Now Reading
Σε ποια ηλικία πρέπει να περπατήσει το μωρό μου;

Σε ποια ηλικία πρέπει να περπατήσει το μωρό μου;

Πότε μπορείτε να περιμένετε να κάνει το πρώτο του βήμα και πώς θα το βοηθήσετε.

Τα πρώτα βηματάκια ενός παιδιού είναι ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα στην ανάπτυξή του. Όλοι οι γονείς, λοιπόν, αναρωτιόμαστε πότε θα έρθει αυτή η μεγάλη στιγμή. Την οποία σύμφωνα με τον ιστότοπο BabyCenter.com, μπορούμε να περιμένουμε «μεταξύ των 9 και 12 μηνών». Τότε ένα μωρό κάνει συνήθως τα πρώτα του βήματα, ενώ είναι σε θέση να περπατήσει κανονικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή «στους 14 με 15 μήνες».

Ακόμα όμως και αν το μωρό σας καθυστερεί να περπατήσει, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Όπως γράφει το BabyCenter.com, «κάποια απόλυτα φυσιολογικά παιδιά δεν περπατούν πριν από το 16ο με 17ο μήνα της ζωής τους». Αν, ωστόσο, βρίσκεται στο 18ο μήνα αλλά δεν έχει κάνει τα πρώτα του βήματα, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.

Τι μπορείτε να κάνετε, όμως, για να ενθαρρύνετε το παιδάκι σας να αρχίσει να περπατάει;

Δείτε Επίσης

1. Κρατήστε το όρθιο και περπατήστε παρέα, ενώ το στηρίζετε.
2. Σηκώστε το όρθιο, στα ποδαράκια του, και παρακολουθήστε πόση ώρα μπορεί να ισορροπήσει, αφού πρώτα βεβαιωθείτε, φυσικά, ότι θα πέσει στα μαλακά.
3. Δώστε στο μωρό σας ένα κίνητρο να περπατήσει: για παράδειγμα, ζητήστε από τον μπαμπά να κρατήσει ένα αγαπημένο του παιχνιδάκι σε απόσταση μερικών βημάτων, ώστε να το παρακινήσετε να κατευθυνθεί προς τα εκεί. Επαινέστε το για την επιτυχία του.
4. Δείξτε υπομονή και ψυχραιμία. Προσπαθήστε να μετατρέψετε την όλη προσπάθεια σε ένα παιχνίδι και να μην αγχώνεστε, για το μωρό εισπράττει το άγχος σας, το οποίο μπορεί να πυροδοτήσει το φόβο του να κάνει τα πρώτα βήματα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top