Now Reading
Πώς να προσφέρετε την καλύτερη φροντίδα στην ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού σας

Πώς να προσφέρετε την καλύτερη φροντίδα στην ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού σας

Οι πολύτιμοι σύμμαχοι της φροντίδας του παιδικού δέρματος με τάση εκζέματος.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απαλό, λεπτό και τρυφερό από το δέρμα ενός νεογέννητου μωρού –τόσο απαλό και μυρωδάτο– κι ως νέοι γονείς θέλετε όσο γίνεται να το διατηρήσετε έτσι.

Η φροντίδα για κάτι τόσο πολύτιμο είναι ζωτικής σημασίας για την άνεση και την καλή υγεία του μωρού σας, κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινά από την πρώτη μέρα. Και δεν χρειάζεται να σταματήσει μετά τα πρώτα χρόνια – η φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος του παιδιού σας καθώς μεγαλώνει θα βάλει γερές βάσεις για την καλή του υγεία και θα βοηθήσει στην πρόληψη δερματικών παθήσεων στην ενήλικη ζωή.

Ορισμένες πάγιες πτυχές της περιποίησης της βρεφικής και παιδικής επιδερμίδας είναι: η χρήση ήπιων, υποαλλεργικών προϊόντων και η αποφυγή σκληρών παραγόντων σε ευαίσθητο δέρμα. Η σωστή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας του ευαίσθητου δέρματος, σε μια περίοδο που μπορεί να αναπτυχθούν ενοχλητικές δερματικές καταστάσεις όπως το έκζεμα.

Η σημασία του μικροβιώματος στην προστασία του δέρματος

Το μικροβίωμα είναι ουσιαστικά η φυσική «κοινότητα» του δέρματος – δισεκατομμύρια φυσικοί μικροοργανισμοί, γνωστοί και ως χλωρίδα του δέρματος – που προστατεύουν το δέρμα από επιβλαβή παθογόνα ενώ παράγουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, ένζυμα και λιπίδια.

Ακόμη και το χλωριωμένο νερό της πισίνας μπορεί να διαταράξει το φυσικό pH (όξινη/αλκαλική ισορροπία) του δέρματος, το οποίο μπορεί με τη σειρά του να διαταράξει το μικροβίωμα.

Το πιο κοινό δερματικό πρόβλημα στα μωρά και τα παιδιά είναι το έκζεμα – και το πώς φροντίζουμε το δέρμα τους όταν είναι πολύ μικρά και ευάλωτα μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εκζέματος μακροπρόθεσμα.

Η διαταραχή στο μικροβίωμα σημαίνει ότι ο φραγμός του δέρματος αρχίζει να καταρρέει – επιτρέποντας στα αλλεργιογόνα και τα παθογόνα να εισέλθουν– και να χάνεται η φυσική υγρασία. Μπορεί να ακολουθήσει ερεθισμός και φλεγμονή και έτσι ξεκινά ο κύκλος της φαγούρας και του ξυσίματος. Η πρόκληση, λοιπόν, για τους γονείς είναι να μειώσετε τη φλεγμονή, να επιδιορθώσετε τον φραγμό του δέρματος και να σπάσετε αυτόν τον κύκλο.

Μπορείτε να μειώσετε τη φαγούρα και το ξύσιμο χρησιμοποιώντας πολύ ήπια προϊόντα. Οι ενυδατικές πλύσεις ή τα βάλσαμα θα καθαρίσουν το δέρμα ενώ θα αντικαταστήσουν ορισμένα από τα φυσικά έλαια που χάνονται με το πλύσιμο. Στεγνώστε το δέρμα μετά το μπάνιο χωρίς να το τρίβετε – και εφαρμόστε μια απαλή ενυδατική κρέμα για να επανορθώσετε το δέρμα, κατά προτίμηση μια που να περιέχει βούτυρο καριτέ, κεραμίδια και γλυκερίνη.

6 συμβουλές για να προστατέψετε το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας

1

Πλύνετε το μωρό σας όσο πιο απαλά γίνεται χωρίς να το τρίβετε με οποιοδήποτε σφουγγάρι

2

Χρησιμοποιήστε προϊόντα χωρίς άρωμα εάν είναι δυνατόν. Το άρωμα μπορεί να είναι ερεθιστικό.

3

Χρησιμοποιήστε καταπραϋντικά, ενυδατικά προϊόντα στο μπάνιο και μια καλή ενυδατική κρέμα μετά.

4

Τα μωρά έχουν υγρό δέρμα όταν τρώνε ή όταν βγάζουν οδοντοφυΐα, γι’ αυτό εφαρμόστε ενυδατική κρέμα φραγμού στο πρόσωπο και το λαιμό του μωρού ή του παιδιού σας πριν από τα γεύματά τους και ενώ βγάζουν οδοντοφυΐα

5

Το δέρμα είναι ιδιαίτερα ξηρό γύρω από τα μάτια, όπου υπάρχουν λιγότεροι σμηγματογόνοι αδένες και φυσικά έλαια, γι’ αυτό εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα γύρω από τα μάτια πριν το μπάνιο.

6

Το δέρμα είναι πιο ευάλωτο τους χειμερινούς μήνες, όταν ο καιρός είναι πιο κρύος. Το λεπτό δέρμα του μωρού θα σκάσει και θα στεγνώσει, γι’ αυτό ενυδατώστε το καλά με μια πιο πλούσια κρέμα.

Ποιοι είναι οι ιδανικοί σας σύντροφοι

Η La Roche-Posay, μια μάρκα περιποίησης δέρματος που πρωτοστατεί στην επιστήμη του μικροβιώματος και στην έρευνα στον τομέα της δερματολογίας. Για το μπάνιο και το ντους, το La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+ Wash Cream είναι μία απαλή κρέμα καθαρισμού ειδικά σχεδιασμένη για πολύ ξηρό δέρμα, ευαίσθητο και με τάση ατοπίας δέρμα. Δεν έχει άρωμα και είναι κατάλληλο για το τριχωτό των βρεφών και την αντιμετώπιση της νινίδας. Καθαρίζει απαλά αποφεύγοντας τη φθορά του επιδερμιδικού φραγμού και παρέχει 24ωρη ενυδάτωση για να αφήνει το δέρμα απαλό και ελαστικό.

Το La Roche-Posay Lipikar Baume AP+M είναι ένα ενυδατικό, έντονα καταπραϋντικό βάλσαμο για ξηρό, κνησμώδες δέρμα, κατάλληλο επίσης για χρήση σε νεογέννητα μωρά και δέρμα με τάση για έκζεμα. Η φόρμουλα τριπλής δράσης καταπραΰνει αμέσως, ανακουφίζει από τον κνησμό, είναι αποτελεσματικό κατά των υποτροπών και επαναφέρει την ισορροπία του μικροβιώματος του δέρματος.

Τέλος, ένα προϊόν που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την τσάντα και το νεσεσέρ του μωρού σας είναι το La Roche-Posay Cicaplast Baume B5. Είναι μια αναπλαστική κρέμα πολλαπλών χρήσεων που καταπραΰνει και προστατεύει το ερεθισμένο δέρμα. Προστατεύει το ξηρό δέρμα συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της λειτουργίας φραγμού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε αλλαγή πάνας, σε οποιονδήποτε ερεθισμό ή μικροτραυματισμό, ακόμα και σε τσιμπήματα.

Και τα τρία προϊόντα είναι φτιαγμένα με φυσικό, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία γαλλικό ιαματικό νερό και περιέχουν όλα τα πολύτιμα συστατικά που απαιτούνται για την αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού, συμβάλλοντας στον σεβασμό και την ανάγκη του βρεφικού (και όχι μόνο!) δέρματος για καταπράυνση και ενυδάτωση.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top