Now Reading
Εύκολες και λαχταριστές σπιτικές κοτομπουκιές

Εύκολες και λαχταριστές σπιτικές κοτομπουκιές

Μπουκιά κι απόλαυση, με μια συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους

Θέλεις να νιώσεις ξανά παιδί; Φτιάξτε σπιτικές κοτομπουκιές. Επικαλυμμένες με τραγανή καρυκευμένη ψίχα ψωμιού, αυτές οι τρυφερές, ζουμερές μπουκιές είναι δύσκολο να καταναλωθούν με μέτρο. Η συνταγή μπορεί τεχνικά να εξυπηρετεί 2 έως 4, αλλά σίγουρα έχουμε καταστρέψει ένα ολόκληρο ταψί μόνοι μας.

Το ψήσιμο της ψίχας ψωμιού στο φούρνο είναι το μυστικό για να αποκτήσετε αυτό το υπέροχο χρυσοκάστανο χρώμα και την εξαιρετικά τραγανή υφή. Και ενώ μπορεί να φαίνεται λίγο τρελό, αλατοπιπερώνετε το απλό κοτόπουλο πριν το πανάρετε και στη συνέχεια προσθέτοντας αλάτι στην ψίχα του ψωμιού μαζί με τα μπαχαρικά θα διασφαλίσετε ότι τα κομμάτια σας είναι τέλεια καρυκευμένα από μέσα προς τα έξω.

Τι είδους κοτόπουλο χρησιμοποιούμε;

Αν και ορισμένες αλυσίδες γρήγορου φαγητού και μάρκες κατεψυγμένων τροφίμων χρησιμοποιούν μείγμα κιμά κοτόπουλου για τα ψήγματα τους, εμείς προτιμούμε στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα. Είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο να το δουλέψετε από ένα αλεσμένο μείγμα κοτόπουλου και θα παράγει πραγματικά τρυφερά, ζουμερά κομμάτια.

Πώς ψήνονται αυτά τα κομμάτια;

Χρησιμοποιούμε μια κλασική διαδικασία παναρίσματος 3 σταδίων για αυτά τα κομμάτια, τα αλείφουμε με αλεύρι πριν τα βυθίσουμε σε χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια τα κυλάμε στη φρυγανισμένη καρυκευμένη ψίχα ψωμιού. Αν ψήνετε μόνοι σας, φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο το ένα χέρι για να βουτήξετε τα κομμάτια στο αυγό, έτσι ώστε να έχετε ένα στεγνό χέρι για να βυθίσετε το αλεύρι και την ψίχα ψωμιού – διαφορετικά, θα καταλήξετε να πανάρετε τα χέρια σας , που δεν είναι ακριβώς ο στόχος!

Πρέπει να χρησιμοποιήσω σχάρα;

Το ψήσιμο σε μια σχάρα επιτρέπει στον ζεστό αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, εξασφαλίζοντάς σας ένα κομμάτι που θα είναι τραγανό πάνω και κάτω. Εάν δεν έχετε συρμάτινο ράφι, μπορείτε να τα ψήσετε απευθείας σε ένα φύλλο ψησίματος με επένδυση από αλουμινόχαρτο (συνιστούμε αλουμινόχαρτο πάνω από το φύλλο ψησίματος, καθώς το αλουμινόχαρτο θα σας βοηθήσει να ροδίσουν τα κομμάτια, ενώ η περγαμηνή θα τα κάνει να μουσκέψουν). Δεν θα είναι τόσο τραγανά, αλλά θα έχουν ακόμα νόστιμη γεύση.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 – 4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

Συστατικά

1 1/4 γ.  αποξηραμένη ψίχα ψωμιού– ή τρίμμα φρυγανιάς

1 κ.γ. φυτικό λάδι

3/4 κουτ. σκόνη σκόρδου

3/4 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κουτ. πάπρικα

1 1/2 κ.γ. (ή περισσότερο) αλάτι, διαιρεμένο

Σπρέι μαγειρικής

Δείτε Επίσης

1/3 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μεγάλο αυγό

1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε κομμάτια 1 1/2″.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τη φρυγανιά ή την αποξηραμένη ψίχα ψωμιού με το λάδι. Απλώστε σε ένα ταψί και ψήστε, ελέγχοντας συχνά και ανακατεύοντας μετά από 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, για 3 με 5 λεπτά.

Όσο είναι ακόμα ζεστά, επιστρέψτε τα ψίχουλα ψωμιού στο μπολ. Προσθέστε σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, μαύρο πιπέρι, πάπρικα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε να ενωθούν.

Τοποθετήστε μια σχάρα μέσα στο ταψί, που έχετε ψεκάσει με μαγειρικό σπρέι. Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μικρό ρηχό πιάτο. Σε ένα δεύτερο ρηχό πιάτο χτυπάτε τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο παντού με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ρίξτε μέσα το αλεύρι και στη συνέχεια ρίξτε το χτυπημένο αυγό, αφήνοντας την περίσσεια να στάξει πίσω στο πιάτο. Τυλίγετε την ψίχα ψωμιού, πιέζοντας σταθερά για να κολλήσει. Τοποθετήστε στην έτοιμη σχάρα.

Ψήστε τα κομμάτια μέχρι να ψηθούν, 15 έως 18 λεπτά.

Όσο είναι ακόμα ζεστά, αλατοπιπερώνετε, αν θέλετε. Σερβίρετε μαζί με σος μουστάρδας ή σπιτική μαγιονέζα, αν χρησιμοποιείτε.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top