Now Reading
«Υποστήριξη του θηλασμού για έναν υγιέστερο πλανήτη»

«Υποστήριξη του θηλασμού για έναν υγιέστερο πλανήτη»

Το μήνυμα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2020 (1-7/8)

«Το θέμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού 2020 είναι: Υποστήριξη του θηλασμού για έναν υγιέστερο πλανήτη. Σύμφωνα με αυτό το θέμα, η ΠΟΥ και η UNICEF καλούν τις κυβερνήσεις να προστατεύσουν και να προωθήσουν την πρόσβαση των γυναικών σε εξειδικευμένη συμβουλευτική θηλασμού, ένα κρίσιμο στοιχείο της υποστήριξης του θηλασμού.

Ο θηλασμός παρέχει σε κάθε παιδί την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή. Παρέχει υγεία, θρεπτικά και συναισθηματικά οφέλη, τόσο στα παιδιά όσο και στις μητέρες. Και αποτελεί μέρος ενός βιώσιμου συστήματος τροφίμων. Αλλά ενώ ο θηλασμός είναι μια φυσική διαδικασία, δεν είναι πάντα εύκολος. Οι μητέρες χρειάζονται υποστήριξη – τόσο για να ξεκινήσουν όσο και για να διατηρήσουν το θηλασμό.

Οι εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής μπορούν να διασφαλίσουν ότι οι μητέρες και οι οικογένειες θα λάβουν αυτήν την υποστήριξη, μαζί με τις πληροφορίες, τις συμβουλές και τη διαβεβαίωση που χρειάζονται για να θρέψουν τα μωρά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η παροχή συμβουλών για θηλασμό μπορεί να βοηθήσει τις μητέρες να οικοδομήσουν αυτοπεποίθηση ενώ σέβονται τις ατομικές τους περιστάσεις και επιλογές.

Η παροχή συμβουλών μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στις γυναίκες να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και να αποτρέψουν τις πρακτικές σίτισης και φροντίδας που μπορεί να επηρεάσουν το βέλτιστο θηλασμό, όπως η παροχή περιττών υγρών, τροφίμων και υποκατάστατων μητρικού γάλακτος σε βρέφη και μικρά παιδιά.

Η βελτίωση της πρόσβασης σε εξειδικευμένη συμβουλευτική για θηλασμό μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια του θηλασμού και να προωθήσει τον αποκλειστικό θηλασμό, με οφέλη για μωρά, οικογένειες και την οικονομία. Πράγματι, η ανάλυση δείχνει ότι τα αυξανόμενα ποσοστά αποκλειστικού θηλασμού θα μπορούσαν να σώσουν τις ζωές 820.000 παιδιών κάθε χρόνο, δημιουργώντας 302 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιπλέον εισόδημα.

Η εξειδικευμένη συμβουλευτική για θηλασμό μπορεί να παρέχεται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών υγείας, συμβούλων γαλουχίας και παρόχων υποστήριξης από ομοτίμους, και σε μια ποικιλία επιλογών – σε εγκαταστάσεις υγείας ή κλινικές, μέσω επισκέψεων στο σπίτι ή κοινοτικών προγραμμάτων, αυτοπροσώπως ή εξ αποστάσεως.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, είναι ακόμη πιο σημαντικό να βρούμε καινοτόμες λύσεις για να διασφαλίσουμε ότι η πρόσβαση σε αυτές τις βασικές υπηρεσίες δεν θα διαταραχθεί και ότι οι οικογένειες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τη συμβουλευτική που χρειάζονται για τον θηλασμό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η UNICEF και ο ΠΟΥ, σύμφωνα με τις πολιτικές δράσεις που υποστηρίζει η Παγκόσμια Συλλογική Θηλασμός που ηγείται η UNICEF-ΠΟΥ, καλούν τις κυβερνήσεις:

Να επενδύσουν: Προσφέροντας εξειδικευμένη συμβουλευτική θηλασμού σε κάθε γυναίκα. Η διασφάλιση της διαθεσιμότητας εξειδικευμένης συμβουλευτικής θηλασμού σε κάθε γυναίκα θα απαιτήσει αυξημένη χρηματοδότηση για προγράμματα θηλασμού και βελτιωμένη παρακολούθηση και εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και υπηρεσιών.

Να εκπαιδεύσουν: τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των μαιών και των νοσηλευτών, για παροχή εξειδικευμένων συμβουλών θηλασμού σε μητέρες και οικογένειες.

Δείτε Επίσης

Να βεβαιωθούν: ότι η παροχή συμβουλών παρέχεται ως μέρος των συνήθων υπηρεσιών υγείας και διατροφής που είναι εύκολα προσβάσιμες.

Να συνεργαστούν: με τις ενώσεις της κοινωνίας των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας, δημιουργώντας ισχυρά συνεργατικά συστήματα για την παροχή κατάλληλης συμβουλευτικής.

Να προστατεύσουν: τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από την επιρροή της βιομηχανίας παιδικών τροφών.

Ενώνοντας όλοι οι αρμόδιοι φορείς τις δυνάμεις τους, μέσω δέσμευσης, συντονισμένης δράσης και συνεργασίας, μπορεί να διασφαλιστεί ότι κάθε μητέρα έχει πρόσβαση σε εξειδικευμένη συμβουλευτική θηλασμού, δίνοντάς της τη δυνατότητα να δώσει στο μωρό της την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή».

Αυτό είναι το Κοινό μήνυμα: Από την Εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF Henrietta H. Fore και του Γενικού Διευθυντή της ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top