Now Reading
Τι να κάνετε εάν το μωρό σας δεν ενδιαφέρεται για στερεά

Τι να κάνετε εάν το μωρό σας δεν ενδιαφέρεται για στερεά

Θυμηθείτε, κάθε μωρό είναι διαφορετικό.

Όταν βλέπετε αυτές τις αξιολάτρευτες βρεφικές διαφημίσεις που δείχνουν μωρά να καταβροχθίζουν με χαρά σωρούς φαγητού, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, στην πραγματικότητα, τα μωρά δεν τρώνε πολύ όταν αρχίζουν τα στερεά. Συχνά, οι γονείς ενθουσιάζονται με την εισαγωγή στερεών, μόνο για να ανακαλύψουν ότι το ενδιαφέρον του μωρού τους εξαφανίζεται μετά από λίγες μόνο μπουκιές. Μία ή δύο κουταλιές μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεται το μωρό σας. Αντί να νομίζετε ότι είναι έλλειψη ενδιαφέροντος, γιορτάστε αυτές τις λίγες πολύτιμες μπουκιές!

Ακολουθεί μια χρήσιμη συμβουλή: δώστε μια αναπνοή 30 έως 90 λεπτών μεταξύ γάλακτος και στερεών τροφών. Βρείτε αυτό το γλυκό σημείο όταν το μωρό σας πεινάει για στερεά αλλά δεν είναι πολύ χορτασμένο από γάλα. Καθώς το μικρό σας μεγαλώνει, η όρεξή του θα διευρυνθεί.

Μοντελοποιήστε τη συμπεριφορά που θέλετε να δείτε

Τα μωρά είναι σαν μικρά σφουγγάρια, που απορροφούν τα πάντα γύρω τους και παίρνουν πολύτιμα μαθήματα στην πορεία. Ένας τρόπος για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του μωρού σας για τα στερεά είναι να γίνετε πρότυπο κατά τη διάρκεια του γεύματος. Τα μωρά λατρεύουν να μιμούνται τους γονείς τους και είναι ένας σίγουρος τρόπος να τονώσουν την όρεξη και την περιέργειά τους για το φαγητό.

Πώς να γίνετε παράδειγμα διατροφής για το μωρό σας:

Χρησιμοποιήστε εύθυμες, υπερβολικές κινήσεις και ήχους ενώ τρώτε και δείξτε ότι το φαγητό δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και μια ζωντανή, διαδραστική εμπειρία.

Όταν θέλετε να σας μιμηθεί, φροντίστε να τρώτε το ίδιο φαγητό που σερβίρετε στο μωρό σας. Εάν το μωρό σας τρώει μπανάνα, δείξτε του πόσο σας αρέσει αυτό το φρούτο.

Σερβίρετε οικογενειακά γεύματα για να δώσετε στο μωρό σας άλλη μια ευκαιρία να παρατηρήσει το φαγητό και να κατανοήσει το ρυθμό της ρουτίνας του γεύματος.

Αφήστε τα να λερωθούν

Η γεύση είναι μια από τις πιο έντονες αισθητηριακές εμπειρίες, και για τα μωρά, που μερικές φορές μπορεί να είναι συντριπτική (προσοχή, αισθητηριακή υπερφόρτωση!). Ίσως χρειαστεί να το χαλαρώσουν χρησιμοποιώντας τους έμπιστους βοηθούς τους, τη μυρωδιά και την αφή, πριν βουτήξουν στο ταξίδι γευσιγνωσίας.

Μπείτε στον κόσμο του φαγητού. Τα μωρά εξοικειώνονται με τις νέες τροφές, αγγίζοντας, μυρίζοντας και δημιουργώντας ακατάστατα αριστουργήματα. Και μαντέψτε; Αυτή η παιχνιδιάρικη εξερεύνηση μπορεί τελικά να οδηγήσει σε αυτή την πρώτη γεύση. Ρίξτε λίγο πλιγούρι βρώμης στο δίσκο του, αφήστε το να το μετατρέψει σε καμβά και δείτε το μωρό σας να απολαμβάνει μια βρώσιμη (και ακατάστατη!) εμπειρία τέχνης.

Φροντίστε για την άνεσή τους

Το να τραβήξετε το ενδιαφέρον του μωρού σας για φαγητό είναι αποτελεσματικό μόνο όταν είναι άνετο και απαλλαγμένο από περισπασμούς. Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι άνετο και χαλαρό στο καρεκλάκι του, στηριζόμενο καλά σε όρθια θέση. Εάν κάνει το χορό ταλάντευσης, σκεφτείτε να προσθέσετε ή να προσαρμόσετε ένα υποπόδιο για πρόσθετη στήριξη – ο στόχος είναι οι αρθρώσεις του να βρίσκονται στη θέση 90-90-90. Ας το παραδεχτούμε, ένα στριμωγμένο μωρό μπορεί να μην είναι έτοιμο για μια περιπέτεια την ώρα του φαγητού.

Το ίδιο ισχύει και για τους περισπασμούς – αν η τηλεόραση είναι δυνατά, το τηλέφωνό σας δεν σταματά να βουίζει ή ο σκύλος γαβγίζει για σνακ, το μωρό σας μπορεί να είναι πολύ απασχολημένο για να φάει. Δημιουργήστε ένα ήρεμο περιβάλλον χωρίς περισπασμούς για το μωρό σας για να απολαύσει το γεύμα του, θέτοντας τις βάσεις για μια επιτυχημένη γευστική εμπειρία.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top