Now Reading
Μια μαμά ψυχολόγος μοιράζεται 5 φράσεις που χρησιμοποιεί με τα παιδιά της – και μπορεί να σας εκπλήξουν

Μια μαμά ψυχολόγος μοιράζεται 5 φράσεις που χρησιμοποιεί με τα παιδιά της – και μπορεί να σας εκπλήξουν

Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε με τα παιδιά μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξής τους.

Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε με τα παιδιά μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξής τους.

Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε με τα παιδιά μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξής τους. Η Δρ Colleen Reichmann, η οποία τυχαίνει να είναι μαμά ψυχολόγος, γίνεται viral στο Instagram — και για καλό λόγο. Μοιράστηκε πέντε φράσεις που χρησιμοποιεί με τα μικρά παιδιά της και μπορεί να σας εκπλήξουν.

Μοιράστηκε τα ακόλουθα λόγια επιβεβαίωσης και σύνδεσης σε πραγματικό:

«Σε πιστεύω».

«Συγγνώμη. Η μαμά έκανε ένα λάθος».

«Σας ευχαριστώ που μοιράζεστε αυτό το συναίσθημα μαζί μου».

«Αυτό πραγματικά πόνεσε, έτσι δεν είναι; Είναι εντάξει να κλαις, ούτε εμένα μου αρέσει να πληγώνομαι».

«Σίγουρα, μπορείς να έχεις περισσότερο από αυτό το φαγητό».

Στη λεζάντα, η Δρ. Reichmann διαβεβαίωσε τους γονείς ότι εξακολουθεί να μαθαίνει και να μεγαλώνει ως μαμά (όλες είμαστε) και ενθάρρυνε την αποενοχοποίηση τόσο για το παιδί όσο και για τον γονέα. «Πλήρης αποκάλυψη – Το μοιράζομαι ως κάποια που γνωρίζει ΒΑΘΙΑ ότι έχω τόσα πολλά να μεγαλώνω και να μαθαίνω να κάνω ως μητέρα. Σοβαρά. Ξέρω τόσο λίγα. Αν διαβάσετε μαζί με την ανάρτηση, θα παρατηρήσετε ακόμη και ότι μια από τις πιο συνηθισμένες φράσεις μου που λέω στα παιδιά μου είναι «Συγγνώμη» γιατί τόσο συχνά πέφτω κάτω και ξανασηκώνομαι μαζί τους», έγραψε. «Με αυτά τα λόγια, εδώ είναι μερικές μόνο από τις επιβεβαιώσεις και τα πράγματα που πρέπει να πω στα παιδιά μου που νιώθουν καλά και σημαντικά αυτή τη στιγμή—πάρτε ό,τι σας φαίνεται σωστό και αφήστε τα υπόλοιπα».

Η ανάρτηση του Δρ. Reichmann είναι ένα παράδειγμα «ευγενούς γονικής μέριμνας» — μια δημοφιλής τεχνική για αυτή τη γενιά γονέων. Η μέθοδος δέχεται μια κακή κριτική από μερικούς που πιστεύουν 1) είναι πολύ επιτρεπτή και/ή 2) δεν είναι ευγενική προς τον γονέα. Ωστόσο, το αληθινό ήθος της «ευγενικής ανατροφής» είναι να σχετίζεστε, να επικυρώνετε και να συνδέεστε με το παιδί σας και να προσέχετε να ρυθμίζετε τα συναισθήματά σας, ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε καλύτερα στη ρύθμιση των συναισθημάτων του παιδιού σας όταν αισθάνεται δυσρυθμισμένο. Όπως οτιδήποτε με την ανατροφή των παιδιών, είναι δύσκολη, συχνά εξαντλητική δουλειά, αλλά θα αποδώσει μακροπρόθεσμα.

Δείτε Επίσης

Άλλες μαμάδες έδειξαν την υποστήριξή τους στα σχόλια.

«Ναι στο “πονάει φίλε”. Μισώ να ακούω “είσαι καλά!” Σαν να μην επιτρέπεται το κλάμα για να είναι καλά. Πρέπει να επικυρώσουμε τον πόνο τους!».

«Ναι!!! Μπορείτε να έχετε περισσότερο φαγητό. Είμαι τόσο χαρούμενος που προσθέσατε αυτό το π.χ. είναι ΤΟΣΟ σημαντικό».

«Ναι στη συγγνώμη! Τα παιδιά μου είναι μεγαλύτερα τώρα, αλλά τους ενημερώνω επίσης ότι μαθαίνω και μεγαλώνω ως μητέρα. Τους υπενθυμίζω ότι δεν ήμουν ποτέ η μητέρα αυτού του σταδίου της ζωής τους πριν και ότι πιθανότατα θα κάνω τα πράγματα λάθος, αλλά ήμουν στη θέση τους ως παιδί και αν μπορέσουμε να βρεθούμε στη μέση με ειλικρίνεια και σεβασμό, θα περάσουμε πολλά».

Στο τέλος της ημέρας, τα παιδιά είναι επίσης άνθρωποι και αν θέλουμε τα δικά μας να μεγαλώσουν ως ανθεκτικοί, συναισθηματικά σταθεροί ενήλικες, πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε με σεβασμό και να τους διδάξουμε να σέβονται εμάς και τους άλλους στη διαδικασία. Θυμηθείτε, το παιδί σας παρακολουθεί ό,τι κάνετε και θα αντικατοπτρίζει τα λόγια και τις πράξεις σας. Έτσι, όπως λέει η παλιά παροιμία, να τους συμπεριφέρεστε όπως θα θέλατε να σας φέρονται.

Πηγή

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top