Now Reading
Τι χρειάζεται να ακούει κάθε μέρα μια εργαζόμενη μητέρα

Τι χρειάζεται να ακούει κάθε μέρα μια εργαζόμενη μητέρα

Δέκα φράσεις από μαμάδες σε μαμάδες, που κάνουν τη διαφορά!



Το να είσαι μαμά είναι ήδη μία από τις πιο απαιτητικές «δουλειές» του κόσμου, αν είσαι και εργαζόμενη μαμά τότε η καθημερινότητά σου είναι ακόμα πιο επιβαρυμένη. Άγχος, πίεση, κούραση και ζογκλερικές δεξιότητες για να καταφέρετε να χωρέσετε τα πάντα σε 24ωρο και να ισορροπήσετε μεταξύ υποχρεώσεων, αναγκών και επιθυμιών… Δύσκολο!

Εδώ είναι 10 πράγματα που χρειάζεται κάθε εργαζόμενη μητέρα να έχει στο μυαλό της καθημερινά – δέκα κουβέντες από δέκα εργαζόμενες μητέρες:

Είσαι ήδη Supermom

«Χρειάστηκαν κάποια χρόνια για να καταλάβω ότι δεν να γίνω σούπερ-μαμά από τη μια στιγμή στην άλλη. Αλλά χρειάζομαι μόνο πέντε λεπτά για να αλλάξω ρούχα, να αλλάξω ταχύτητες στο κεφάλι μου και έπειτα να βγαίνω και να είμαι ό, τι χρειάζεται ο να είμαι για τους άλλους και για μένα.”

– Άννα, μητέρα δύο.

Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στη στιγμή για να ζήσετε τη στιγμή

«Μόλις φτάσω στην πόρτα στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, η κόρη μου κάθεται δίπλα μου  στον καναπέ και συνεχίζει να μου λέει κάθε λεπτομέρεια για την ημέρα της. Αγαπώ πως με κάνει να νιώθω σαν να είμαι μέρος σε όλα όσα ζει».

– Ελένη, μητέρα ενός.

 

Άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη

«Έπρεπε να δεχθώ το γεγονός ότι δεν θα έδινα στα παιδιά μου ένα σπιτικό φαγητό κάθε βράδυ – ότι τουλάχιστον δύο με τρεις νύχτες θα έπρεπε να πάρουν απέξω .. Μόλις σταμάτησα να βγάζω όλη αυτή την πίεση στον εαυτό μου, όλοι ήταν πιο ευτυχισμένοι και εξακολουθούσαν να τρώνε καλά».

– Μαρία, μητέρα τριών.

 

Η οικογένειά μας είναι καλύτερη χάρη σε σένα

«Γνωρίζω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται επίπλαστο, αλλά μου αρέσει να ακούω ότι η οικογένειά μου είναι ευγνώμων που εργάζομαι, ο σύζυγός μου μου έχει μάθει ότι όταν αισθάνομαι άγχος βοηθά να μου πει ότι δουλεύω υπέροχα, τον πιστεύω, βοηθάει».

– Κατερίνα, μητέρα δύο.

Είναι αδύνατο να τα κάνουμε όλα

“Το να υπάρχει συνεργασία με άλλες μαμάδες είναι μια απάντηση στις προσευχές μας, δεν χρειάζεται να προσπαθώ να βρίσκομαι παντού ταυτόχρονα και τα παιδιά μου το λατρεύουν επειδή βρίσκονται πιο συχνά με τους φίλους τους.

– Χριστίνα, μητέρα τριών.

 

Οι πραγματικοί φίλοι δεν ασκούν κριτική

«Ανησυχούσα ότι οι φίλες μου που ήταν μαμάδες μου έμεναν στο σπίτι θα με έκαναν να αισθάνομαι άσχημα για τη δουλειά αλλά στην πραγματικότητα κάνουν ό,τι μπορούν για να με βοηθήσουν να τα βγάλω πέρα».

– Δέσποινα, μητέρα δύο

 

Κάντε ένα βήμα πίσω και αφήστε τα παιδιά να το κάνουν

Δείτε Επίσης

«Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να τα κάνω όλα, τόσο πιο εύκολα έγιναν όλα. Δεν συνειδητοποιούσα πόσα πράγματα τα παιδιά μου μπορούσαν πραγματικά να κάνουν μόνα τους, όπως γεύματα και πλυντήρια, μέχρι να αρχίσω να εργάζομαι νύχτες και είχαν μια ευκαιρία να μου το δείξουν. Ήταν ένα σπουδαίο μάθημα ζωής για όλους μας».

– Ευγενία, μητέρα δύο

Η μητρότητα σε έχει κάνει ακόμα πιο όμορφη

«Μερικές φορές πρέπει να ακούσω ότι είμαι όμορφη, ότι δεν φαίνομαι τόσο κουρασμένη όσο αισθάνομαι στο τέλος της ημέρας. Βοηθάει όταν ο σύζυγός μου με λέει ότι φαίνομαι σέξι».

– Δήμητρα, μητέρα ενός

 

Δεχτείτε βοήθεια

«Το δείπνο αποτελούσε το κέντρο της ύπαρξής μου. Τέλος, όταν τα παιδιά μου ήταν αρκετά μεγάλα, τους αναθέσαμε να μαγειρεύουν από μία φορά για το βράδυ. Έχοντας τρία παιδιά, βρέθηκα να έχω να ετοιμάσω τρία φαγητά λιγότερα!

– Σάσα, μητέρα τριών

 

Είμαστε τόσο χαρούμενοι που είσαι σπίτι

«Δεν υπάρχει τίποτα σαν το αίσθημα των παιδιών σας να τρέχουν στην αγκαλιά σας όταν γυρνάτε σπίτι από την εργασία. Οποιεσδήποτε προκλήσεις ή πονοκεφάλοι από την ημέρα παιρνούν αμέσως όταν τυλίγουν τα χέρια τους γύρω σας και σας λένε ότι τους λείψατε”.

– Όλγα, μητέρα δύο

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top