Now Reading
Σεξ κι εγκυμοσύνη… τα πολλαπλά οφέλη του οργασμού!

Σεξ κι εγκυμοσύνη… τα πολλαπλά οφέλη του οργασμού!

Όχι μόνο δεν βλάπτει το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά κάνει καλό…

Το να κάνετε έρωτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι που το απαγορεύουν και είναι κάτι το οποίο βρίσκει σύμφωνο τον γυναικολόγο που σας παρακολουθεί, είναι κάτι που μπορεί να έχει πολλά και σημαντικά οφέλη στη συναισθηματική και σωματική σας κατάσταση.

  • Βοηθάει στην καλή κυκλοφορία: Η παροχή αίματος διπλασιάζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να καλύψει τις ανάγκες της μητέρας και του παιδιού. Μια αργή κυκλοφορία θα μπορούσε να εμποδίσει αυτή τη διαδικασία. Η αυξημένη κυκλοφορία είναι μία από τις σημαντικές λειτουργίες του φύλου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με την απελευθέρωση των ορμονών, το φύλο αποκαθιστά την επαρκή παροχή οξυγόνου και διατροφής στο έμβρυο για να βοηθήσει στην ανάπτυξη και ανάπτυξη.
  • Οδηγεί σε μεγαλύτερη ερωτική απόλαυση και καλύτερο οργασμό: Η απελευθέρωση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, οι δύο κύριες ορμόνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, βοηθά τις γυναίκες να βιώνουν καλύτερο οργασμό. Το αυξημένο οιστρογόνο οδηγεί σε περισσότερη ροή αίματος στη πυέλου προκαλώντας ερωτική διέγερση. Η αυξημένη ευαισθησία στην περιοχή του φύλου βοηθά τις γυναίκες να επιτύχουν έναν καλύτερο οργασμό. Είναι ένα από τα πιο έντονα και μακροχρόνια οφέλη της σεξουαλικής επαφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Ενισχύει τους μυς της πυέλου: Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά στο 3ο τρίμηνο είναι ότι ενισχύει τους μυς της πυέλου.
  • Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και την ανοσία: Αυξάνει το επίπεδο αντισωμάτων IgA για τη βελτίωση της ανοσίας και παρέχει αντίσταση σε εποχική γρίπη, η οποία είναι κοινή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

  • Βελτιώνει τους προσωπικούς δεσμούς και τη σύνδεση μεταξύ των ζευγαριών: Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απελευθερώνει ενδορφίνες που μειώνουν τα επίπεδα άγχους παρέχοντας έτσι ένα υγιές περιβάλλον στο μωρό και τη μητέρα. Εκτός από αυτό, αυξάνει επίσης την παραγωγή οξυτοκίνης, μιας ορμόνης υπεύθυνης για το «δέσιμο» και την αγάπη. Αυτό διεγείρει την καλύτερη σύνδεση και οικειότητα μεταξύ των συντρόφων.
  • Αποτρέπει την προεκλαμψία: Το δεύτερο τρίμηνο χαρακτηρίζεται από αύξηση της αρτηριακής πίεσης, που αλλιώς ονομάζεται προεκλαμψία. Αν και η διατροφή, η φαρμακευτική αγωγή και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής θα βοηθήσουν σίγουρα να έχετε τον έλεγχο, το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα μπορούσε να κάνει θαύματα για να ανακουφίσει αυτή την κατάσταση. Το αρσενικό σπέρμα περιέχει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται HLA-G που ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και επίσης μειώσει την αρτηριακή πίεση σε μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Βοηθάει στον τοκετό και στο να ξεγεννήσετε εύκολα: Το τακτικό σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στη σύσπαση των πυελικών μυών και ανοίγει τον τράχηλο. Αυτό διευκολύνει τον τοκετό και το μωρό να βγει πιο εύκολα. Ορισμένοι γιατροί συμβουλεύουν ακόμη και να κάνετε σεξ πιο κοντά στην ημερομηνία του αναμενόμενου τοκετού σας για να προκληθεί πιο ανώδυνα.

Απολαύστε το σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και χαρείτε το δικαίωμα στην ηδονή!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top