Now Reading
Το μητρικό γάλα κι ως θεραπεία για το βρεφικό εξάνθημα

Το μητρικό γάλα κι ως θεραπεία για το βρεφικό εξάνθημα

Άλλη μια εκπληκτική ιδιότητα του μητρικού γάλακτος θα ανακουφίσει το μωρό σας

Όλοι ξέρουμε ότι το μητρικό γάλα έχει εκπληκτικές ιδιότητες –  όπως το ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός νεογέννητου ή ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου. Τώρα αποδεικνύεται επιπλέον  ότι έχει και επουλωτικές ιδιότητες στο δέρμα του μωρού – στα σημεία που ταλαιπωρούνται από τις πάνες. Έρευνα αποκαλύπτει ότι το μητρικό γάλα μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία όταν εφαρμόζεται τοπικά, πιθανώς λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του.

Τα βρέφη στη διάρκεια μιας μέρας μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν μέχρι και  10 πάνες. Ακόμα και οι πιο απαλές πάνες μπορεί να δημιουργήσουν την πιθανότητα για εξάνθημα σε κάποιο σημείο του βρεφικού δέρματος. Αν λοιπόν θηλάζετετ κι έχετε κάποιο αποθεματικό γάλα στο ψυγείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα που έχετε ήδη για να δοκιμάσετε να θεραπεύσετε όσο το δυνατόν ταχύτερα το εξάνθημα από την πάνα του μωρού σας.

Τα συστατικά του μητρικού γάλακτος βοηθούν τη θεραπεία οποιασδήποτε μορφής μυκητιασικής λοίμωξης. Περιέχει αντισώματα και υγιές λίπος για να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος. Επειδή το εξάνθημα της πάνας είναι πολύ επώδυνο για το μωρό, ίσως να χρειαστεί και κάποια συμπληρωματική προστασία, όπως μια αλοιφή.

Δείτε Επίσης

Ως προς την καλύτερη εφαρμογή, δοκιμάστε να ψεκάσετε μητρικό γάλα σε μια καλά καθαρισμένη και στεγνή περιοχή της επιδερμίδας του μωρού. Το σημαντικότερο για τη θεραπεία αλλά και πρόληψη του εξανθήματος είναι η επιδερμίδα του μωρού να αναπνέει και να παραμένει στεγνή. Μαμάδες που δεν θηλάζουν αλλά ψάχνουν για έναν όσο γίνεται πιο φυσικό τρόπο θεραπείας του εξανθήματος μπορούν να δοκιμάσουν το λάδι καρύδας.

Πριν δοκιμάσετε κάτι, ωστόσο, καλό είναι  να έχετε εξασφαλίσει πρώτα την έγκριση του παιδιάτρου σας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top