Now Reading
Μπαλέτο: Πότε ξεκινάει ένα παιδί και ποιά τα οφέλη.

Μπαλέτο: Πότε ξεκινάει ένα παιδί και ποιά τα οφέλη.

Τα παιδιά ξεκινώντας από τα τμήματα της προσχολικής ηλικίας των 3,5 ετών, μπορούν να κάνουν τα πρώτα χορευτικά τους βήματα με τη ρυθμική, αναπτύσσοντας παράλληλα την φαντασία και την δημιουργικότητά τους. Στις ηλικίες από 6 χρόνων και πάνω, διδάσκονται μπαλέτο και στην πορεία προστίθεται και ο σύγχρονος χορός. Με την εξέλιξή τους τα παιδιά παρακολουθούν…

Τα παιδιά ξεκινώντας από τα τμήματα της προσχολικής ηλικίας των 3,5 ετών, μπορούν να κάνουν τα πρώτα χορευτικά τους βήματα με τη ρυθμική, αναπτύσσοντας παράλληλα την φαντασία και την δημιουργικότητά τους.

Στις ηλικίες από 6 χρόνων και πάνω, διδάσκονται μπαλέτο και στην πορεία προστίθεται και ο σύγχρονος χορός. Με την εξέλιξή τους τα παιδιά παρακολουθούν ρεπερτόριο, χορογραφία, πουέντ, ισπανικό χορό flamenco και character.

Οι μαθητές που κάνουν συστηματικά πολλά χρόνια, έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν τα προεπαγγελματικά τμήματα μπαλέτου και τους δίνεται η προοπτική για επαγγελματική εξέλιξη. Για τα νέα κορίτσια που θέλουν να ασκούνται με τον χορό, υπάρχουν μαθήματα μοντέρνου χορού και hip hop.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να επισημάνω τα οφέλη που έχει το μπαλέτο, γιατί αυτό είναι άλλωστε και το πιο σημαντικό.

Είναι αλήθεια ότι τα αποτελέσματα φαίνονται ξεκάθαρα και πολύ σύντομα, ιδιαίτερα στο σώμα: όμορφη καλογυμνασμένη πλάτη, μακρύς λεπτός λαιμός, αρμονικά χέρια, χάρη στην κίνηση και γενικά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν να λέμε «να μια όμορφη μπαλαρίνα»!

Δείτε Επίσης

Δε θα μπορούσαμε όμως να αγνοήσουμε και την παιδαγωγική αξία του μπαλέτου. Τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση, αναπτύσσουν έντονα το αίσθημα της συνεργασίας, της αυτοπειθαρχίας και διδάσκονται καλλιτεχνική αγωγή. Με άλλα λόγια το πνεύμα συνεργάζεται άριστα με το σώμα, με αποτέλεσμα που συνθέτει την ΑΡΜΟΝΙΑ. Άλλωστε από την αρχαιότητα οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο χορός ήταν το δώρο των θεών προς αυτούς.

 Κατερίνα Ροδίου, χορογράφος – καθηγήτρια χορού

www.rodiou.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top