Now Reading
«Αγαπητή νέα μαμά, δεν είσαι μόνη σου»

«Αγαπητή νέα μαμά, δεν είσαι μόνη σου»

Μια φανταστική επιστολή προς όλες τις πανικόβλητες γυναίκες που μόλις πήραν στο σπίτι τους το νεογέννητο μωρό τους απευθύνει η μπλόγκερ Mary Katherine Backstrom στην παρακάτω ανάρτησή της στο Facebook.

Αγαπητή νέα μαμά,

Καλώς ήρθες στον Καινούριο Κόσμο. Έναν κόσμο που είναι πιο τρομακτικός, πιο άγριος και πιο όμορφος από όσο θα μπορούσες να φανταστείς. Τα μάτια σου θα βλέπουν διαφορετικά. Το σώμα σου θα αισθάνεται διαφορετικά. Και η καρδιά σου, πλέον κατοικεί έξω από το σώμα σου.

Βάζω στοίχημα ότι έχεις πανικοβληθεί για τα καλά. Βάζω στοίχημα ότι ο τοκετός ήταν μια τρέλα, αλλά ίσως είχες μια μικρή βοήθεια. Όμως σταδιακά ο θόρυβος θα καταλαγιάσει. Και τότε, γλυκιά, νέα μαμά, πρέπει να ξέρεις το εξής: Όλες ζούμε «εκείνη τη νύχτα».

Εκείνη τη νύχτα που είσαι μόνο εσύ, το μωρό και πολλά δάκρυα. Όταν κανένα μέλος της οικογένειάς σου δεν είναι κοντά να σου απλώσει ένα χέρι βοήθειας. Όταν δεν βρίσκεις καμία καθοδήγηση από τους ειδικούς.

Ναι, όλες έχουμε ζήσει αυτή τη στιγμή της τρομακτικής συνειδητοποίησης: Εσύ είσαι υπεύθυνη για αυτή την εξαντλητική, όμορφη ψυχούλα. Αυτό το αγγελουδάκι που έχεις εναποθέσει τόσο προσεκτικά στα χέρια σου είναι πραγματικά ανυπεράσπιστο και απόλυτα εξαρτημένο από εσένα.

Όχι, όχι, μην κλαις! Αυτά είναι καταπληκτικά νέα! Πίστεψέ με: καθώς το μωρό σου μεγάλωνε μέσα σου, συνέβαινε και κάτι άλλο θαυματουργό: ένα είδος χρυσαλλίδας στην ψυχή σου.

Βλέπεις, δεν είσαι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Η μητρότητα ήταν πάντα μέσα σου. Και παρόλο που μόλις ανακαλύπτεις τα φτερά σου, πίστεψέ μας, μπορείς να τα καταφέρεις. Είσαι έτοιμη.

Αλλά κάποιες φορές, νέα μαμά, δεν αρκεί να είσαι έτοιμη. Κάποιες φορές η εξάντληση, ή ένα καταστροφικό άλλαγμα πάνας ή ένας τρομακτικός πυρετός μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε κατακόρυφη πτώση. Εκείνες τις στιγμές, ενώ πέφτεις, το πιο σημαντικό είναι να θυμηθείς το εξής: Δεν είσαι μόνη.
Η μητρότητα δεν είναι ένα νησί. Είναι μια κοινότητα, μια οικογένεια, ένα σύστημα υποστήριξης που σίγουρα θα χρειαστείς για να επιβιώσεις. Και όσο νωρίτερα μας βρεις, τόσο πιο ευτυχισμένο θα είναι αυτό το ταξίδι σου.

Δείτε Επίσης

Με αυτό λοιπόν σου ζητάμε –σε εκλιπαρούμε – να μας καλέσεις για βοήθεια. Για προσευχές. Για αγκαλιές, μηνύματα και συνταγές. Έχουμε βρεθεί στη θέση σου. Είμαστε δίπλα σου. Μαζί θα ευτυχίσουμε.

Απλώνουμε τα χέρια μας προς εσένα, νέα μαμά. Προς εσένα, που είσαι σφιγμένη, πανικόβλητη και αμήχανη μέσα στο σώμα σου μετά την εγκυμοσύνη. Σε εσένα που νιώθεις μόνη – ή να πνίγεσαι στο πλήθος. Σε εσένα που νιώθεις φορτωμένη, άδεια ή οτιδήποτε ενδιάμεσο. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν τρομακτικά, αλλά κάνεις καταπληκτική δουλειά.

Και δεν χρειάζεται να την κάνεις μόνη. Είμαστε εδώ, αν μας χρειαστείς. Δεν έχεις παρά να το ζητήσεις. Σε παρακαλώ, ζήτησέ το.

Με αγάπη,
Η κοινότητά σου

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top