Now Reading
Ψυχολόγος αποκαλύπτει viral hack για να διδάξει στα παιδιά το ψυχικό φορτίο

Ψυχολόγος αποκαλύπτει viral hack για να διδάξει στα παιδιά το ψυχικό φορτίο

Μπόνους: Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε και το σπίτι σας καθαρό.

Εάν είστε μαμά, αυτά τα δύο πράγματα είναι πολύ πιθανό να ισχύουν: το σπίτι σας είναι πιθανώς πιο βρώμικο από ό,τι θα θέλατε να είναι και το να κουβαλάτε το ψυχικό φορτίο για την οικογένειά σας είναι κουραστική δουλειά. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε τρόπος να απαλύνετε και τους δύο αυτούς αγώνες ενώ παράλληλα διδάσκατε στα παιδιά σας πολύτιμα μαθήματα ζωής; Χάρη στην Δρ Morgan Cutlip, μπορείτε.

Η ψυχολόγος, η οποία ειδικεύεται στην υποστήριξη της εξουθένωσης και του ψυχικού φορτίου, μοιράστηκε ένα post στο Instagram σχετικά με μια συμβουλή που έλαβε από μια φίλη που ζει στη Δανία σχετικά με το πώς να διδάξετε τα παιδιά σας σχετικά με το ψυχικό φορτίο.

«Δίνεις στο παιδί σου μια ζώνη του σπιτιού για να είναι υπεύθυνο», αποκαλύπτει στο βίντεό της η μητέρα δύο παιδιών. «Για παράδειγμα, η κόρη μας είναι υπεύθυνη για το σαλόνι. Είναι δουλειά της να το ελέγχει τακτικά, να παρατηρεί τι δεν είναι στη θέση του και να το ξανασυνθέτει. Κάθε ένα από τα παιδιά μας έχει έναν κοινό χώρο που τους ανήκει, και είναι η ζώνη τους, και έχει βοηθήσει ΤΟΣΟ στην ανάληψη πρωτοβουλιών και το να είναι υπεύθυνα μέλη της οικογένειας».

Η Δρ Cutlip αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη στρατηγική αυτή στη λεζάντα.

«Αυτή η συμβουλή προέκυψε από μια υπέροχη συζήτηση με μία από τιςς φίλες μου που μεγάλωσε σε μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα όπου το ψυχικό φορτίο δεν το βιώνουν όπως εδώ», έγραψε. «Ένας από τους λόγους [μεταξύ πολλών] είναι ότι στα παιδιά δίνονται περισσότερες ευθύνες καθώς μεγαλώνουν, ώστε να μάθουν πώς να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να παίζουν ομαδικά στην οικογένειά τους».

Τα παιδιά της Δρ. Cutlip είναι 10 και 7 ετών και παρόλο που δεν διευκρίνισε ποια ηλικία θα ήταν καλό για να εισαγάγετε αυτήν την έννοια στο παιδί σας, οι αγγαρείες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη διαδικασία για παιδιά σε οποιαδήποτε ηλικία (και μπορούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση του να γίνουν πιο χαρούμενοι, πιο ενσυναίσθητοι και πιο επιτυχημένοι ενήλικες).

Δείτε Επίσης

«Το να βάλεις το παιδί σου υπεύθυνο για έναν κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να το ενθαρρύνεις να παρατηρεί πότε πρέπει να κάνει πράγματα, να το κάνει χωρίς να του ζητηθεί [και] να γνωρίζει ότι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ευθύνη όλων», προσθέτει η Δρ Cutlip. «Δεν φροντίζεις μόνο τα δικά σου πράγματα, αλλά όλοι έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον για το σπίτι μας».

Τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να βοηθούν με απλές εργασίες, όπως να μαζεύουν παιχνίδια και να πλένουν προϊόντα ήδη από την ηλικία των 2 ετών.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top