Now Reading
Οι γονείς που παίζουν με τα παιδιά τους είναι πιο δημιουργικοί στον χώρο εργασίας, σύμφωνα με έρευνα

Οι γονείς που παίζουν με τα παιδιά τους είναι πιο δημιουργικοί στον χώρο εργασίας, σύμφωνα με έρευνα

Ναι, ακόμη περισσότερες έρευνες δείχνουν πώς η υποστήριξη των εργαζομένων γονέων είναι καλή για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα αθάνατα λόγια του παιδοψυχολόγου Jean Piaget, «Το παιχνίδι είναι το έργο της παιδικής ηλικίας». Ωστόσο, μια νέα μελέτη αποδεικνύει ότι το παιχνίδι δεν είναι μόνο ωφέλιμο για τα παιδιά – μπορεί να επηρεάσει θετικά και τους εργαζόμενους γονείς.

Η ερευνητική εταιρεία Opinium, εκ μέρους της LEGOLAND Νέας Υόρκης, ρώτησε 100 Αμερικανούς Διευθύνοντες Σύμβουλους για τις σκέψεις τους σχετικά με το πώς οι εργαζόμενοι που παίζουν με τα παιδιά τους στο σπίτι μεταφράζεται στο στυλ εργασίας τους και τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά θετικά.

«Βλέπουμε γονείς να βυθίζονται πλήρως στην εμπειρία της LEGOLAND στη Νέα Υόρκη και να δημιουργούν αναμνήσεις με τα μικρά τους μέσα από το παιχνίδι κάθε μέρα. Είχαμε μια θεωρία ότι οι γονείς μπορούν να μεταφράσουν αυτή τη δημιουργική, ευφάνταστη, παιχνιδιάρικη ενέργεια και στην ενήλικη επαγγελματική τους ζωή», λέει στο Motherly η Stephanie Johnson, Διευθύντρια του τμήματος του LEGOLAND New York Resort. «Στη μελέτη, είδαμε ότι η πλειονότητα των CEO (68%) συμφωνεί ότι ο χρόνος παιχνιδιού με τα παιδιά μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη δημιουργικότητα στη δουλειά».

Εκτός από τη δημιουργικότητα, το 79% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το παιχνίδι επηρεάζει θετικά την καινοτομία και την κουλτούρα στο χώρο εργασίας – και ένα εκπληκτικό 94% των CEO πιστεύει ότι το παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εξουθένωσης των εργαζομένων.

Τι μπορούν λοιπόν να κάνουν οι εταιρείες για να εξασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοί τους παίζουν αρκετά στη ζωή τους; Προσφορά PTO (Play Time Off)! Η πλειονότητα των CEO που συμμετείχαν στην έρευνα (66%) δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφέρει προνόμια που ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να παίζουν περισσότερο, συμπεριλαμβανομένου του ελεύθερου χρόνου για παιχνίδι. Η αφιέρωση χρόνου για παιχνίδι δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι εργοδότες μπορούν να ενδυναμώσουν τους εργαζόμενους γονείς. Το Fifth Trimester και η Vivvi πρόσφατα συνεργάστηκαν για να δημοσιεύσουν μια έκθεση με τίτλο «The R.O.I. of Caregiving Benefits» που αποκάλυψε μερικά αξιοσημείωτα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πώς οι φιλικές προς την οικογένεια πρακτικές στον χώρο εργασίας βελτιώνουν την παραγωγικότητα και αυξάνουν τα κέρδη.

Δείτε Επίσης

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (42%) που σκέφτηκαν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους τον περασμένο χρόνο δήλωσαν ότι έμειναν λόγω του τρόπου με τον οποίο ο εργοδότης τους υποστήριξε την παιδική φροντίδα τους και το 59% είπε ότι αν είχαν εφεδρική ή επιδοτούμενη παιδική φροντίδα θα ήταν πιθανό να μείνουν με την εταιρεία τους για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Με τη σειρά τους, οι αφοσιωμένοι εργαζόμενοι οδηγούν σε περισσότερα κέρδη για τις εταιρείες. Οι περιπτωσιολογικές μελέτες δείχνουν ότι κάθε 1 $ που επενδύεται σε παροχές και κουλτούρα φροντίδας αποφέρει 18,93 $.

Αυτές οι μελέτες μπορεί να παράγουν διαφορετικούς τύπους δεδομένων, αλλά υπάρχει ένα κοινό μήνυμα: η υποστήριξη των εργαζομένων γονέων είναι καλή για τις επιχειρήσεις.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top