Now Reading
Επικαιροποίηση Εγκυκλίων από το υπουργείο Παιδείας: Προστέθηκε και η «Επέτειος του Πολυτεχνείου»

Επικαιροποίηση Εγκυκλίων από το υπουργείο Παιδείας: Προστέθηκε και η «Επέτειος του Πολυτεχνείου»

Νέα εγκύκλιος από το ΥΠΑΙΘΑ στην ενότητα «Εορταστικές εκδηλώσεις»

Νέα εγκύκλιος από το ΥΠΑΙΘΑ στην ενότητα «Εορταστικές εκδηλώσεις»

Προστέθηκε τελικά από το ΥΠΑΙΘΑ στην ενότητα “Εορταστικές εκδηλώσεις” των Εγκυκλίων για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων 2023, ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινοποίησε τις δύο εγκυκλίους για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, που είχε δημοσιεύσει την 1η Σεπτεμβρίου και πρόσθεσε την Επέτειο του Πολυτεχνείου και την σχολική γιορτή της Εθνικής Αντίστασης, που είχε ξεχάσει.

//

Συγκεκριμένα οι διορθώσεις:

Το ζήτημα ανακίνησε χθες (12/09) η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) η οποία κατήγγειλε ότι στην εγκύκλιο  Φ7/ 95955/Δ1/1 – 9 -2023 και συγκεκριμένα στο εδάφιο Β6, γίνεται αναφορά στις σχολικές γιορτές.

 

«Με έκπληξη διαπιστώνεται ότι από το συγκεκριμένο εδάφιο απουσιάζει η σχολική γιορτή του Πολυτεχνείου και της Εθνικής Αντίστασης», ανέφερε η ΔΟΕ και πρόσθεσε:

Δείτε Επίσης

«Η ΔΟΕ υπενθυμίζει ότι στο άρθρο 3 του ΠΔ 79/2017, προβλέπεται ότι: εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία πραγματοποιούνται «στις 17 Νοεμβρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή».

Πηγή

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top