Now Reading
Πότε είναι έτοιμο το μωρό σας να χρησιμοποιήσει ένα παιδικό καρεκλάκι

Πότε είναι έτοιμο το μωρό σας να χρησιμοποιήσει ένα παιδικό καρεκλάκι

Μόλις το μωρό σας είναι έτοιμο να καθίσει σε ένα παιδικό καρεκλάκι, γίνονται τα γεύματα πολύ λιγότερο ταραχώδη. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το μωρό (και εσείς) είστε έτοιμοι για αυτό το μεγάλο βήμα.

Κάθε μωρό θα είναι διαφορετικό, αλλά οι περισσότεροι γονείς μπορούν να περιμένουν ότι το μικρό τους θα είναι έτοιμο να καθίσει σε ένα παιδικό καρεκλάκι περίπου στους 4 έως 6 μήνες – συχνά πιο κοντά στο όριο των 6 μηνών.

Πολλοί γονείς είναι πρόθυμοι για αυτό το ορόσημο, επειδή η μετάβαση σε μια καρέκλα μπορεί να σας απελευθερώσει στην κουζίνα και στο τραπέζι. Επιτρέπει επίσης στο μωρό σας να συμμετέχει στα οικογενειακά γεύματα, κάτι που είναι ευεργετικό για την κοινωνική του ανάπτυξη.

Για να βεβαιωθείτε ότι η ώρα είναι κατάλληλη, μπορείτε να αναζητήσετε μερικά βασικά αναπτυξιακά ορόσημα πριν τοποθετήσετε το μωρό σας στο παιδικό καρεκλάκι. Το να κάθεται χωρίς υποστήριξη και να αρχίσει να τρώει στερεές τροφές, για παράδειγμα, είναι καλοί δείκτες ότι το μωρό σας είναι έτοιμο. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Πότε μπορεί το μωρό σας να καθίσει σε παιδικό καρεκλάκι;

Μόλις ένα μωρό μπορεί να καθίσει όρθιο χωρίς υποστήριξη, είναι αναπτυξιακά έτοιμο να καθίσει σε ένα παιδικό καρεκλάκι. Θα πρέπει να επιδεικνύει αρκετά καλή σταθερότητα και έλεγχο όταν κάθεται. Η ικανότητα να κρατά το κεφάλι ψηλά είναι επίσης απαραίτητη.

Οι κατασκευαστές παιδικών καρεκλών έχουν συνήθως μια σύσταση ηλικίας για τα προϊόντα τους. Οι περισσότεροι προτείνουν να περιμένετε μέχρι το μωρό να γίνει 6 μηνών πριν χρησιμοποιήσετε ένα παιδικό καρεκλάκι. Αυτό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, αλλά θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι έτοιμο πρώτα. Εξάλλου, κάθε παιδί αναπτύσσεται με διαφορετικό ρυθμό και για λόγους ασφαλείας, δεν θέλετε να βιαστείτε.

Οφέλη

Η χρήση ενός παιδικού καθίσματος έχει οφέλη τόσο για τα μωρά όσο και για τους γονείς. Για παράδειγμα, σας επιτρέπει να έχετε ελεύθερα χέρια κατά τη διάρκεια των γευμάτων, ώστε να μπορείτε να τρώτε το δικό σας φαγητό και να βοηθάτε τα άλλα παιδιά πιο εύκολα. Το μωρό σας έχει επίσης ένα κάθισμα στην πρώτη σειρά για την οικογενειακή αλληλεπίδραση που συμβαίνει γύρω από το τραπέζι – και αυτό βοηθά την κοινωνική και γλωσσική του ανάπτυξη.

Τι γίνεται με τα ανακλινόμενα παιδικά καρεκλάκια;

Εάν το μωρό σας δεν έχει φτάσει σε αυτά τα αναπτυξιακά ορόσημα, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα παιδικό καρεκλάκι, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα με ανακλινόμενο κάθισμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όρθια θέση, επομένως είναι επίσης χρήσιμα καθώς το μωρό σας μεγαλώνει.

Ποτέ μην ταΐζετε το μωρό σας ενώ είναι σε ανάκλιση. Τα βρέφη που χρειάζονται ανάκλιση δεν είναι έτοιμα για στερεά φαγητά, επομένως αυτό αποτελεί κίνδυνο πνιγμού. Αντίθετα, πολλοί γονείς βρίσκουν τη θέση ανάκλισης βολική ως μέρος ανάπαυσης για το μωρό τους -ίσως καθώς προετοιμάζουν το δείπνο ή τρώνε οικογενειακά γεύματα. Μόλις το μικρό σας μπορεί να κάθεται όρθιο, μπορείτε να ρυθμίσετε την καρέκλα σε όρθια θέση για ταΐσματα.

Βάζοντας το μωρό σας σε παιδικό καρεκλάκι

Μόλις το μωρό σας μπορεί να κάθεται όρθιο, σκεφτείτε να το εξοικειώσετε με το παιδικό καρεκλάκι. Το να πάρετε την καρέκλα για ένα «test drive» μπορεί να το βοηθήσει να νιώσει πιο άνετα στο νέο του μικρό θρόνο. Δώστε του ένα πιάτο, ένα φλιτζάνι και ένα κουτάλι για να παίξει και θα έχετε ένα λιγότερο εμπόδιο να ξεπεράσετε όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσετε τις στερεές τροφές.

Μερικά μωρά λατρεύουν να συμμετέχουν στην κοινωνική αλληλεπίδραση κατά τη διάρκεια των γευμάτων, επομένως τοποθετήστε το παιδικό καρεκλάκι έτσι ώστε το μωρό σας να σας βλέπει εύκολα, αλλά να μην μπορεί να πιάσει κάτι στο τραπέζι. Επίσης, δεν θα πρέπει να μπορούν να κλωτσήσουν το τραπέζι με τα πόδια τους, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει να ανατραπεί.

Πότε μπορούν τα μωρά να ξεκινήσουν τα στερεά;

Τα περισσότερα μωρά είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τις στερεές τροφές μεταξύ 4 και 6 μηνών. Ενώ κάθε μωρό είναι διαφορετικό, ορισμένοι βασικοί δείκτες ότι το μωρό σας είναι έτοιμο να φάει στερεές τροφές ευθυγραμμίζονται με δείκτες ότι είναι έτοιμο να καθίσει σε παιδικό καρεκλάκι, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να κάθεται χωρίς βοήθεια με σταθερό έλεγχο κεφαλής και λαιμού. Θα πρέπει επίσης να ανοίγουν το στόμα τους όταν τους παρουσιάζεται φαγητό, να φέρνουν αντικείμενα στο στόμα τους και να καταπίνουν σωστά.

Επιλέγοντας καρεκλάκι

Είστε έτοιμοι να βρείτε το καλύτερο παιδικό καρεκλάκι για την οικογένειά σας; Λάβετε υπόψη τις ακόλουθες ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή για τον τρόπο ζωής, τον χώρο και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Καθαρισμός: Πιθανότατα δεν θα θέλετε να αποσυναρμολογήσετε εντελώς το παιδικό καρεκλάκι σας όποτε το καθαρίζετε. Ψάξτε για παιδικά καρεκλάκια με αφαιρούμενα, πλενόμενα καλύμματα. Η ιδανική καρέκλα θα έχει επίσης ελάχιστες περιοχές όπου μπορούν να παγιδευτούν ψίχουλα και υγρά.

Ανθεκτικότητα: Θα θέλετε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ίδιο παιδικό καρεκλάκι για τουλάχιστον δύο χρόνια, επομένως βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένο για να διαρκεί. Ένα παιδικό καρεκλάκι πρέπει επίσης να είναι αρκετά στιβαρό ώστε να μην αναποδογυρίζει εύκολα.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας: Οι καλά στερεωμένοι ιμάντες ασφαλείας θα βοηθήσουν στην αποφυγή τραυματισμών, όπως το γλίστρημα στην καρέκλα. Ένα παιδικό καρεκλάκι με ζώνη ασφαλείας πέντε σημείων είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Βεβαιωθείτε ότι η καρέκλα δεν έχει προσβάσιμες περιοχές όπου μπορεί να πιαστούν ή να τσιμπηθούν μικρά δάχτυλα. Εάν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο παιδικό καρεκλάκι, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει ανακληθεί (αν και δεν συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα μεταχειρισμένο παιδικό καρεκλάκι για το μικρό σας).

Μέγεθος: Εάν χρειάζεστε ένα παιδικό καρεκλάκι για μικρούς χώρους, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα που μπορεί να διπλωθεί και να αποθηκευτεί όταν δεν χρησιμοποιείται. Αν χρειαστεί να πάρετε το παιδικό καρεκλάκι του μωρού σας σε άλλα μέρη –όπως στις διακοπές ή στο σπίτι της μπέιμπι σίτερ σας– σκεφτείτε να αναζητήσετε παιδικά καρεκλάκια ταξιδιού που μεταφέρονται εύκολα.

Τροχήλατα: Τα παιδικά καρεκλάκια με ρόδες είναι βολικά, αλλά συνοδεύονται από πρόσθετους λόγους ασφαλείας. Οι τροχοί πρέπει να ασφαλίζουν σταθερά στη θέση τους όταν δεν τους χρησιμοποιείτε.

Ευελιξία: Τα παιδικά καρεκλάκια με χαρακτηριστικά όπως αφαιρούμενο δίσκο και ρυθμίσεις ύψους καθίσματος μπορούν να αναπτυχθούν πιο εύκολα μαζί με το παιδί σας, επομένως ίσως θέλετε να εξετάσετε επιλογές με αυτά τα χαρακτηριστικά

Δείτε Επίσης

Αφού κάνετε την αγορά σας, κρατήστε αρχείο με τη μάρκα και τον αριθμό μοντέλου του παιδικού καθίσματος του μωρού σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να το καταχωρήσετε στην εταιρεία σε περίπτωση ανάκλησης μελλοντικού κατασκευαστή.

Συμβουλές ασφαλείας για παιδικό καρεκλάκι

Καθώς μετακινείτε το μικρό σας στο παιδικό καρεκλάκι, έχετε υπόψη σας μερικές σημαντικές συμβουλές ασφαλείας.

Να στερεώνετε πάντα το μωρό σας στο παιδικό καρεκλάκι με τους ιμάντες ασφαλείας.

Πριν από κάθε χρήση, αφιερώστε λίγο χρόνο για να κοιτάξετε πάνω από την καρέκλα. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εκεί που πρέπει να είναι και ότι δεν υπάρχει ζημιά στην καρέκλα.

Εάν η καρέκλα σας μπορεί να διπλώσει, ο μηχανισμός ασφάλισης θα πρέπει να είναι καλά στη θέση του πριν τη χρήση.

Ελέγξτε ότι το παιδικό καρεκλάκι είναι σταθερό και δεν μπορεί να αναποδογυριστεί εύκολα. Το μωρό σας μπορεί να αναποδογυρίσει την καρέκλα κλωτσώντας έναν κοντινό τοίχο ή ένα έπιπλο.

Κρατήστε το παιδικό καρεκλάκι πάντα κοντά σας. Θα πρέπει να μπορείτε να βλέπετε το μωρό σας από όπου κι αν πάτε.

Μην αφήνετε ποτέ τα μωρά χωρίς επίβλεψη σε παιδικό καρεκλάκι. Τα παιδιά επίσης δεν πρέπει να παίζουν με το παιδικό καρεκλάκι.

Είναι σημαντικό για το παιδί σας να αισθάνεται άνετα στο παιδικό καρεκλάκι, αλλά είναι εξίσου ζωτικής σημασίας όποιος θα επιβλέπει το μωρό κατά τη διάρκεια των γευμάτων να γνωρίζει πώς λειτουργεί. Μάθετε πώς διπλώνει η καρέκλα, πού βρίσκεται ο μηχανισμός ασφάλισης, πώς να στερεώσετε σωστά τους ιμάντες και πώς να αφαιρέσετε το δίσκο.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top