Now Reading
Το «Σουσάμι άνοιξε» στο πλευρό και των προσφυγόπουλων

Το «Σουσάμι άνοιξε» στο πλευρό και των προσφυγόπουλων

Για άλλη μια φορά η αγαπημένη παιδική σειρά μας εκπλήσσει ευχάριστα

Πάνω από 50 εκατομμύρια παιδιά έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους από πόλεμο ή συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό το είδος άγχους, ειδικά για μικρά παιδιά, μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις. Το τοξικό στρες μπορεί να επηρεάσει μακροχρόνια τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού. Αυτό το είδος ακραίας πίεσης μπορεί να αφήσει τα παιδιά πιο επιρρεπή σε άγχος, κατάθλιψη ή κατάχρηση ουσιών, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Τώρα, η Sesame Street και η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC) συνεργάζονται για να κάνουν τη διαφορά μέσω της δημιουργίας του Ahlan Simsim, ή του Welcome Sesame.

Το IRC, ένας οργανισμός που ιδρύθηκε αρχικά από τον Albert Einstein, «ανταποκρίνεται στις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο και βοηθά τους ανθρώπους των οποίων η ζωή και τα προς το ζην καταστρέφονται από συγκρούσεις και καταστροφές για να επιβιώσουν, να ανακάμψουν και να αποκτήσουν τον έλεγχο του μέλλοντός τους». Από οποιαδήποτε χρονική στιγμή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο μέσος όρος χρόνου εκτοπισμού των προσφύγων είναι σχεδόν 20 χρόνια. Οι μισοί από αυτούς τους πρόσφυγες είναι παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι μια γενιά παιδιών περνάει την παιδική τους ηλικία μέσα στα προσφυγικά στρατόπεδα.

Η Sesame Street, η οποία είναι από καιρό ηγέτης στον προγραμματισμό της παιδικής εκπαίδευσης, συνεργάζεται με το IRC από το 2016 προσπαθώντας να επηρεάσει το ζήτημα των παιδιών προσφύγων. Ήταν πρόσφατα σε θέση να φέρουν τις ιδέες τους στη ζωή μέσω ενός διαγωνισμού.

Το Ίδρυμα MacArthur προσέφερε 100 εκατομμύρια δολάρια σε οποιαδήποτε οργάνωση που ήταν έτοιμη να λύσει ένα “μεγάλο πρόβλημα.” Ο David Miliband, Διευθύνων Σύμβουλος της IRC, είπε στο CBS News: “Καθορίσαμε το παγκόσμιο πρόβλημα που θέλαμε να αντιμετωπίσουμε ως τραύμα, στη Μέση Ανατολή.”

Η Sesame Street και το IRC έχουν χρησιμοποιήσει κάποια από αυτά τα κεφάλαια για να δημιουργήσουν, τον Ahlan Simsim ή το Welcome Sesame. Η εκπομπή τελικά θα προβάλλεται σε 20 χώρες σε όλη τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τον Κόλπο από τον Φεβρουάριο.

Δείτε Επίσης

Ο προγραμματισμός θα περιέχει την παραδοσιακή έμφαση στο γράψιμο και τον αριθμό αριθμών των Sesame Street, καθώς και την αντιμετώπιση των συναισθημάτων. Ενώ ο κύριος χαρακτήρας της παράστασης δεν αναγνωρίζεται ειδικά ως πρόσφυγας, είναι κάποιος που έχει μετακομίσει πρόσφατα, επιτρέποντας στην εκπομπή να αντιμετωπίσει το φόβο, την οργή και τη μοναξιά μέσω ιστοριών κατάλληλων για την ηλικία.

Πολλά παιδιά που ζουν μέσα σε αυτά τα στρατόπεδα προσφύγων δεν γνωρίζουν ποτέ τη ζωή έξω από αυτά. Η ελπίδα είναι ότι ο προγραμματισμός της Sesame Street θα ενισχυθεί με συνοδευτικά βιβλία και υλικά στην εκδοχή του IRC για την προσχολική ηλικία στα στρατόπεδα. Αυτοί οι πόροι θα λειτουργήσουν σε συνδυασμό με το πρόγραμμα IRC home visitation που στοχεύει να βοηθήσει τους γονείς και τα παιδιά που μεγαλώνουν με τόσο μεγάλη αβεβαιότητα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top