Now Reading
Μένουμε σπίτι και θυμόμαστε ως γονείς να προσέχουμε και τον εαυτό μας

Μένουμε σπίτι και θυμόμαστε ως γονείς να προσέχουμε και τον εαυτό μας

Γιατί είναι σημαντικό να είμαστε καλά και να έχουμε αποθέματα ενέργειας

Αυτή τη στιγμή οι γονείς καλούνται πέρα από το να μείνουν σπίτι, παράλληλα με την τηλεργασία ή τη συνέχεια της δουλειάς τους, να αναπληρώσουν όλες τις δραστηριότητες των παιδιών τους και να αναλάβουν ρόλους, ιδιότητες και ειδικότητες που ακόμα κι αν ήδη ασκούσαν μερικές φορές και προ καραντίνας τώρα καλούνται να τις αναλάβουν εξολοκλήρου.

Τα παιδιά θα χρειάζονται πάντα τους γονείς τους αλλά θα θέλουν οι γονείς τους πάνω απ’ όλα να είναι καλά!

Τώρα που οι συνθήκες από μόνες τους κουβαλάνε ένα μεγαλύτερο ψυχικό βάρος, είναι σημαντικότερο από ποτέ να συνεχίζετε να προσφέρετε μερικές ανάσες στον εαυτό σας.

Τα θέλω, οι επιθυμίες και οι ανάγκες των παιδιών δεν σταματάνε ποτέ – το ίδιο ωστόσο ισχύει και με τις δικές σας ανάγκες και τις δικές σας επιθυμίες.

Όσο χαλαρωτικό, όσο διασκεδαστικό, όσο υπέροχο κι αν είναι το να παίζετε με τα παιδιά σας και να βρίσκετε μαζί δημιουργικούς τρόπους κοινής απασχόλησης για να ξεπεράσετε παρέα την πίεση της καραντίνας, είναι εξίσου απαραίτητο να βρίσκετε χρόνο μόνο για τον εαυτό σας όπως είναι εξαιρετικά κρίσιμο  να βρίσκετε χρόνο μόνο για εσάς και τον σύντροφό σας.

Μη νιώσετε ενοχές και τύψεις λέγοντας κάποια “όχι” ή “σε λίγο” ή “περίμενε” στα παιδιά σας.

Το ότι ζούμε συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης κι έχουν αλλάξει αρκετά θεμελιώδη χαρακτηριστικά τόσο της δικής σας ρουτίνας όσο και της καθημερινότητας των παιδιών δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κακομάθετε, να τους κάνετε όλα τα χατίρια ή ότι πρέπει να διαγραφούν τα όρια και οι κανόνες που ίσχυαν πριν από τον κορωνοϊό.

Για την ακρίβεια ισχύει το εντελώς αντίθετο, η έννοια της άδολης αγάπης που πρέπει  να είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό της γονεϊκής σας σχέσης δεν έχει να κάνει με την κατάργηση των ορίων, έχει να κάνει με τον σεβασμό, την ενσυναίσθηση, την κατανόηση – σε αμοιβαία όμως βάση.

Εσείς θα σέβεστε και θα ικανοποιείτε τις επιθυμίες των παιδιών στο μέτρο των δυνατοτήτων σας και όσο είναι εφικτό, χωρίς όμως να παραμελείτε -επίσης στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό- τις δικές σας, προσωπικές επιθυμίες.

Αυτή την ανάγκη να βρίσκετε χρόνο για ανάσες, μικρά διαλείμματα, και μικρές απολαύσεις έρχεται να μας τονίσει με ένα ιδιαίτερο μήνυμα ένας μπαμπάς από την τηλεοπτική σειρά Sesame Street…

Να θυμάστε να αναπνέετε.

Να ξεκουράζεστε.

Δείτε Επίσης

Να κοιμάστε αρκετά.

Να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν.

Να επικοινωνείτε με φίλους και αγαπημένους σας ανθρώπους.

Να περνάτε λίγο χρόνο μόνοι σας – μόνο με τον εαυτό σας.

Να περνάτε χρόνο κάνοντας απολαυστικά πράγματα με τον σύντροφό σας.

Ναι είστε γονείς,

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top