Now Reading
Τα καλοκαίρια κάθε μαμά ξαναγίνεται ένα με τα παιδιά της

Τα καλοκαίρια κάθε μαμά ξαναγίνεται ένα με τα παιδιά της

Κι απολαμβάνει στο έπακρο την κάθε στιγμή

Για κάθε μαμά το καλοκαίρι είναι η εποχή που θέλει κι εκείνη να γίνει ξανά παιδί και να παίξει χαλαρά μαζί με τα παιδιά της. Να γίνει μαζί τους γιατί στο κάτω κάτω πόσα καλοκαίρια μας αναλογούν με τα παιδιά μας…

Τα φροντίζω από τη μέρα που γεννιούνται. Τα ταΐζω, τα ντύνω, καθαρίζω το χώρο τους, τα προσέχω. Τα αγαπώ, τα ενθαρρύνω, τα στηρίζω. Κάνω ό,τι μπορώ για να μεγαλώσουν με όσο πιο υπέροχο κι όμορφο τρόπο γίνεται και να έχουν ισχυρές και ευχάριστες αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία. Παράλληλα όμως όλη αυτή η φροντίδα και αγάπη συνοδεύεται από άγχος, τρέξιμο, αγωνία, φοβίες, ρουτίνα, εκνευρισμό, κούραση, ευθύνες, ανασφάλεια.

Το καλοκαίρι και οι διακοπές είναι η εποχή που ξαναγίνομαι παιδί, που γίνομαι αστεία, ανάλαφρη, χαλαρή και η μεγαλύτερή μου απόλαυση είναι να αποβάλλω όλο το άγχος και την πίεση της χρονιάς που πέρασε παίζοντας μαζί τους ατελείωτα. Έτσι φορτίζουμε οικογενειακώς μπαταρίες και φτιάχνουμε μαζί τις πιο ευτυχισμένες αναμνήσεις.

Αυτό που αρέσει στα παιδιά είναι να σκαρώνουν διάφορα, να κάνουν πλάκες ή «αταξίες» – αυτό το καλοκαίρι αφήστε ελεύθερο το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αντί για τα γνωστά «μη» και «όχι» δώστε τους εσείς το ελεύθερο για να κάνουν σε εσάς μερικές σκανταλιές… Αυτή η ελευθερία και η ανάλαφρη παιδική πλευρά σας θα είναι το καλύτερο καλοκαιρινό δώρο που μπορείτε να τους κάνετε!

Θέλετε να με «θάψετε» στην άμμο;

Συνήθως οι μαμάδες δεν θέλουν να χαλάσουν την εικόνα τους – να λερώσουν τα μαλλιά, να χαλάσουν τα νύχια, όσο για την άμμο… ε δεν είναι και το καλύτερό τους. Αλλά οκ, άμμος είναι…. Θα ταλαιπωρηθείτε να τη βγάλετε και να απαλλαγείτε τελείως από αυτή, αλλά το ύφος χαράς και θριάμβου που θα δείτε να λάμπει στο πρόσωπό σας – σας εγγυώμαι ότι αξίζει αυτή τη θυσία!

Τι εννοείς ότι έχω πασαλειφτεί με το παγωτό;

Οι μαμάδες όσο να ‘ναι ένα κόλλημα με την καθαριότητα και την «ευπρεπή» εικόνα των παιδιών μας (αλλά και τη δική μας) το έχουμε (μπορεί να φταίει το μαμαδίσιο dna) – καταλαβαίνετε λοιπόν τον ενθουσιασμό τους όταν σας δουν να έχετε πασαλειφτεί (σε όλο το πρόσωπο – αν είστε τολμηρή και στα ρούχα σας) με παγωτό! Δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι είναι στημένο… κι ότι κουβαλάτε μια φορεσιά μαζί σας… Η απενεχοποίηση του λερώματος και η χαρά ότι και η μαμά λερώνεται… θα μείνει για καιρό ανεξίτηλη. Και θα τους προσφέρει πλούσια γέλιο.

Τι λέτε να με ζωγραφίσετε;

Δείτε Επίσης

Φορώντας το μαγιό σας αφήστε να γίνετε ο καμβάς τους; Με μπογιές που ξεβάφουν εύκολα (όπως φυτικά χρώματα ή μαγειρικής), στηθείτε και δώστε το ελεύθερο στους μικρούς καλλιτέχνες να διαπρέψουν. Θα νιώσουν σαν να σας κάνουν τατουάζ. Εννοείται ότι μπορείτε να το κάνετε εναλλάξ όλα τα μέλη της οικογένειάς σας μεταξύ σας.

Πάμε να ξυπνήσουμε τον μπαμπά γαργαλώντας τον;

Καλό είναι να έχετε «ειδοποιήσει» από πριν τον σύντροφό σας για αυτό το εγχείρημα, είπαμε να περάσετε όμορφα όχι να καταλήξετε σε σύρραξη! Επίσης μπορείτε να συνεννοηθείτε ώστε ο μπαμπάς με τα παιδιά να είναι που θα ξυπνήσουν εσάς με γαργάλημα την ώρα ίσως της μεσημεριανής σιέστας.

Μπορείτε να κάνετε μικρές αθώες ελεγχόμενες φάρσες μεταξύ σας και με τα παιδιά σας. Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ανεμελιάς και της ξεγνοιασιάς. Απολαύστε το … πριν τελειώσει!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top