Now Reading
Οι άνδρες που προσπαθούν να γίνουν μπαμπάδες θα πρέπει να αποφεύγουν το αλκοόλ για τουλάχιστον 3 μήνες, σύμφωνα με έρευνα

Οι άνδρες που προσπαθούν να γίνουν μπαμπάδες θα πρέπει να αποφεύγουν το αλκοόλ για τουλάχιστον 3 μήνες, σύμφωνα με έρευνα

Μια μελέτη διαπιστώνει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως για να εξαφανιστούν οι επιπτώσεις του αλκοόλ

Μια μελέτη διαπιστώνει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως για να εξαφανιστούν οι επιπτώσεις του αλκοόλ

Σχεδιάζετε να αυξήσετε τα μέλη της οικογένειάς σας; Βεβαιωθείτε ότι ο σύντροφός σας αποφεύγει το αλκοόλ για τουλάχιστον τρεις μήνες πριν το αποφασίσετε, προκειμένου να αποτρέψει αναπτυξιακά προβλήματα, λέει ο συγγραφέας μιας πρόσφατης μελέτης, προσθέτοντας στα αυξανόμενα στοιχεία που δείχνουν τη σημασία της ανδρικής υγείας στη γονιμότητα.

Οι ερευνητές γνωρίζουν ότι οι συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ από τον πατέρα μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του μωρού. Οι άνδρες που πίνουν τακτικά μπορεί να έχουν σπέρμα που επηρεάζει την ανάπτυξη του πλακούντα. Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ελαττώματα εγκεφάλου που σχετίζονται με το εμβρυϊκό αλκοολικό σύνδρομο (FAS). Μπορεί επίσης να επηρεάσει τα αποτελέσματα της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Andrology, ο Michael Golding, PhD, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο A&M του Τέξας, είπε ότι οι γιατροί παλαιότερα πίστευαν ότι χρειαζόταν περίπου ένας μήνας για να απομακρυνθούν οι επιπτώσεις του αλκοόλ από το σώμα. Τώρα, υποστηρίζουν ότι οι άνδρες θα πρέπει να αποφεύγουν το αλκοόλ για περισσότερο από ό,τι πιστεύαμε.

«Όταν κάποιος καταναλώνει αλκοόλ σε τακτική βάση και στη συνέχεια σταματά, το σώμα του περνάει από αποτοξίνωσης, όπου πρέπει να μάθει πώς να λειτουργεί χωρίς τη χημική παρουσία», είπε ο Golding. «Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι το σπέρμα ενός πατέρα εξακολουθεί να επηρεάζεται αρνητικά από το ποτό ακόμη και κατά τη διαδικασία αποτοξίνωσης, που σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως για να επιστρέψει το σπέρμα στο φυσιολογικό».

Η ερευνητική ομάδα ήθελε να δει πόσο καιρό θα χρειαζόταν για να εξαφανιστούν οι επιπτώσεις του αλκοόλ στο σπέρμα.

«Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια σχετικά γρήγορη αλλαγή πίσω στο κανονικό, αλλά δεν ήταν. «Η διαδικασία αποτοξίνωσης διήρκεσε περισσότερο από ένα μήνα», τόνισε.

Κατανόηση των επιπτώσεων του ποτού στην ανδρική γονιμότητα

Όταν πίνει αλκοόλ, το ήπαρ ενός ατόμου βιώνει οξειδωτικό στρες. Αυτό προκαλεί το σώμα να παράγει περισσότερες από ορισμένες χημικές ουσίες, οι οποίες διακόπτουν τη φυσιολογική κυτταρική δραστηριότητα.

Η ομάδα του Golding ανακάλυψε ότι η αποτοξίνωση προκαλεί το ίδιο είδος οξειδωτικού στρες που συμβαίνει όταν ένα άτομο πίνει. Αυτό κάνει τη διάρκεια των επιδράσεων του αλκοόλ στο σώμα μεγαλύτερη απ’ ό,τι θεωρούσαν προηγουμένως.

Δείτε Επίσης

«Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης, το συκώτι βιώνει διαρκές οξειδωτικό στρες και στέλνει ένα σήμα σε όλο το ανδρικό σώμα», είπε ο Golding.

«Το αναπαραγωγικό σύστημα ερμηνεύει αυτό το σήμα και λέει: «Ωχ, ζούμε σε ένα περιβάλλον που έχει έναν πραγματικά ισχυρό οξειδωτικό στρεσογόνο παράγοντα. Πρέπει να προγραμματίσω τους απογόνους ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτό το είδος περιβάλλοντος», εξήγησε.

Η τρίμηνη αποχή

Ο Golding λέει ότι οι πατεράδες δεν πρέπει να πίνουν τουλάχιστον τρεις μήνες πριν τη σύλληψη.

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει για να λάβουμε μια σκληρή απάντηση, αλλά γνωρίζουμε ότι το σπέρμα δημιουργείται σε διάστημα 60 ημερών και η διαδικασία αποτοξίνωσης διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα», είπε. «Έτσι, η εκτίμησή μου θα ήταν να περιμένετε τουλάχιστον τρεις μήνες.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top