Now Reading
Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι

Τι είναι καλύτερο από ένα brownie; Μα φυσικά 8 στρώσεις brownies και τυρί κρέμας. Αυτό είναι το πιο επικό σοκολατένιο επιδόρπιο και δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου στην ετοιμασία του. Μπορείς να το συνδυάσεις με κανονικά λαζάνια για κυρίως και να το κρατήσεις για το τέλος ως τον τέλειο επίλογο ενός γεύματος ή ενός βραδινού με θέμα τα κλασικά λαζάνια.

 

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ BROWNIES

Σπρέι μαγειρικής

2 κουτιά μίξης brownies, συν συστατικά που απαιτούνται στο κουτί

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΡΕΜΑΣ

2 συσκευασίες τυρί κρέμα, μαλακό

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουτ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

2 κουταλιές της σούπας κομματάκια σοκολάτας

Δείτε Επίσης

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 κουτ. ξύσματα σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° και ετοιμάζεις ένα ταψί 9 “-x-13” με χαρτί ψησίματος που έχεις περάσει με σπρέι μαγειρικής. Προετοιμάζεις τα μείγματα brownies σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και βάλε και τα δύο μείγματα στο έτοιμο ταψί. Ψήνεις μέχρι να βγάλεις μια οδοντογλυφίδα καθαρή στη μέση, 40 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς.

Κάνε τη στρώση κρέμας τυριού: Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, κτυπάς το τυρί κρέμας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις τη ζάχαρη άχνη και χτυπάς μέχρι να μην παραμείνουν κομμάτια, στη συνέχεια προσθέτεις βανίλια και αλάτι και χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν.

Κάνε την ganache σάλτσα: Τοποθετείς τα τσιπ σοκολάτας σε ένα μεσαίο, αδιάβροχο μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις τη κρέμα γάλακτος και βράζεις. Ρίχνεις κρέμα πάνω από τσιπ σοκολάτας και την αφήνεις να καθίσει 5 λεπτά και στη συνέχεια χτυπάς ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς.

Αφαιρείς το brownie από το ταψί και κόψε στο μισό πλάτος και στη συνέχεια κόψε κάθε κομμάτι στο μισό οριζόντια, για να φτιάξεις συνολικά 4 λεπτά στρώματα. Τοποθετείς ένα κομμάτι brownie σε μια πιατέλα και στη συνέχεια απλώνεις ένα λεπτό στρώμα ganache στην κορυφή. Προσθέτεις περίπου 1/3 γέμιση τυριού κρέμας και στη συνέχεια συμπληρώνεις με άλλο ένα στρώμα brownie. Επαναλαμβάνεις τα στρώματα, ολοκληρώνοντας το τελικό στρώμα του brownie με ganache, διατηρώντας λίγη για σερβίρισμα. Βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει καλά.

Πασπαλίζεις με ξύσματα σοκολάτας και συμπληρώνεις με επιπλέον ganache πριν το σερβίρισμα.

Πηγή: Βotrini.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top