Now Reading
«Καλή χρωμιά» – η εμπνευσμένη ευχή του Schoolmarius @aka «δάσκαλου της καρδιάς μας» Μάριου Μάζαρη

«Καλή χρωμιά» – η εμπνευσμένη ευχή του Schoolmarius @aka «δάσκαλου της καρδιάς μας» Μάριου Μάζαρη

Πώς ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης μεταμόρφωσε την τάξη του σε ένα πολύχρωμο σύμπαν

Σε πρόσφατη ανάρτηση του στο λογαριασμό του στο instagram του εμπνευσμένου δασκάλου Μάριου Μάζαρη διαβάζουμε:

«Για τον ιστορικό του μέλλοντος»• αυτή τη φράση την έλεγε (και συνεχίζει να τη λέει υποθέτω) ο προηγούμενος διευθυντής μου, για να δικαιολογήσει την επιμονή του στη λεπτομέρεια, την αγάπη του για το κάτι παραπάνω που ένιωθε ότι μπορούμε να κάνουμε, για όσα ήξερε ότι δε θα εκτιμηθούν ή και να εκτιμηθούν δεν είναι ποτέ ο σκοπός αυτός. κι αυτές τις μέρες τις δύσκολες, προσπαθώντας να κάνω όσα κάθε χρόνο, σκεφτόμουν πολύ τους συναδέλφους που δουλεύουν σε περιοχές που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται ή όσους δουλεύουν σε σχολεία που τους «απαγορεύουν» να ομορφύνουν τα σχολεία τους ή αυτούς που «φοβούνται» ουράνια τόξα ή προφασίζονται ένα σωρό δικαιολογίες.

Το χρώμα δεν κοστίζει τόσο, πιστέψτε με. Η τάξη αυτή ετοιμάστηκε με ένα κουτάκι αστάρι (4 ευρώ), 2 τρίλιτρα χρώμα (σύνολο 8 ευρώ), πινέλα και βούρτσα από τα εργαλεία του σπιτιού μου, πολλά χαρτόκουτα από το σούπερ μάρκετ δωρεάν, χαρτόνια από περσινές κατασκευές γυρισμένα από την πίσω όψη, ελάχιστα νέα, μαρκαδόρους, ένα φύλλο φελλού, πιστόλι σιλικόνης από το σπίτι, πολυεργαλείο που δανείστηκα και 15 βίδες στους τοίχους, σύνολο 20-30 ευρώ το πολύ.

για μια αίθουσα που θα μας φιλοξενήσει 9 μήνες. που θα ακούσει τις σκέψεις, θα δει τις πράξεις, θα νιώσει τα άγχη και τα μοιράσματά μας. αφήστε λοιπόν τους δασκάλους και τις δασκάλες να ομορφύνουν τον κόσμο εσείς εκεί διευθυντές του κόσμου. έχουμε έλλειψη από χρώμα, ας το φτιάχνουμε. όπως μπορεί ο καθένας. δε θα ξεχάσω τις 2-3 φορές που κάλεσα γονείς και βάψαμε ρεφενέ τις τάξεις και τις χρονιές που πέρασα σε αίθουσες μικρότερες από την κουζίνα του σπιτιού μου. κι ήταν κι αυτές χρωματιστές. δεν είναι τα τετραγωνικά, ούτε τα ευρώ. είμαστε εμείς.

ΚΑΛΗ ΧΡΩΜΙΆ φίλες και φίλοι και πιοφίλοι. Τεράστιο ευχαριστώ στη Φωτεινή που έστω και στο φινάλε προετοιμασιών τα έδωσε όλα! Είμαστε οι μόνοι που έχουμε. Αγκαλιάστε ο ένας τον άλλον, κουρασμένοι είμαστε όλοι. Κουράγιο θέλουμε. ❤️

Υ.γ. η φράση «ήλιος, πηγή ζωής» είναι κι αυτή του παλιού μου διευθυντή, την έγραψα στον τοίχο να παρατείνω την παρουσία του, τώρα που άλλαξε σχολείο.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top