Now Reading
Πώς να μεγαλώσουμε κορίτσια με δυνατές φιλοδοξίες

Πώς να μεγαλώσουμε κορίτσια με δυνατές φιλοδοξίες

Το πρώτο βήμα για τα πιο μεγάλα όνειρα ξεκινάει από το σπίτι

Δεν χρειάζεται να είναι η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας για να θέλουμε να μεγαλώσουμε τα σημερινά κορίτσια, τις κόρες, τις ανιψιές, τις μαθήτριές μας ως τις αυριανές δυναμικές, ανεξάρτητες και ικανοποιημένες γυναίκες του αύριο. Σήμερα τα «ισχυρά» κορίτσια ζουν πραγματικά μεγάλες στιγμές. Είτε είναι πετυχημένα κορίτσια στην εφηβεία όπως η Bianca Andreescu που κυριαρχεί στο γήπεδο τένις, είτε συναισθηματικά ισχυρά κορίτσια που έχουν επιζήσει της σεξουαλικής κακοποίησης και ζητούν δικαιοσύνη, είτε προσπαθούν να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την κλιματική αλλαγή, τα σημερινά κορίτσια μας δείχνουν πόσα διαφορετικά είδη δύναμης υπάρχουν στον κόσμο.
Αλλά ακόμα και σήμερα, σε μια κοινωνία όπου για αιώνες τα αγόρια και οι άνδρες στη ζωή τους ήταν αυτοί που έπαιρναν τις αποφάσεις και είχαν την εξουσία πάνω τους – οι γυναίκες εξακολουθούν να εμφανίζονται ως κορίτσια που διατρέχουν κίνδυνο σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές – η έννοια της δύναμης μπορεί να είναι δυσνόητη για τα κορίτσια που εξερευνούν τον κόσμο και προσπαθούν να ανακαλύψουν ποια είναι.

Μπορεί να είναι ισχυρή και όμορφη την ίδια στιγμή; Αν μιλάει και να αντέχει απέναντι αντιπάλους, μπορεί να θεωρηθεί ακόμα γλυκιά και αξιαγάπητη; Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι – ειδικά επειδή οι σημερινές ταυτότητες των φύλων είναι πιο ρευστές από ποτέ, και τα τείχη για όλα αυτά που είναι «για αγόρια» και όχι «για κορίτσια» συνεχίζουν να καιροφυλακτούν σε ανυποψίαστες αφορμές, δραστηριότητες ή συνθήκες – κι αυτό μπορεί να μην είναι προφανές για το κορίτσι σας. Εδώ είναι τέσσερις απλοί τρόποι που μπορείτε να την βοηθήσετε να αγκαλιάσει την έμφυτη δύναμή της σήμερα.

Δώστε της ισχυρά πρότυπα κοριτσιών

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να έχετε μερικά κλασικά παραμύθια, αλλά βεβαιωθείτε ότι οι λαμπρές πριγκίπισσες δεν είναι οι μόνες ηρωίδες με τις οποίες έρχεται σε επαφή. Πλέον μπορείτε να βρείτε διάσημες εκπροσώπους του γυναικείου φύλου σε όλα τα επαγγέλματα με διακρίσεις και βραβεία κύρους και υπάρχουν άπειρα βιβλία σήμερα που μπορείτε να βρείτε με δυναμικές ηρωίδες, όσο πιο πολύ βλέπει (και ακούει!) τη γυναικεία δύναμη, τόσο πιο άνετα θα βρίσκει τη δική της δύναμη.

Ρίξτε τις ετικέτες στα σκουπίδια

Τα στερεότυπα των φύλων, όπως το κοριτσίστικο και τα αγορίστικο, ενισχύουν την ιδέα ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να είσαι θηλυκή (ή ότι ένας τρόπος είναι καλύτερος από τους άλλους!), Ενώ όλα τα άλλα είναι καλύτερα προσαρμοσμένα για τα αγόρια. Η εποχή για αυτόν τον τύπο σκέψης πέρασε εδώ και πολύ καιρό!

Σταματήστε «να καθορίζετε» την εμφάνισή της

Δείτε Επίσης

Όσο περισσότερο της μαθαίνετε να εστιάζει στην εμφάνισή της, τόσο θα εγκαταλείπει άλλες δραστηριότητες προκειμένου να μη χαλάσει την «εικόνα» της. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποφύγει να δοκιμάσει την ομάδα βόλεϊ από φόβο μην εμφανιστεί ιδρωμένη μπροστά σε άλλα παιδιά ή να παραλείψει να κολυμπήσει γιατί δεν θα θέλει να έχει τα μαλλιά «σαν να βγήκε μόλις από την πισίνα» όλη την ημέρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μόδα και την ομορφιά ως μορφή έκφρασης του εαυτού της και να είναι ισχυρή – αλλά αφήστε την να βρει το στιλ της χωρίς να προβάλετε πάνω της τα δικά σας πρότυπα ομορφιάς.

Μιλήστε μαζί της σχετικά με τι πραγματικά σημαίνει να είσαι δυνατή

Πολλοί άνθρωποι εξισώνουν τη δύναμη με την αθωότητα ή την ικανότητα να κυριαρχούν στις φυσικές προκλήσεις. Αλλά η δύναμη είναι πολύ περισσότερο από αυτό, και είναι σημαντικό για ένα κορίτσι να το καταλάβει. Προσπαθώντας κάτι καινούργιο, ακόμα κι αν μπορεί να μην είναι η καλύτερη σε αυτό, χρειάζεται δύναμη. Προσπαθώντας το καλύτερο, χρειάζεται δύναμη. Η δημιουργία ορίων και η προσπάθεια με τον εαυτό της να τα ξεπεράσει, χρειάζεται δύναμη. Συνεργαστείτε με το κορίτσι σας για να δημιουργήσετε μια λίστα τουλάχιστον δέκα τρόπων με τους οποίους θα νιώθει και θα αξιοποιεί τη δύναμή της. Ξέρεις ότι είναι φτιαγμένη από «σκληρό και ανθεκτικό υλικό», αλλά είναι σημαντικό για εκείνη να το συνειδητοποιήσει αυτό και η ίδια!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top