Now Reading
Πώς να κρατήσετε τα παιδιά δημιουργικά απασχολημένα στις διακοπές του Πάσχα

Πώς να κρατήσετε τα παιδιά δημιουργικά απασχολημένα στις διακοπές του Πάσχα

Αξιοποιήστε τον κοινό χρόνο των εορτών και χαρίστε στα παιδιά όμορφες αναμνήσεις

Ο καλύτερος τρόπος για να μπούμε σε πασχαλινή διάθεση είναι να διακοσμήσουμε το σπίτι. Με απλά υλικά και με εύκολο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά πρωτότυπες και διασκεδαστικές κατασκευές. Πάρτε κοντά σας χρώματα, μολύβια, μαρκαδόρους, πινέλα, χαρτιά, ψαλίδια, κόλλες κι ό,τι άλλο θεωρήσετε απαραίτητο.
Δείτε τα παρακάτω βίντεο για να πάρετε ιδέες, ωστόσο αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δώστε και την ελευθερία στα παιδιά να πούνε τις δικές τους ιδέες και να φτιάξετε αυτό που θέλετε όλοι μαζί. Κουνελάκια, αβγουλάκια, καλαθάκια για αβγά είναι λίγες μόνο από τις προτάσεις που θα βρείτε…
Με τον τρόπο αυτό θα έχετε πολλά ωραία πασχαλινά διακοσμητικά για να στολίσετε το σπίτι σας. Κι όταν φτιάχνεις με τα χέρια σου κάτι όμορφο νιώθεις κι εσύ όμορφα. Ας προσπαθήσουμε όλοι με τον τρόπο μας να διατηρήσουμε τη θετική μας στάση και να μπούμε σε πασχαλινή διάθεση.

Οι χειροτεχνίες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενθαρρύνετε τα παιδιά να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη αλλά ταυτόχρονα να κατανοήσουν λίγο περισσότερο την έννοια του τι σημαίνει ακολουθώ κανόνες και βήματα προκειμένου να φτιάξω κάτι. Οι κατασκευές επίσης τονώνουν το αίσθημα της ευθύνης, της υπευθυνότητας και της αυτενέργειας. Από την επιλογή και τη συγκέντρωση των υλικών μέχρι τη μετέπειτα τακτοποίηση και τον καθαρισμό του χώρου, μετά την ολοκλήρωση του πρότζεκτ τους.
Αν καθίσετε να τα φτιάξετε μαζί τους ο χρόνος σύνδεσης θα περάσει δημιουργικά και μπορείτε να τον αξιοποιήσετε στο μάξιμουμ αν κατά τη διάρκεια των κατασκευών μοιράζεστε στα παιδιά σας δικές σας πασχαλινές αναμνήσεις. Ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που τα παιδιά δεν μπορούν να ταξιδέψουν όπως άλλοτε, οι δικές σας αφηγήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για ένα ταξίδι στο παρελθόν. Επιπλέον, τα παιδιά λατρεύουν να φαντάζονται τους γονείς τους ως παιδιά, οπότε το να μοιράζεστε μαζί τους παιδικές σας αναμνήσεις βοηθάτε να γίνει ακόμα πιο ισχυρός ο δεσμός αγάπης μεταξύ σας.

Με αφορμή τις χειροτεχνίες των παιδιών μπορείτε να βρείτε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να μιλήσετε στα παιδιά για την προσφορά και να χαρίσετε κάποιες από τις δημιουργίες τους σε μέλη της οικογένειάς σας, σε φίλους ή σε γείτονές σας – ειδικά ίσως σε πιο ηλικιωμένους που εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας να μην είναι σε θέση να βλέπουν τους δικούς τους συγγενείς όσο θα ήθελαν.

Δείτε Επίσης

Ο χρόνος των εορτών και των σχολικών διακοπών μπορεί να συνδυάσει τη δημιουργική απασχόληση με την ανεξαρτησία, την ξεκούραση με την εξεύρεση «λύσεων» κατά της ανίας, να δώσει ώθηση στα καλλιτεχνικά ταλέντα των παιδιών και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μοίρασμα αναμνήσεων αλλά και για δημιουργία νέων αναμνήσεων, καθώς φτιάχνεται μαζί με τα παιδιά τις δικές σας οικογενειακές συνήθειες και πασχαλινές ιεροτελεστίες .

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top