Now Reading
«Στο δίκτυο του Άγιου Βασίλη» : Mια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή!

«Στο δίκτυο του Άγιου Βασίλη» : Mια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή!

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, στον πανέμορφο χώρο της KN Group_Design that works (Κυδωνιών 4-6*, Ταύρος), το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο) πραγματοποιεί τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή του με τίτλο “Στο δίκτυο του Άγιου Βασίλη”

Ο Άγιος Βασίλης φέτος είναι έτοιμος από νωρίς! Έχει φτιάξει ήδη το δικό του δίκτυο βοηθών και όλοι μαζί προετοιμάζουν μία ξεχωριστή γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Δημιουργικά εργαστήρια, διαδραστικές και δραματοποιημένες αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και ιστοριών, κουκλοθέατρο, νόστιμα κεράσματα, ζωντανή μουσική, κάλαντα, face–painting, σοκολατογραφίες, bazaar χριστουγεννιάτικων ειδών (και όχι μόνο), λαχειοφόρος αγορά με μοναδικά δώρα και άλλα πολλά σας περιμένουν “Στο δίκτυο του Άγιου Βασίλη”.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, στον πανέμορφο χώρο της KN Group_Design that works (Κυδωνιών 4-6*, Ταύρος), το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο) πραγματοποιεί τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή του με τίτλο “Στο δίκτυο του Άγιου Βασίλη”.

Ελάτε μαζί μας να μοιραστούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων και να υποδεχτούμε με χαρά και αισιοδοξία τις φετινές γιορτές στηρίζοντας ταυτόχρονα το έργο του Δικτύου στην προώθηση και προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών.

“Στο δίκτυο του Άγιου Βασίλη” συμμετέχουν οι συγγραφείς και αφηγητές Εύη Γεροκώστα (μαζί της οι Μαρία Κουτρώνα, Κωνσταντίνος Σβόλης, Ντίνα Κουμπούλη, Αγγελική Σαρακινού), Λίλα Γκούνη Σοφικίτη, Θεοδώρα Κατσιφή, Μαριέττα Κόντου, Αγγελική Λάλου, Βασιλική Μαρκάκη, Μανώλης Νικόλτσιος, Ελένη Σβορώνου, Δέσποινα Σουγιούλ, Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου, οι εικονογράφοι/εικαστικοί Μυρτώ Δεληβοριά, Έφη Λαδά, Χαρά Μαραντίδου, Λέλα Στρούτση, οι μουσικοί Αλέξανδρος Αργύρης, Τάνια Παλαιολόγου, Τάσος Χαλκίδης, Γιώργης Χριστοδούλου, Star Wound και μαζί η κουκλοπαίκτρια Ιωάννα Μοσχούρη, η ομάδα της APIVITA, ομάδα θεατρολόγων του ΕΚΠΑ, μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής “Ευγένιος Ντελακρουά” και η Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ. Δηλώστε συμμετοχή στα εργαστήρια της εκδήλωσης εδώ.

Βρείτε τη λίστα με τα δώρα της λαχειοφόρου εδώ (η οποία συνεχώς ανανεώνεται).

*Ο χώρος της εκδήλωσης βρίσκεται πλησίον του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης». Η πρόσβαση στο χώρο είναι εύκολη από Προαστιακό Σταθμό Ταύρου (300 μέτρα απόσταση), Σταθμό Ηλεκτρικού Καλλιθέας (1 χλμ απόσταση), και Στάση “Ταύρος” (οδός Πειραιώς, 150 μέτρα απόσταση) των λεωφορείων 049 και 914 που έρχονται από την Ομόνοια.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Ευχαριστούμε θερμά τη Λίλα Καλογέρη για το εικαστικό της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκδοτικούς οίκους Μάρτης, Μεταίχμιο, Δεσύλλας, Susaeta, Ψυχογιός για την υποστήριξη τους στην εκδήλωση.

Με την ευγενική υποστήριξη της KN Group_Design that works.

Πρόγραμμα Γιορτής

*Μετά το πρόγραμμα ακολουθούν οι περιγραφές των εργαστηρίων.

11:15 – 11:45 | Κουκλοθέατρο «Στη Βιβλιοθήκη» με την Ιωάννα Μοσχούρη

11:20 – 11:40 | Κάλαντα με τους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά»,

Άλκη Γεωργίου, Ρεβέκκα Μπεχράκη, Χαρά Βλαχάκη, Γιώργο Λιλάκος , Μυρτώ Μπίθα, Κωνσταντίνο Λαζάκης

11:30 – 12:15 | O Μανώλης Νικόλτσιος, η Αγγελική Λάλου και η Έφη Λαδά διαβάζουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες

11:30 – 12:15 | Εικαστικό εργαστήρι με τη Χαρά Μαραντίδου

12:20 – 13:00 | H Λέλα Στρούτση μας υποδέχεται «Στη Γειτονιά των Χριστουγέννων» (εκδ. Ψυχογιός) (εικαστικό εργαστήρι)

12:30 – 13:00 |Παίζοντας με ένα παραμύθι με την Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου

13:00-14:00 | ‘Eνα γιορτινό messy play με σοκολάτες, άχνη ζάχαρη και ζαχαρωτά για μικρούς μικρούς φίλους από τους παιδαγωγούς της Πλανοδιας Βιβλιοθήκης οι οποίοι θα αφηγηθούν και τα «Αληθινά Χριστούγεννα» (εκδ. Δεσύλλας)

13:00 – 13:40 | Ο Τάσος Χαλκίδης και η Χριστουγεννιάτικη παλιοπαρέα του: Τάνια Παλαιολόγου, Νοmik, Μαρία Αλαμάνη και Ντανιέλα Μπολάνο

13:10 – 14:00 | Η Μυρτώ Δεληβοριά μας προσκαλεί σε «Αϊβασιλικές σκιτσομαχίες» (εικαστικό εργαστήρι)

13:00 – 14:00 | Η Δέσποινα Σουγιούλ θα μας αποκαλύψει «Πώς κατεβαίνει ο Άγιος Βασίλης από τις καμινάδες» (εκδ. Μάρτης)

13:00 – 14:00 | Η Ελένη Σβορώνου θα μας μιλήσει για τα ξεχωριστά «Δωρομπερδέματα» (εκδ. Susaeta)

14:00 – 14:40 | Η Λίλα Γκούνη Σοφικίτη μας προσκαλεί να μαγειρέψουμε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

14:00 – 14:30 | Μαριέττα Κόντου μας αφηγείται «Αγιοβασιλέματα» (εκδ. Μεταίχμιο)

15:00 – 16:00 |Μουσικό Live με τον Γιώργη Χριστοδούλου

16:00 – 17:00 | Η Θεοδώρα Κατσιφή μας προτρέπει να ανακαλύψουμε «Τα μαγικά Χριστούγεννα του κυρίου Μούλερ» 

Δείτε Επίσης

16:00 – 17:30 | Δραματοποίηση Χριστουγεννιάτικων Παραμυθιών και Ιστοριών με φοιτητές/τριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ. Για τη συμμετοχή στον κόσμο των παραμυθιών, θα υπάρχει παράλληλα ζωγραφική προσώπου για παιδιά (face painting)!

17:00 – 17:30 | «Ονειρο-σκορπίσματα, παραμυθο-μαζέματα», αφήγηση με την Εύη Γεροκώστα και τους Μαρία Κουτρώνα, Κωνσταντίνο Σβόλη, Ντίνα Κουμπούλη, Αγγελική Σαρακινού

17:30 – 18:00 | Μουσικό live με τους Star Wound

Δηλώστε συμμετοχή στα εργαστήρια της εκδήλωσης εδώ.

Περιγραφές εργαστηρίων

  • H Λέλα Στρούτση μας υποδέχεται «Στη Γειτονιά των Χριστουγέννων» (εκδ. Ψυχογιός) (εικαστικό εργαστήρι)*

Στη Γειτονιά των Χριστουγέννων γιορτάζουν μικροί και μεγάλοι, απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου! Τα παιδιά ζωγραφίζουν τους δικούς τους πολύχρωμους χάρτινους “γείτονες”, κατασκευάζουν γιορτινά στολίδια και δίνουν ζωή στην πιο πολυπολιτισμική και χαρούμενη γειτονιά!

*Συγγραφέας Βασιλική Μαρκάκη/Εικονογράφος Λέλα Στρούτση/Εκδόσεις Ψυχογιός 2023

  • «Παίζοντας με ένα παραμύθι» με την Παναγιώτα Τομοπούλου

Το αστεράκι του Δέντρου Θα καταφέρουν τα παιδιά να βάλουν το αστέρι πάνω στο δέντρο; Θα βοηθήσουν τα ζώα αυτή τους την προσπάθεια;  Η συγγραφέας Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου θα …παίξει με τα παιδιά ένα παραμύθι!

  • Η Δέσποινα Σουγιούλ θα μας αποκαλύψει «Πώς κατεβαίνει ο Άγιος Βασίλης από τις καμινάδες» (εκδ. Μάρτης)

Με αφορμή αυτό το βιβλίο από τις εκδ. Μάρτης, τα παιδιά θα μάθουν ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι, θα κατασκευάσουν αυτοσχέδια κρουστά μουσικά όργανα για να το συνοδεύσουν ρυθμικά, θα χορέψουν έναν αυτοσχέδιο μουσικό χορό που θα φτιάξουμε μαζί και θα δημιουργήσουν μια εικαστική σύνθεση που θα αφορά το θέμα του βιβλίου.

  • Η Ελένη Σβορώνου θα μας μιλήσει για τα ξεχωριστά «Δωρομπερδέματα» (εκδ. Susaeta)

Το βιβλίο έχει στόχο την καλλιέργεια της σχέσης του παιδιού με τους ηλικιωμένους, της αίσθησης της διαγενεακής επικοινωνίας. Μαθαίνω από τον ηλικιωμένο και του μαθαίνω κι εγώ κάτι. Κατανοώ την ανάγκη του ηλικιωμένου να αγαπηθεί. Δωρολήπτης εγώ αλλά και εκείνος.

  • Η Λίλα Γκούνη Σοφικίτη μας προσκαλεί να μαγειρέψουμε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

Όλοι μαζί θα φτιάξουμε από την αρχή μια αστεία χριστουγεννιάτικη ιστορία «Μα που πήγε ο Άι- Βασίλης;», αξιοποιώντας κάρτες δημιουργικής αφήγησης, καθώς τα παιδιά θα φτιάχνουν την ιστορία η Λίλα θα την αποτυπώνει με απλά σκίτσα σε χαρτί του μέτρου. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα πάρουν χρώματα και θα προσθέσουν τις δικές τους ζωγραφιές στο μεγάλο χαρτί.

  • Μαριέττα Κόντου μας αφηγείται «Αγιοβασιλέματα» (εκδ. Μεταίχμιο)

Πού να ’ξερε η Ερμιόνη όταν έγραφε εκείνο το γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, που του ζητούσε να μην έρθει και που έκλεινε με μια υπόσχεση, πως αυτό θα ήταν η αρχή ενός ταξιδιού που θα της έμενε αξέχαστο! Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από τα πιο γλυκά και ανέμελα παιδικά όνειρα, γέμισε ένα παιδικό σακίδιο, έβαλε σαγιονάρες, λίγα βότσαλα στην τσέπη για τον γυρισμό, καβάλησε ποδήλατο και προσγειώθηκε σ’ έναν κόσμο αλλιώτικο! Εκεί που τα ρολόγια μετρούν τις ώρες τεμπέλικα, ενώ τα αηδόνια, οι ελέφαντες, τα ποντίκια, οι κούκλες και οι χιονάνθρωποι μιλούν ανθρώπινα και περιμένουν κι αυτά τον Αϊ-Βασίλη. Και η Ερμιόνη θ’ ανακαλύψει μυστικά κρυμμένα από το παρελθόν, που θα της λύσουν απορίες για το μέλλον που ούτε καν φανταζόταν…

  • Η Θεοδώρα Κατσιφή μας προτρέπει να ανακαλύψουμε «Τα μαγικά Χριστούγεννα του κυρίου Μούλερ»

Ένα Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι εμψύχωσης δημιουργικής γραφής για Μικρά παιδιά με Μεγάλες ιδέες! Εμπνεόμενοι από τα Χριστούγεννα, τα παιδιά με τη φαντασία τους  θα επινοήσουν τη δική τους Χριστουγεννιάτικη ιστορία με πρωταγωνιστή τον κύριο Μούλερ. Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής απευθύνεται σε παιδιά που τους αρέσει να ακούν, να διαβάζουν, να γράφουν και να ζωγραφίζουν ιστορίες.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top