Now Reading
Τα ευτυχισμένα παιδιά γίνονται ευτυχισμένοι έφηβοι

Τα ευτυχισμένα παιδιά γίνονται ευτυχισμένοι έφηβοι

«Overcomer»: μια ταινία μικρού μήκους για την αγάπη και τον κοινωνικό αποκλεισμό που είναι σημαντικό να δείτε μαζί…

Το πλεόνασμα αγάπης και αυτοπεποίθησης που εισπράττουν τα παιδιά όσο είναι μικρά είναι το καλύτερο εφόδιό τους για μια «εύκολη» εφηβεία. Το «Overcomer» είναι μια ταινία μικρού μήκους της Hannah Grace που την έχουν δει μέσα σε δύο χρόνια πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή έχει μεταφραστεί στα ρωσικά, τα πορτογαλικά, τα ουγγρικά, τα τουρκικά, τα βραζιλιάνικα,  τα τσέχικα, τα ισπανικά, τα πολωνικά κι ελπίζουμε να μεταφραστεί σε πολλές ακόμα γλώσσες. Είναι ένα μικρό διαμαντάκι που έχει μεγάλη απήχηση στους εφήβους και κυρίως έχει σημαντική θετική επίδραση στην ψυχολογία τους.

Είναι η ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που κοιτάζει τη ζωή της μέσα από το κινητό και τα social media, νιώθει αποκλεισμένη, μη αρεστή, χωρίς φίλους και την πνίγουν έντονα αισθήματα ματαίωσης, αποτυχίας και μοναξιάς. Μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μεταξύ αναμνήσεων και προβολής φόβων στο μέλλον, συναντάει σε ένα φλας μπακ, τον εαυτό της παιδί αλλά και τη μαμά του…

Οι προσδοκίες που είχαν από εκείνη ως παιδί, η έλλειψη εμπιστοσύνης, η μη δημιουργία υγιούς εικόνας για τον εαυτό της, η μη τόνωση της αυτοπεποίθησής της από τους δικούς της ανθρώπους άρχισαν να την κάνουν κλειστή, να φοβάται να επικοινωνήσει και να εκφραστεί. Την οδήγησαν στη μοναξιά και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Έναν αποκλεισμό που ένιωσε αργότερα και στο σχολείο και της δημιούργησε πρόβλημα στο να κάνει φιλίες.

Με αφορμή τα γενέθλιά της προσπαθεί να θυμηθεί τι έγινε το ευτυχισμένο παιδί πού ήταν κάποτε, αναρωτιέται γενικώς τι έγινε το παιδί που ήταν κάποτε. Κι εκεί γίνεται κάτι μαγικό, συναντάει ξανά τον εαυτό της στην παιδική της ηλικία, το παίρνει ή την παίρνει μαζί από το χέρι, βλέπουν μαζί τα λάθη που έχουν συμβεί και που την έχουν οδηγήσει στις «φυλακές» του σήμερα, σε ό,τι την πληγώνει και σε ό,τι της στερεί το δικαίωμα στην ευτυχία και στην αγάπη και στην πορεία της δίνει τη δύναμη να απελευθερωθεί από τα δεσμά που την κρατούν ανελεύθερη…

Σε λιγότερο από 6 λεπτά βλέπουμε τις αγωνίες, τις ανασφάλειες και τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους σημερινούς έφηβους. Βρείτε λίγο χρόνο και δείτε το αν είστε γονείς παιδιών στην εφηβεία, ύστερα δείτε το μαζί με τα παιδιά σας και συζητήστε το. Αν νιώθουν έτσι, έχετε μπροστά σας τον χρόνο και την ευκαιρία να διορθώσετε μαζί την κατάσταση. Να το δείτε ακόμα κι αν τα παιδιά σας είναι μικρά, για να έχετε τη γνώση και το προβάδισμα του χρόνου.

Δείτε Επίσης

Να θυμάστε, η αγάπη είναι λόγια και πράξεις: να τη λέτε, να τη δείχνετε, να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά τη νιώθουν και την εισπράττουν, όταν δεν αμφισβητούν την αγάπη των γονιών τους δεν αμφισβητούν ούτε την αγάπη για τον εαυτό τους.

Δείτε την ταινία εδώ: Overcomer

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top