Now Reading
Συμβουλές για γονείς: Πράγματα που πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σχετικά με σχολικές επιδόσεις, βαθμούς και τεστ

Συμβουλές για γονείς: Πράγματα που πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σχετικά με σχολικές επιδόσεις, βαθμούς και τεστ

Από την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους έως το να τους εξηγήσετε τον πραγματικό σκοπό πίσω από τα τεστ

Από την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους έως το να τους εξηγήσετε τον πραγματικό σκοπό πίσω από τα τεστ

Η ανατροφή των παιδιών μπορεί να είναι δύσκολη. Ενώ φροντίζουμε να παρέχουμε το καλύτερο από όλα στα παιδιά μας, θα πρέπει επίσης να προσέχουμε να τα κάνουμε να έχουν τα εφόδια και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να πλοηγηθούν στη ζωή. Οι σχολικές επιδόσεις και τα τεστ μπορεί να είναι δύσκολο για τα παιδιά να μάθουν, να αγκαλιάσουν και να πλοηγηθούν. Ειδικά για παιδιά με μαθησιακές διαφορές ή προκλήσεις στο να κατανοήσουν τα πράγματα με ταχύτητα, τα τεστ και οι σχολικοί στόχοι γενικά μπορούν να προκαλέσουν πολύ άγχος και άγχος. Η ντροπή είναι επίσης ένα μέρος των συναισθημάτων που υφίστανται όταν πρόκειται για τεστ και αποτελέσματα. “Όσον αφορά τις σχολικές επιδόσεις, είναι τόσο σημαντικό να προετοιμάζουμε διανοητικά τα παιδιά, ειδικά εκείνα με διαφορές μάθησης και σκέψης, για τα συναισθηματικά υψηλά και χαμηλά της μάθησης και ότι δεν επενδύουμε συναισθηματικά στην επίδοσή τους ή στο αποτέλεσμα. Η μάθηση είναι ένα ταξίδι και θα είμαστε καλύτερα αν προσπαθούμε να απολαύσουμε τη διαδικασία και να μην επικεντρωνόμαστε μόνο στο τελικό αποτέλεσμα (γνωστό και ως βαθμοί)», έγραψε η ψυχολόγος Jazmine McCoy.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά σχετικά με τις σχολικές επιδόσεις, τις προφορικές αξιολογήσεις και τα γραπτά τεστ που μπορούν να τα βοηθήσουν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του στρες και του άγχους:

Σκοπός των τεστ: Θα πρέπει να τους διδάξουμε τρυφερά τον σκοπό των τεστ – που δεν είναι άλλος από το να κατανοήσουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους. Συχνά τα παιδιά σκέφτονται τα τεστ ως κάτι τρομακτικό και ενοχλητικό. Θα πρέπει να τα βοηθήσουμε να δουν τον πραγματικό σκοπό πίσω από τις δοκιμές.

Κανονικοποιήστε τα συναισθήματά τους: αντί να γελοιοποιούμε τα συναισθήματα φόβου τους για τους βαθμούς και τα τεστ, θα πρέπει να τα βοηθήσουμε να έχουν επίγνωση των συναισθημάτων που νιώθουν. Αυτό θα τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το άγχος τους.

Διαβεβαιώστε τα για την αξία τους: Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στα τεστ, θα πρέπει να συνεχίσουμε να τα καθησυχάζουμε ότι είναι μοναδικά, ξεχωριστά και άξια πλάσματα.

Δείτε Επίσης

Ενισχύστε την αυτοπεποίθησή τους: Μερικές φορές λόγω των κακών αποτελεσμάτων στα τεστ, η εμπιστοσύνη στα παιδιά μπορεί να πέσει. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να τα διαβεβαιώνουμε για την αξία, τις ικανότητές τους και ότι τα αποτελέσματα των διαγωνισμάτων δεν καθορίζουν ποιοι είναι. Κι εννοείται ότι η αγάπη και η αποδοχή σας δεν εξαρτάται από τους βαθμούς τους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top