Now Reading
Η σωστή φροντίδα του μωρού είναι προτεραιότητά σας

Η σωστή φροντίδα του μωρού είναι προτεραιότητά σας

Μερικές συμβουλές για να τις απολαύσετε όσο γίνεται περισσότερο

Από τη στιγμή που θα έρθετε σπίτι με το μωρό σας, να είστε σίγουροι πως προτεραιότητά σας θα είναι η σωστή φροντίδα του όπως μόνο εσείς, η μητέρα του, ξέρετε να του την προσφέρετε. Η αλλαγή της πάνας, το μπάνιο του, τα τραγούδια που θα του τραγουδήσετε, το μασαζάκι του αλλά και η τρυφερή αγκαλιά σας αποτελούν από τις πιο όμορφες στιγμές χαλάρωσης και για τους δυο σας. Μερικές συμβουλές για να τις απολαύσετε όσο γίνεται περισσότερο:

Το μπάνιο του

Είναι σημαντικό να έχετε προετοιμάσει τον χώρο όπου θα του κάνετε μπάνιο, με τις πετσέτες και τα προϊόντα που θα χρειαστείτε, ώστε να μην αφήσετε στιγμή το μωρό μόνο του κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Ελέγξτε πάντα τη θερμοκρασία του νερού, καθώς και τη στάθμη του ώστε να μην ξεπερνάει τα 5 εκατοστά, προκειμένου να αποφύγετε οποιονδήποτε κίνδυνο πνιγμού. Στη συνέχεια βάζετε το μωράκι σας στη βρεφική μπανιέρα και απαλά με ήρεμες κινήσεις ξεκινάτε το μπάνιο του.

Για το πλύσιμο του μωρού σας, καλό είναι να επιλέξετε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητες βρεφικές επιδερμίδες που προστατεύουν από ερεθισμούς και ξηρότητα του δέρματος. Τρίψτε το δερματάκι του με απαλές κινήσεις και ξεβγάλτε με χαμηλή πίεση ή με ένα ποτηράκι. Για το λούσιμό του, επίσης, ρίξτε μια μικρή ποσότητα του ειδικού σαμπουάν που θα επιλέξετε και με απαλές κινήσεις τρίψτε το κεφαλάκι του, αλλά και σημεία, όπως ο λαιμός του και η περιοχή πίσω από τα αυτάκια του. Τα προϊόντα που θα επιλέξετε για το μωράκι σας είναι σημαντικό να είναι δερματολογικά ελεγμένα και εξειδικευμένα για μωρά.

Τα Baby Care extra sensitive bath και Baby Care mild bath της Pharmasept (No1 προϊόν στα βρεφικά καθαριστικά φαρμακείου.*)

αποτελούν την ιδανικότερη λύση για τις ανάγκες της βρεφικής επιδερμίδας, με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες, φυτικά εκχυλίσματα και βιταμίνες που σέβονται την υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας του μωρού. To mild bath είναι ένα απαλό βρεφικό αφρόλουτρο, χωρίς αλκάλια και σαπούνι, για σώμα και μαλλιά, κατάλληλο για τον καθημερινό απαλό καθαρισμό της ευαίσθητης βρεφικής επιδερμίδας. To extra sensitive bath είναι ένα εξαιρετικά απαλό αφρόλουτρο για σώμα και μαλλιά, ειδικά σχεδιασμένο για ευαίσθητες βρεφικές επιδερμίδες. Κατάλληλο για χρήση από την 1η μέρα.

Είναι σημαντικό τη διαδικασία αυτή να την κάνετε εφόσον είστε σε ήρεμη διάθεση και μέσα από τραγούδια και οπτική επαφή να μπορέσει το μωράκι σας να νιώσει ασφάλεια και τρυφερό δεσμό μαζί σας, ώστε να αγαπήσει τη διαδικασία του μπάνιου για πάντα. Όταν θα έχετε τελειώσει το μπάνιο, θα τυλίξετε το μωρό με μια πετσέτα και θα το σκουπίσετε ταμποναριστά.

 

*IQVIA, 88A2 BABY SOAPS &SYNDETS, PRD Pharmasept Baby, Units, Value, Pharmacy Sell-out Data YTD 03/2020

Μετά το μπάνιο του

Μετά το μπανάκι του τι καλύτερο από το να περιποιηθείτε το μωράκι σας με μια απαλή κρέμα ενυδάτωσης της επιδερμίδας του, πάντα κατάλληλη για την ισορροπία και την ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού. Η Baby Care soothing cream της Pharmasept (Νο1 προϊόν στις βρεφικές ενυδατικές κρέμες προσώπου και σώματος φαρμακείου.*) αποτελείται από φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες έχει ήπια καταπραϋντική δράση και προσφέρει απαλή προστασία στο δέρμα του μωρού. Επίσης, δεν χρειάζεται να ψάξετε άλλο στα συστατικά του γιατί είστε ασφαλείς, μια και δεν περιέχει Silicones, Mineral Oil, Colorants, Αlcohol.

*IQVIA, 88B2A CR.&PASTES F.BABY FAC.&BO, PRD, Units, Value, Pharmacy Sellout Data YTD 03/2020.

Δείτε Επίσης

Και εφόσον μιλάμε για σωστή φροντίδα μωρού αξίζει να έχουμε στο νου μας πως ειδική περιποίηση χρειάζονται και τα ματάκια του μωρού σας, που αρκετές φορές μπορεί να γεμίζουν από τσίμπλες και να ερεθίζονται. Αντί λοιπόν να βράζετε χαμομήλι και να χάνετε χρόνο, τα αποστειρωμένα μαντηλάκια Baby Care purified eye wipes είναι ιδανικά για τον απαλό καθαρισμό της οφθαλμικής περιοχής και των βλεφάρων. Πιο συγκεκριμένα: περιποιούνται την οφθαλμική περιοχή και τις βλεφαρίδες του μωρού, απομακρύνοντας τις τσίμπλες με τον πιο ασφαλή και φυσικό τρόπο, χαρίζοντας αίσθηση απαλότητας και φρεσκάδας. Eπίσης, είναι τα μοναδικά ειδικά σχεδιασμένα για μωρά και παιδιά.

https://www.youtube.com/watch?v=InDtt83Z2dQ&feature=youtu.be

 

 

 

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top