Now Reading
Πώς να καθαρίσετε τα βρεφικά και παιδικά παιχνίδια

Πώς να καθαρίσετε τα βρεφικά και παιδικά παιχνίδια

Ειδικά επειδή ξέρετε ότι όλα καταλήγουν στο στόμα του μωρού σας

Αν αυτή τη στιγμή βρίσκεστε περιτριγυρισμένοι από μια σειρά από πολύχρωμα αντικείμενα, κανένα από τα οποία δεν είναι εύθραυστο και όλα είναι ασφαλή για μωρά ηλικίας 0+, τότε πιθανώς να είστε νέοι γονείς. Το να γεμίζετε τη ζωή του μικρού σας παιδιού με βρεφικά παιχνίδια για να το ευχαριστήσετε και να το διασκεδάσετε είναι μια από τις πιο ευχάριστες πτυχές της ανατροφής. Το να βλέπεις την απορία και την έκπληξή τους καθώς ανακαλύπτουν νέα χρώματα, υφές, σχήματα και ζώα είναι ένα συναίσθημα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Αλλά καθώς το παρακολουθείτε με αγάπη και παρατηρείτε το μωρό σας να στριφογυρίζει αυτά τα παιχνίδια αρχίζετε να αναρωτιέστε πώς καθαρίζετε αυτά τα πράγματα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Δείτε πώς μπορείτε να διατηρήσετε τα παιδικά παιχνίδια φρέσκα και απολυμασμένα για ένα υγιές σπίτι.

Ποια είναι τα βρεφικά παιχνίδια;

Τα βρεφικά παιχνίδια είναι τα στηρίγματα και τα αντικείμενα που βοηθούν τα βρέφη να προχωρήσουν αναπτυξιακά (παρέχοντας παράλληλα και κάποια ψυχαγωγία!). Μερικά παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων ενώ άλλα βοηθούν στον συντονισμό χεριού-ματιού. Αν και τα παιχνίδια μπορεί να φαίνονται αρκετά απλοϊκά, αποτελούν μέρος των πρώτων εκπαιδευτικών δομικών στοιχείων του μωρού σας. Βοηθούν στη διδασκαλία της αιτίας και του αποτελέσματος (όπως όταν το μωρό πατάει ένα κουμπί και ως αποτέλεσμα, το παιχνίδι κάνει θόρυβο) καθώς και συμμετέχουν σε αισθητηριακή εξερεύνηση.

Τι χρειάζεστε για να καθαρίσετε τα βρεφικά παιχνίδια

Πιθανότατα έχετε έναν αριθμό προϊόντων καθαρισμού που είναι ασφαλή για χρήση σε πλαστικά παιδικά παιχνίδια, όπως ειδικά καθαριστικά μαντιλάκια, διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου 3% και λευκαντικό χλωρίου. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το διάδρομο φροντίδας μωρών οποιουδήποτε παντοπωλείου ή φαρμακείου, καθώς είναι βέβαιο ότι θα εντοπίσετε μερικά καθαριστικά ειδικά σχεδιασμένα για την απολύμανση των παιχνιδιών.

Τα παιχνίδια είναι πιθανό να μπουν στο στόμα του μωρού σας, επομένως θα πρέπει να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια ασφαλή χημική ουσία για την υγιεινή τους, όπως ξύδι, αλκοόλ ή υπεροξείδιο.

Εάν θα πλένετε επίσης μερικά βελούδινα ή άλλα λούτρινα ζωάκια/παιχνίδια/πανάκια/κουκλάκια, φροντίστε να τα πλύνετε με είδη απορρυπαντικού και στεγνωτηρίου που είναι ασφαλή για το δέρμα του μωρού. Ό,τι κι αν χρησιμοποιείτε για να πλύνετε τα ρούχα του μικρού σας, είναι βέβαιο ότι θα είναι εξίσου οκ.

Οδηγός βήμα προς βήμα για τον καθαρισμό πάνινων παιχνιδιών

Όταν καθαρίζετε τα αγαπημένα ή άλλα βελούδινα/λούτινα/πάνινα παιχνίδια του μωρού, είναι πιο αποτελεσματικό να τα περνάτε από το πλυντήριο και το στεγνωτήριο. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε τα σε λινό ή διχτυωτό σακουλάκι, ιδιαίτερα αν είναι μικρά ή έχουν ρούχα που μπορεί να χαθούν ή να καταστραφούν στο πλύσιμο.

Μπορείτε να προσθέσετε ξύδι στον κύκλο πλύσης για λόγους υγιεινής αντί για χλωρίνη. Η χλωρίνη είναι πιθανό να αποχρωματίσει αυτά τα αγαπημένα αποπνικτικά και κανείς δεν το θέλει αυτό.

Λειτουργήστε το πλυντήριο στο πρόγραμμα για ευαίσθητα και, στη συνέχεια, κάντε ένα ωραίο πέρασμα και στο στεγνωτήριο – ρυθμίστε επίσης στο πρόγραμμα για ευαίσθητα.

Οδηγός βήμα προς βήμα για τον καθαρισμό πλαστικών παιχνιδιών

Βυθίζετε τα παιχνίδια σε ένα δοχείο με νερό μαζί με το προϊόν καθαρισμού, ώστε να μπορούν να μουλιάσουν ή να τα ψεκάσετε και να τα τοποθετήσετε σε μια καθαρή επιφάνεια για να μείνουν εκεί για δύο έως τρία λεπτά.

Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια του παιχνιδιού είναι εμποτισμένη για όσο διάστημα χρειάζεται για την απολύμανση, συνήθως μερικά λεπτά, και να είναι αρκετά υγρή για να σκοτώσει σωστά αυτά τα ενοχλητικά μικρόβια.

Δείτε Επίσης

Αφήστε τα παιχνίδια να στεγνώσουν στον αέρα με το προϊόν καθαρισμού ακόμα επάνω τους. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τα παιχνίδια με ζεστό νερό για να απαλλαγείτε από τυχόν χημικές ουσίες. Τέλος, αφήστε τα παιχνίδια να στεγνώσουν ξανά στον αέρα αντί να τα σκουπίσετε με μια πετσέτα.

Οδηγός βήμα προς βήμα για τον καθαρισμό των παιχνιδιών μπάνιου

Τα παιχνίδια μπάνιου είναι συχνά πλαστικά, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρόμοιες μεθόδους όπως και με άλλα πλαστικά παιχνίδια. Μπορείτε να τα μουλιάζετε σε μια λεκάνη με νερό με προϊόν καθαρισμού ή να τα ψεκάζετε με προϊόν καθαρισμού και να τα αφήνετε να στεγνώσουν έτσι για δύο έως τρία λεπτά. Τα μαντιλάκια απολύμανσης μπορεί να φαίνονται εύκολη λύση, αλλά συχνά δυσκολεύονται να μπουν σε όλες τις γωνιές και τις εσοχές που έχουν τα παιχνίδια.

Τα παιχνίδια μπάνιου είναι πιο επιρρεπή σε μικρόβια καθώς εκτίθενται συνεχώς στο νερό. Αυτό μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε μούχλα, ειδικά σε περιοχές που μπορεί να γεμίσουν με νερό (όπως αυτές οι ενοχλητικές τρύπες στο κάτω μέρος των κοίλων παιχνιδιών). Για να το καταπολεμήσετε αυτό, φροντίστε να γεμίσετε αυτές τις περιοχές με το καθαριστικό σας διάλυμα και να το αφήσετε να μουλιάσει. Μόλις γίνει το μούλιασμα, φροντίστε να στύψετε όλο το προϊόν πριν το ξεπλύνετε. Θα πρέπει να τα αφήσετε να στεγνώσουν με το προϊόν καθαρισμού ακόμα επάνω τους. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό νερό (συμπεριλαμβανομένου του ξεβγάλματος μέσα σε οποιεσδήποτε κοίλες περιοχές!) και αφήστε να στεγνώσουν ξανά στον αέρα.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον καθαρισμό των παιδικών παιχνιδιών

Για αρχή, μην τοποθετείτε τίποτα στο πλυντήριο ρούχων που περιλαμβάνει μπαταρία. Ο αγαπημένος χορευτής Elmo που κάποτε έλεγε αξιολάτρευτες φράσεις δεν θα διαθέτει πια αυτό το ταλέντο αν περάσει από το πλύσιμο.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα παιχνίδια μπάνιου, τα οποία συχνά έχουν τρύπες στο κάτω. Είναι σημαντικό να πιέζετε όλο το νερό έξω μετά από κάθε χρήση, ώστε να έχουν χρόνο να στεγνώσουν τελείως πριν ξαναβρεθούν στην μπανιέρα. Διαφορετικά, αυτά τα παιχνίδια μπορούν να γίνουν εστία βακτηρίων.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top