Now Reading
Μωρά καλλιτέχνες…από κούνια

Μωρά καλλιτέχνες…από κούνια

Το καλοκαίρι αφήστε τα μωρά να φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης

Τα μωρά έχουν έμφυτη την κλίση στην τέχνη. Η φυσική τους περιέργεια και η ανάγκη τους να γνωρίσουν τον κόσμο διαισθητικά τα ωθεί να ανακαλύπτουν τα πάντα με τις αισθήσεις τους και βιωματικά.

Εκμεταλλευτείτε το αστείρευτο ενδιαφέρον τους και την απίστευτη ενέργειά τους για να τα ενθαρρύνετε σε μια πρώτη επαφή με τις τέχνες.

Νερομπογιές, φυσικά και ασφαλή χρώματα, χαρτί μέτρου και αφήστε τη φαντασία τους να καλπάσει και τα δάχτυλά τους –από τα χεράκια ή τα πατουσάκια τους– να δημιουργήσουν ελεύθερα… ή ίσως όχι μόνο τα δάχτυλά τους.

Τώρα το καλοκαίρι που κυκλοφορούν μόνο την πάνα τους είναι η ιδανική εποχή για να «εξελίξουν» το ταλέντο τους στη ζωγραφική.

Βάλτε χρώματα σε πλαστικά πιάτα ή μπολ και δώστε τους ελεύθερη πρόσβαση να βάλουν μέσα το χέρι, την παλάμη, τα δάχτυλα.

Να πιάσουν τα χρώματα, να τα ανακατέψουν, να τα νιώσουν.

Αν μάλιστα βάλετε κοντά κοντά σε μια επιφάνεια χρώματα που όταν αναμειχθούν αλλάζουν και δημιουργούν ένα νέο χρώμα -όπως το μπλε που μαζί με το κίτρινο δίνει το πράσινο ή το μπλε με το κόκκινο που κάνουν το μοβ- θα είναι από τα πρώτα πειράματα που θα κάνουν μόνα τους και θα τα ενθουσιάσουν.

Η ομαδική δουλειά, επίσης, το να βάλετε δηλαδή στον ίδιο χώρο πολλά μωρά μαζί θα δημιουργήσει σίγουρα ένα ενδιαφέρον εικαστικό αποτέλεσμα.

Δείτε Επίσης

Αν μάλιστα είστε μαζί του και ζωγραφίζετε παρέα η όλη διαδικασία θα γίνει ακόμα πιο μαγική, αν του μιλάτε, τραγουδάτε και βουτάτε στον φανταστικό κόσμο των χρωμάτων η αγάπη γίνεται η πιο ανεκτίμητη μορφή τέχνης!

Ασκήσεις με βρασμένα ζυμαρικά που μπορείτε να βάψετε μαζί με φυσικά χρώματα μαγειρικής θα γίνουν ένα πρώτης τάξεως υλικό για ανάπτυξη της λεπτής τους κινητικότητας και βελτίωση των αισθητηριακών αλλά και κινητικών τους δεξιοτήτων.

Αν χρησιμοποιήσετε επίσης το σώμα σας και το σώμα του ως καμβά ζωγραφικής (με φυσικά πάντα χρώματα) θα βιώσετε μια υπέροχη εμπειρία face ή body painting και μερικά απίθανα τατουάζ φτιαγμένα από τα πιο αγαπημένα δαχτυλάκια! Κι όλη αυτή η διαδικασία θα σας φέρουν πολύ πιο κοντά και θα γίνουν αφορμή τόσο για εσάς όσο και για το μωρό να ανακαλύψετε μια πολύ τρυφερή εκδοχή της τέχνης… την τέχνη της επαφής, του δεσμού και της αγάπης!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top