Now Reading
Θηλάζεις και αναρωτιέσαι αν μπορείς να κάνεις το εμβόλιο της γρίπης;

Θηλάζεις και αναρωτιέσαι αν μπορείς να κάνεις το εμβόλιο της γρίπης;

Η απάντηση είναι όχι μόνο ότι μπορείς αλλά είναι και σημαντικό να το κάνεις

Όταν έχεις υπό τη φροντίδα σου ένα μωρό ανησυχείς για πάρα πολλά – για το τι κάνει και τι δεν κάνει καλό στο μωρό – ειδικά μάλιστα την περίοδο του θηλασμού, που ό,τι συμβαίνει στη μαμά επηρεάζει άμεσα και το μωρό.

Ωστόσο, εν προκειμένου ο θηλασμός ενός μωρού σημαίνει ότι έχετε ακόμα περισσότερους λόγους για να κάνετε το εμβόλιο της γρίπης. Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, το εμβόλιο συνιστάται σε όλες τις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες προκειμένου να μειώσουν τόσο το δικό τους κίνδυνο ανάπτυξης της γρίπης όσο και για να συμβάλλουν στην προστασία του βρέφους.

Τα βρέφη δεν μπορούν να αποκτήσουν το εμβόλιο κατά της γρίπης μέχρι την ηλικία των 6 μηνών, επομένως βασίζονται στην προστασία τόσο από τα αντισώματα που περνά η μητέρα στο παιδί τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μέσω του μητρικού γάλακτος.  Με αυτόν τον τρόπο, ο θηλασμός βοηθάει στη διατήρηση του μωρού σας υγιές.

Δείτε Επίσης

Αλλά η μαμά που θηλάζει δεν είναι ο μόνος άνθρωπος που θα πρέπει να κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο. Όλοι όσοι φροντίζουν και έρχονται σε άμεση επαφή με το μωρό πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης. Αυτό περιλαμβάνει τα babysitters, τους παππούδες και τους άλλους που συχνά περιβάλλουν το μωρό.

Επιπλέον, πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης, δεδομένου ότι απαιτούνται περίπου δύο εβδομάδες για την επίτευξη ανοσολογικής απάντησης.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top