Now Reading
Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού – 1-7 Αυγούστου

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού – 1-7 Αυγούστου

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (WBW) είναι μια παγκόσμια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της δράσης σε θέματα που σχετίζονται με το θηλασμό

Το #WBW2023 θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ικανότητας των φορέων που πρέπει να προστατεύουν, να προωθούν και να υποστηρίζουν τον θηλασμό σε διαφορετικά επίπεδα της κοινωνίας. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν τη ζεστή αλυσίδα υποστήριξης για τον θηλασμό. Τα κοινά-στόχοι, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων, των συστημάτων υγείας, των χώρων εργασίας και των κοινοτήτων, θα ενημερωθούν, θα εκπαιδευτούν και θα εξουσιοδοτηθούν να ενισχύσουν την ικανότητά τους να παρέχουν και να διατηρούν περιβάλλον φιλικό προς τον θηλασμό για οικογένειες στον κόσμο μετά την πανδημία.

Η εκστρατεία Warm Chain τοποθετεί τη δυάδα μητέρας-μωρού στον πυρήνα. Προσπαθεί να συνδέσει διαφορετικούς παράγοντες στους τομείς της υγείας, της κοινότητας και του χώρου εργασίας για να παρέχει μια συνεχή φροντίδα κατά τις πρώτες 1000 ημέρες.

Προσδιορίστε τον ρόλο σας στη ζεστή αλυσίδα και χρησιμοποιήστε τις κάρτες πληροφοριών μας για να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε. Μόλις προσδιορίσετε τον ρόλο σας, συνδεθείτε με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς για τη δημιουργία μιας ζεστής αλυσίδας στη χώρα ή την κοινότητά σας.

Το WBW γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου σε ανάμνηση της Διακήρυξης του Innocenti του 1990. Το WBW ξεκίνησε το 1992, με ετήσια θέματα που περιλαμβάνουν συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, γυναίκες και εργασία, τον Διεθνή Κώδικα Εμπορίας υποκατάστατων μητρικού γάλακτος, κοινοτική υποστήριξη, οικολογία, οικονομία, επιστήμη, εκπαίδευση και ανθρώπινα δικαιώματα. Από το 2016, η WBW ευθυγραμμίζεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). Το 2018, ένα ψήφισμα της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας ενέκρινε το WBW ως μια σημαντική στρατηγική προώθησης του μητρικού θηλασμού.

Ο μητρικός θηλασμός είναι το κλειδί για τις στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης μετά την πανδημία, καθώς βελτιώνει τη διατροφή, διασφαλίζει την επισιτιστική ασφάλεια και μειώνει τις ανισότητες μεταξύ και εντός των χωρών. Το θέμα ευθυγραμμίζεται με τη θεματική περιοχή 1 της εκστρατείας WBW-SDG 2030, η οποία υπογραμμίζει τους δεσμούς μεταξύ του μητρικού θηλασμού και της καλής διατροφής, της επισιτιστικής ασφάλειας και της μείωσης των ανισοτήτων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ

για το επιλεγμένο θέμα της χρονιάς

ΜΕΤΑΦΕΡΩ

το θέμα της παγκόσμιας ατζέντας για τον θηλασμό

ΕΜΠΛΕΚΟΜΑΙ

Δείτε Επίσης

με άτομα και οργανισμούς για μεγαλύτερο αντίκτυπο

ΕΝΙΣΧΥΩ

δράση για το επιλεγμένο θέμα και σχετικά θέματα

Η WABA συντονίζει την παγκόσμια εκστρατεία Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (WBW) που στοχεύει να ενημερώσει, να εδραιώσει, να εμπλακεί και να κινητοποιήσει τη δράση για τον θηλασμό και σχετικά θέματα.

Από το 2016, έχουν ευθυγραμμίσει την καμπάνια στο WBW με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs).

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top