Now Reading
Είναι διαφορετικό το μητρικό γάλα όταν θηλάζει ένα μωρό αγόρι απ’ όταν θηλάζει ένα κορίτσι;

Είναι διαφορετικό το μητρικό γάλα όταν θηλάζει ένα μωρό αγόρι απ’ όταν θηλάζει ένα κορίτσι;

Άλλο ένα ατού του μητρικού γάλακτος είναι ότι προσαρμόζεται στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε μωρού ξεχωριστά, για να προσφέρει ό,τι χρειάζεται κάθε φορά ένα μωρό

Μια ερώτηση που πρόσφατα απασχόλησε την ιατρική κοινότητα που ασχολείται με θέματα θηλασμού ήταν κατά πόσο είναι το μητρικό γάλα διαφορετικό για τα μωρά που θηλάζουν όταν είναι αγόρι ή κορίτσι; Είναι αρκετά γνωστό ότι τα οφέλη του μητρικού γάλακτος μπορούν να προσφέρουν εκπληκτικά πράγματα για τα μωρά. Η έρευνα δείχνει ότι τα θρεπτικά συστατικά του μητρικού γάλακτος είναι μοναδικά για τις ανάγκες του μωρού που τρέφονται. Η σύνθεση του μητρικού γάλακτος αλλάζει όταν τα μωρά είναι άρρωστα, όταν μεγαλώνουν και ακόμη και όταν τρώνε τη νύχτα έναντι της ημέρας, δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι η σύνθεση του μητρικού γάλακτος μπορεί επίσης να είναι διαφορετική για αγόρια μωρά και κορίτσια μωρά.

Η εφημερίδα Daily News ανέφερε ότι η ερευνήτρια Katie Hinde, εξελικτική βιολόγος στο Χάρβαρντ, δήλωσε ότι οι μελέτες της σε μια ποικιλία θηλαστικών διαπίστωσαν ότι το γάλα που παράγεται από τις μητέρες των αγοριών μωρών περιείχε περισσότερο λίπος και πρωτεΐνες, ενώ το γάλα που παράγεται από μητέρες κοριτσιών περιείχαν υψηλότερα επίπεδα ασβεστίου. Ωστόσο, η κριτική επιτροπή εξακολουθεί να εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, σχολιάζοντας ότι η θρεπτική αξία του γάλακτος που παράγει μια μητέρα βασίζεται σε αυτό που χρειάζεται κάθε μεμονωμένο μωρό. Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες και ευρήματα, οι μητέρες που θηλάζουν αγόρι λέγεται ότι παράγουν γάλα που είναι πιο θρεπτικό και πυκνό. Ωστόσο, θεωρούν ότι το μητρικό γάλα αλλάζει συνεχώς με βάση τις ανάγκες του μωρού, ανεξάρτητα από το φύλο τους. Όταν τα μωρά μεγαλώνουν, η σύνθεση του μητρικού γάλακτος θα αλλάξει και μπορεί να ποικίλλει ακόμα και από θηλασμό σε θηλασμό.

Παρόλο που μπορεί να υπάρχουν μικρές διατροφικές διαφορές στο γάλα που παράγεται για αγόρια και κορίτσια, άλλη έρευνα λέει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσαρμοσθούν οι πρακτικές του θηλασμού σε συγκεκριμένα φύλα. Δεν υπάρχει καμία διαφορά ως προς τον τρόπο που προσεγγίζετε τα θηλάζοντα αγόρια ή τα κορίτσια Οι προσεγγίσεις ποικίλλουν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μωρού ή το πρόγραμμα της μαμάς, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το φύλο του μωρού σας. Θα έχουν τις δικές τους διατροφικές συνήθειες.

Δείτε Επίσης

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας πάντως συνιστά ότι οι μητέρες που χρειάζονται υποστήριξη όταν θηλάζουν είτε αγόρια είτε κορίτσια να απευθύνονται σε επαγγελματίες για συμβουλές. Ο θηλασμός μπορεί να μην είναι για όλες τις μαμάδες εύκολη υπόθεση. Ακόμα και τα παιδιά που δεν θηλάζουν μεγαλώνουν μια χαρά. Κι οι μαμάδες που δεν θηλάσουν δεν πρέπει να νιώσουν ενοχές ή αρνητικά συναισθήματα. Ωστόσο πριν τα παρατήσουν μπορούν να δώσουν μια ευκαιρία παραπάνω, αν σκεφτούν όλα τα θετικά για την υγεία του μωρού αλλά και το δέσιμο στη σχέση που προκύπτει φυσικά με τον θηλασμό.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top