργάζεται από το σπίτι.

Σύμφωνα με το Mom Project, το 43% των γυναικών εγκαταλείπουν το εργατικό δυναμικό μετά την απόκτηση παιδιών. Αυτό το ποσοστό σχεδόν διπλασιάζεται όταν πρόκειται για γυναίκες που εγκαταλείπουν μια θέση για μια δουλειά που υποστηρίζει καλύτερα την επαγγελματική τους κατάσταση.

Όπως η Μέντες, είμαι μέρος αυτού του τυχερού 83% που έχει την πολυτέλεια να μπορεί να ταχυδακτυλουργεί τα οικονομικά και τα χρονοδιαγράμματα για να είμαι πιο παρούσα στη ζωή των παιδιών μου. Ήθελα να εγκαταλείψω έργα που θα με έπαιρναν μακριά τους και που θα με έκαναν να χάσω σημαντικές στιγμές που δεν θα έπαιρνα ποτέ πίσω. Η δουλειά, είτε πρόκειται για το Χόλιγουντ είτε για τις ειδήσεις, θα είναι πάντα εκεί σε κάποιο βαθμό, αλλά αυτές οι σημαντικές στιγμές όχι.

Αυτό που λειτουργούσε για μένα κάποτε είχε αλλάξει όταν απέκτησα τα αγόρια μου. Τα γούστα, τα ενδιαφέροντα, οι προοπτικές και οι προτεραιότητές μου έγιναν διαφορετικά.

Και όλα αυτά είναι εντάξει.

Το να μάθω να νιώθω άνετα με την αλλαγή ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι για μένα. Αλλά το να έχουμε έναν υποστηρικτικό σύντροφο –είτε σε οικονομικό, είτε σε συναισθηματικό επίπεδο είτε και τα δύο–όπως η Mendes και εγώ είμαστε τόσο τυχερές που έχουμε, είναι αυτό που εμπνέει τόσες γυναίκες να κάνουν το άλμα της πίστης στην αλλαγή της σταδιοδρομίας και των προοπτικών τους με αυτό.

Το να έχεις παιδιά ενώ έχεις μια επιτυχημένη καριέρα αλλάζει το παιχνίδι και το να έχεις τους σωστούς παίκτες στην ομάδα σου κάνει τη διαφορά στον κόσμο.

Πηγή

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top