Now Reading
Πώς να κάνετε μπάνιο σε ένα μωρό, σε 5 απλά βήματα

Πώς να κάνετε μπάνιο σε ένα μωρό, σε 5 απλά βήματα

Οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να κάνετε μπάνιο στο μωρό σας

Οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να κάνετε μπάνιο στο μωρό σας

Αν το διαβάζετε αυτό, μπορεί να σκέφτεστε: «Πραγματικά νόμιζα ότι το μπάνιο ενός μωρού θα φαινόταν σαν μια φυσική δουλειά» ή «Γιατί δεν ξέρω πώς να κάνω μπάνιο στο νεογέννητό μου;» Αλλά μάντεψε τι; Είναι εντάξει να είσαι αρχάριος. Είναι εντάξει να συνειδητοποιήσετε, στη μέση της εργασίας, ότι στην πραγματικότητα δεν έχετε ιδέα εάν το κάνετε σωστά. Είναι εντάξει να είστε τόσο κουρασμένοι ως νέοι γονείς που πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα με το μωρό σας, θέλετε να ελέγξετε ξανά ότι την εκτελείτε με τρόπο λογικό, ασφαλές και απλό. Ακολουθούν συμβουλές από ειδικούς και ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να κάνετε μπάνιο στο μωρό σας.

Κρατήστε τα ζεστά

Για να ξεκινήσετε, καλό είναι να ξεντύσετε το μωρό σε ένα ζεστό μέρος κάπου κοντά στο μπάνιο.

Πλύνετε πρώτα το πρόσωπό τους

Πριν βάλετε το μωρό στην μπανιέρα, σκεπάστε το με μια πετσέτα για να είναι άνετα και ζεστά και προπλύνετε το πρόσωπο του μωρού για να αποφύγετε το νερό στο πρόσωπό του κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, ζεστό πανί για να το κάνετε αυτό.

Τοποθετήστε πρώτα τα πόδια του στην μπανιέρα

Με το κεφάλι του μωρού στην άκρη του μπράτσου σας και το χέρι σας ελεύθερο να κρατά το μικρό του χεράκι ή το μπράτσο που είναι πιο μακριά από το σώμα σας, προσαρμόστε αυτή τη στάση λίγο για να τοποθετήσετε το μωρό στην μπανιέρα αργά, πρώτα τα πόδια. Αφήστε το κεφάλι του μωρού να ακουμπάει στον πήχη σας με το χέρι από το ίδιο χέρι κρατώντας απαλά αλλά σταθερά το μπράτσο του μωρού στη μία πλευρά. Το άλλο σας χέρι μπορεί να στηρίξει το κάτω μέρος και τα πόδια του μωρού καθώς τα προσαρμόζετε απαλά στην αίσθηση του νερού.

Παραλείψτε το σαπούνι

Με μικρά μωρά (ακόμα και έως 6 μηνών), καθαρό, ζεστό νερό είναι το μόνο που χρειάζεστε – δεν χρειάζεται σαπούνι ή άλλο προϊόν. Να καθαρίζετε απαλά το κεφάλι και τα μαλλιά του μωρού και στη συνέχεια να μετακινηθείτε στην κοιλιά και την πλάτη, τις μασχάλες, την περιοχή των γεννητικών οργάνων και το κάτω μέρος. Οι χαριτωμένες ζάρα τους είναι ευαίσθητες σε φλεγμονές και εξανθήματα εάν δεν διατηρούνται καθαρά, οπότε μην ξεχάσετε να εστιάσετε στις πτυχές!

Βγάλτε το από την μπανιέρα απαλά αλλά σταθερά

Όταν τελειώσει η ώρα του μπάνιου, σηκώστε το μωρό αργά έξω από την μπανιέρα με ένα απαλό αλλά σταθερό πιάσιμο σε ένα χέρι και στα πόδια/πόδια, μεταφέροντάς το σε μια φρέσκια, ζεστή πετσέτα.

Προμήθειες για το μπάνιο του μωρού

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η ώρα του μπάνιου του μωρού δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Λοιπόν, τι χρειάζεστε πραγματικά;

 Έναν ασφαλή χώρο για να κάνετε μπάνιο το μωρό σας. Μερικές φορές, αυτό μοιάζει με ένα κάθισμα μπάνιου σε στυλ σφεντόνας τοποθετημένο στον νεροχύτη της κουζίνας όταν το μωρό σας είναι μικροσκοπικό. Για άλλους, μοιάζει με μια ξεχωριστή μπανιέρα που μπορεί να μπαίνει στο πάτωμα του μπάνιου ή μέσα στη μεγαλύτερη μπανιέρα του μπάνιου και γεμάτη μέχρι ένα επίπεδο, αρκετά βαθιά ώστε να κρατά το μωρό ζεστό ενώ ξαπλώνει στηριγμένο στο νερό.

Μερικές μαλακές, καθαρές πετσέτες η βρεφικά μπουρνούζια. Αυτά μπορούν να είναι ειδικά για μωρά ή όχι, αλλά φροντίστε να είναι ιδιαίτερα απαλά, επειδή τα μωρά μπορεί να έχουν ευαίσθητο δέρμα.

Ένα απαλό βρεφικό σαπούνι χωρίς άρωμα. Σημειώστε όμως ότι η χρήση σαπουνιού την ώρα του μπάνιου δεν είναι απαραίτητη τους πρώτους μήνες. Όταν τα μωρά είναι μικρά και ουσιαστικά ακίνητα, τα σαπούνια και τα καθαριστικά είναι ένα περιττό βήμα που μπορεί να ερεθίσει ή να στεγνώσει υπερβολικά το δέρμα του μωρού αφαιρώντας τα φυσικά έλαια.

5 συμβουλές ασφαλείας για το μωρό κατά το μπάνιο που πρέπει να έχετε κατά νου

Δείτε τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για να διατηρήσετε την ώρα του μπάνιου ασφαλή και εύκολη για όλους τους εμπλεκόμενους.

Συγκεντρώστε ό,τι χρειάζεστε πριν φέρετε το μωρό στην περιοχή του μπάνιου

Ο πειρασμός να αφήσετε το μωρό χωρίς επίβλεψη ενώ «αρπάζετε μόνο ένα πράγμα» θα είναι πραγματικός. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ό,τι χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του μπάνιου για να αποφύγετε αυτόν τον πειρασμό εξαρχής, καθώς το να αφήνετε μωρά ή νήπια χωρίς επίβλεψη σε νερό οποιουδήποτε βάθους δεν είναι ασφαλές.

Δείτε Επίσης

Δοκιμάστε πρώτα το νερό

Ενώ εμείς ως ενήλικες μπορεί να λατρεύουμε ένα ωραίο ζεστό μπάνιο, το δέρμα μας είναι πιο χοντρό και πιο πλούσιο και μπορεί εύκολα να αντέξει τις θερμοκρασίες που θα έκαιγαν τα μωρά μας. Το χλιαρό νερό είναι καλό για το μωρό και είναι καλύτερο να δοκιμάσετε το νερό με μια ευαίσθητη περιοχή του δέρματός σας. Σκεφτείτε το εσωτερικό του καρπού αντί για ένα δάχτυλο ή μια πιο σκληρή περιοχή του δέρματός σας.

Φροντίστε να είναι σύντομο

Τα μικρά μωρά δεν είναι καλά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός τους, επομένως είναι καλύτερο να είναι το μπάνιο τους σύντομο. Πέντε λεπτά είναι αρκετά, δίνοντας στο μωρό την ευκαιρία να συνηθίσει το νερό και ίσως ακόμη και να χαλαρώσει λίγο.

Να έχετε πάντα ένα χέρι στο μωρό σας

Αμέτρητα νεογέννητα έχουν ξαφνιάσει τους γονείς τους με μια ξαφνική σπασμωδική κίνηση που οδηγεί σε μια κατά τα άλλα αποφευχθείσα πτώση και η ολισθηρότητα της ώρας του μπάνιου αυξάνει λίγο αυτόν τον κίνδυνο.

Μην αφήνετε το μωρό μόνο του

Επειδή είναι ο βασικός κανόνας, θα το πω άλλη μια φορά: Μην αφήνετε ποτέ το μωρό μόνο του στην μπανιέρα.

Συμπέρασμα: Η ώρα του μπάνιου δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Λίγες απλές προμήθειες και λίγη προετοιμασία είναι όλα όσα χρειάζεστε. Μια χαρά θα τα πάτε φίλοι μου.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top