Now Reading
Το μπάνιο του μωρού: Mία ιεροτελεστία αγάπης

Το μπάνιο του μωρού: Mία ιεροτελεστία αγάπης

Συμβουλές για την πιο σημαντική περιποίηση του βρέφους

To μπάνιο του μωρού αποτελεί μέρος της καθημερινής του φροντίδας και περιποίησης και συμβάλλει τόσο στη σωματική υγιεινή του όσο και στην ψυχολογική του ευεξία. Παρακάτω θα βρούμε συμβουλές για την καλύτερη περιποιήσή του μωρού σας!

Πριν από το μπάνιο του

Θα είναι χρήσιμο προτού ξεκινήσετε το μπάνιο του να έχετε υπό έλεγχο κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες, προκειμένου η διαδικασία αυτή να είναι ευχάριστη – όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για εσάς.

Θερμοκρασία νερού: Φροντίζουμε η θερμοκρασία του νερού να είναι η κατάλληλη, δηλαδή κοντά στους 37-38 βαθμούς. Μπορείτε να ελέγξετε με ειδικά θερμόμετρα για το νερό ή ακόμα και με τον αγκώνα σας. Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι επίσης ελεγχόμενη, ειδικά τον χειμώνα και θα πρέπει να προσέχουμε για πιθανές ανοιχτές πόρτες, ώστε να μη δημιουργούνται ρεύματα.

Εξοπλισμός: Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε τον νιπτήρα του μπάνιου, όσο το μωρό είναι μικρό, είτε ένα βρεφικό μπανιερό που τοποθετείται σε μια ειδική βάση, ώστε να είναι σε ένα ύψος βολικό για τους γονείς που βοηθάει ώστε να μη γλιστράει το μωρό. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μια πετσέτα κάτω από το μωρό, για τον ίδιο σκοπό.

Εργαλεία: Πριν από το μπάνιο του θα είναι καλό να έχετε εφοδιαστεί με τα κατάλληλα «εργαλεία», όπως τα παιδικά προϊόντα περιποίησης, κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού, παρασκευασμένα όσο το δυνατόν από φυσικά συστατικά και απαλλαγμένα από πιθανά αλλεργιογόνα στοιχεία. Το κοινό σαπούνι επηρεάζει τη δερματική χλωρίδα του μωρού και το κάνει πιο ευάλωτο σε μυκητιάσεις και δερματίτιδες γι’ αυτό και το αποφεύγουμε.

Η σειρά Baby Care προσφέρει τη φροντίδα αυτή που χρειάζονται τα μωράκια με υποαλλεργικά ελεγμένα προϊόντα που περιέχουν αγνές και φυσικές πρώτες ύλες, φυτικά εκχυλίσματα και είναι απαλλαγμένα από αλλεργιογόνα αρώματα, χρωστικές και συνθετικά. Μπορείτε να δοκιμάσετε το αφρόλουτρο baby mild bath για σώμα και μαλλιά, χωρίς σαπούνι και αλκάλια ή και το 100% φυτικό baby extra sensitive bath, ένα πολύ απαλό αφρόλουτρο, εξειδικευμένο για χρήση από την πρώτη ημέρα.

Πρόσφατα, η εταιρεία πρόσθεσε στη βρεφική σειρά και το βρεφικό απορρυπαντικό mild laundry detergent για τα ρουχαλάκια των μωρών, εμπλουτισμένο με μαλακτικό παράγοντα και οργανικό χαμομήλι.

Το μπάνιο του

 Ο πιο απλός και ασφαλής τρόπος για να το κάνουμε μπάνιο είναι να το τοποθετήσουμε σε ύπτια θέση μέσα στο μπανιερό, βάζοντας το χέρι μας κάτω από τον αυχένα του και κρατώντας με την παλάμη μας το μπράτσο του μωρού. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζεται και το κεφαλάκι του μωρού πάνω στον πήχη μας, ενώ το άλλο χέρι μας είναι ελεύθερο για να βάλει το σαμπουάν και να ρίξει το καθαρό νερό.

Κατά τη διάρκεια του μπάνιου το πιο σημαντικό που πρέπει να προσέξουμε είναι η ασφάλειά του.

Ιδανικά, στην αρχή τουλάχιστον, καλό είναι το μπάνιο να γίνεται από δύο άτομα, ειδικά αν οι γονείς είναι άπειροι, ώστε ο ένας να βοηθάει τον άλλον με το να του δίνει αυτά που χρειάζεται.

Προσέχουμε, επίσης, τη στάθμη του νερού να μην είναι πολύ ψηλή, γιατί δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να πνιγεί το μωρό. Τα μωρά μπορούν να πνιγούν σε λιγότερο από τρία εκατοστά νερό.

Ποτέ δεν αφήνουμε ένα μωρό στην μπανιέρα μόνο του, χωρίς επίβλεψη. Ακόμα και αν για οποιονδήποτε λόγο χρειαστεί να λείψουμε για ένα λεπτό, παίρνουμε το μωρό μαζί μας τυλιγμένο σε μια πετσέτα.

Το μπάνιο του μωρού μπορεί να γίνεται καθημερινά, συνήθως πριν τον βραδινό του ύπνο, ώστε να μπει σε μια ρουτίνα και σε μια διαδικασία χαλάρωσης.

Μετά το μπάνιο

Στο τέλος του μπάνιου ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά το σώμα του μωρού ταμποναριστά, ώστε να μη μείνει καθόλου υγρασία στις πτυχές του δέρματος.

Ένα ελαφρύ μασάζ με βρεφική ενυδατική κρέμα ή με βρεφικό λαδάκι είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσει πριν πάει για ύπνο, αλλά και για λίγο παιχνίδι!  Η ενυδατική κρέμα για το σώμα baby soothing cream και το baby natural oil για την ενυδάτωση του σώματος και της περιοχής της πάνας, αλλά και για το κεφαλάκι τους είναι ότι ακριβώς χρειάζεται ένα μωρό για να νιώσει υπέροχα. Επίσης, για την αλλαγή της πάνας,η φυσική αδιάβροχη κρέμα baby extra calm cream, ειδικά σχεδιασμένη για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού, θα του προσφέρει προτασία από κοκκινίλες και συγκάματα και θα του προσφέρει μοναδική απαλίτητα.

Το πρόσωπο και τα ματάκια του νεογνού μπορούν να καθαριστούν με μια αποστειρωμένη γάζα, εμποτισμένη με φυσιολογικό ορό ή αποστειρωμένο νερό αλλά και με τα baby eye wipes, αποστειρωμένα μαντιλάκια για τον καθαρισμό της οφθαλμολογικής περιοχής, η διαδικασία είναι πανεύκολη.

Προσοχή: Μετά το τέλος του μπάνιου, το μπανιερό θα πρέπει να πλένεται και να σκουπίζεται καλά, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη μικροβίων μέχρι την επόμενη χρήση.

Η επαφή και η σύνδεση με το μωρό σας

Το μπάνιο του μωρού, πέρα του ότι είναι σημαντικό για την ίδια την υγιεινή του, είναι μια πολύ ευχάριστη και όμορφη διαδικασία, στην οποία μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια και να συνδεθεί με το νέο μέλος της οικογένειας.

Όσο μεγαλώνει το μωρό σας, η διαδικασία του μπάνιου θα διαρκεί περισσότερο γιατί θα αποτελεί μια απολαυστική διαδικασία χαλάρωσης και για τους δύο.

Mέσα από τραγούδια και παραμύθια κατά τη διάρκεια του μπάνιου με οδηγό τη φωνή σας, βοηθάτε το μωρό να συνδεθεί μαζί σας αλλά του δίνετε και τα κατάλληλα ερεθίσματα για την ανάπτυξη και την ψυχαγωγία του.

 

Υπέροχες animated ιστορίες

Tώρα με σύμμαχο την τεχνολογία έχετε τη δυνατότητα για μικρές εκπαιδευτικές αφηγήσεις, που έχουν σκοπό να μάθουν στα παιδιά πράγματα για την καθημερινή φροντίδα τους με ευφάνταστο και ψυχαγωγικό τρόπο. Η Pharmasept δημιούργησε τις «Ιστορίες της Μπου», μια σειρά διαδραστικών επεισοδίων στα οποία πρωταγωνιστεί η Μπου, το γνωστό μικρό ελεφαντάκι της σειράς, και τα οποία παρουσιάζουν σύντομες εκπαιδευτικές αφηγήσεις. Τα δύο πρώτα επεισόδια έχουν ήδη δημοσιευθεί, ενώ σύντομα περισσότερα επεισόδια από τις «Ιστορίες της Μπου» θα είναι διαθέσιμα μέσα από το Facebook, το Instagram και τo YouTube κανάλι της PHARMASEPT.

 

 

 

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top