Now Reading
Βοηθήστε τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους

Βοηθήστε τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους

Έχοντας πάντα κοντά σας τους απαραίτητους συμμάχους

Όταν φθινοπωριάζει και ο καιρός δεν ευνοεί τις πολλές εξωτερικές δραστηριότητες, το σπίτι γίνεται για τα παιδιά ο κύριος χώρος στον οποίο θα καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες τους. Μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες για τα παιδιά είναι το παιχνίδι. Μέσα από το παιχνίδι ανακαλύπτουν τον κόσμο, μαθαίνουν, εξερευνούν, βελτιώνουν τις δεξιότητές τους. Τα παιδιά δεν χρειάζονται άπειρα παιχνίδια ούτε να αποκτούν συνεχώς καινούργια για να αποκομίσουν τα βέλτιστα οφέλη. Είναι προικισμένα από τη φύση με δύο εκπληκτικές αρετές, που αν τα βοηθήσετε να τις καλλιεργήσουν θα τους έχετε δώσει φτερά και μερικά πολύτιμα εφόδια που θα τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Η περιέργεια είναι η κινητήρια δύναμη που τα σπρώχνει να εξερευνούν και να θέλουν να ανακαλύπτουν ό,τι βρίσκεται γύρω τους. Τα παιδιά, ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, μαθαίνουν τα πάντα βιωματικά και τους αρέσει να χρησιμοποιούν στη διαδικασία αυτή όλες τους τις αισθήσεις. Η φαντασία από την άλλη είναι το μαγικό ραβδάκι που τα βοηθάει να μεταμορφώσουν όλα όσα μαθαίνουν σε κάτι πιο ονειρικό και συναρπαστικό για το νου και τα μάτια τους. Αφήστε τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο όπως αυτά επιθυμούν, ώστε να ακονίσουν την περιέργεια και την φαντασία τους και δώστε τους τα απαραίτητα εφόδια για να το κάνουν με ασφάλεια.

Ευφάνταστα παιχνίδια στο σπίτι

Θα εκπλαγείτε με το πόσο δημιουργικά μπορούν να γίνουν τα παιδιά ειδικά όταν ο καιρός δεν επιτρέπει το παιχνίδι στην αυλή ή στο πάρκο της γειτονιάς. Τότε είναι που βάζουν την φαντασία τους να δουλέψει όσο περισσότερο γίνεται και ανακαλύπτουν νέα παιχνίδια για μέσα στο σπίτι. Το σαλόνι μετατρέπεται σε πάρκο αναψυχής, η κουζίνα σε παντοπωλείο και το δωμάτιο σε κρησφύγετο.

Τους αρέσει να σκαρφαλώνουν, να χοροπηδάνε, να τρέχουν, να χρησιμοποιούν με ευφάνταστους τρόπους την ευελιξία τους. Τρελαίνονται για κρυψώνες, να κρύβουν πράγματα αλλά και να κρύβονται τα ίδια σε μέρη του σπιτιού που δεν φαντάζεστε. Κάτω από το γραφείο, μέσα στην ντουλάπα, μέσα στην μπανιέρα, κάτω από το κρεβάτι – είναι διατεθειμένα να χωρέσουν παντού αρκεί να έχουν την καλύτερη κρυψώνα από όλους. Κι όσο κι αν τρομάζουν οι γονείς, αυτά δείχνουν πόσο θαρραλέα και ικανά είναι πηδώντας από τον έναν καναπέ στον άλλον ή κάνοντας τούμπες στο χαλί.

Τα παιδιά έχουν -σχεδόν- ανεξάντλητα αποθέματα ενέργειας, κάτι που δεν ισχύει το ίδιο για τους γονείς, που τρέμουν στην ιδέα και μόνο ότι το παιδί τους θα πέσει και θα χτυπήσει.

Ουπς μαμά χτύπησα

Ακόμα όμως κι αν τα ντύσουμε με πανοπλία ιππότη από πάνω μέχρι κάτω, ένα παιδί μπορεί να χτυπήσει. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε με τι περηφάνια επιδεικνύαμε στους παιδικούς μας φίλους τις πληγές, τις γρατζουνιές, τα γδαρσίματα ακόμα και τα καρούμπαλά μας. Ωστόσο ως γονείς ανησυχούμε για τους τραυματισμούς των παιδιών μας και θέλουμε είτε να τους προλαμβάνουμε ή να τους αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχοντας όμως στο «οπλοστάσιό» μας δύο εξειδικευμένα προϊόντας της Mustela® μπορείτε να είστε ήσυχοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Πώς να αντιμετωπίσετε πιθανούς τραυματισμούς του παιδιού

Είτε πρόκειται για μικρά χτυπήματα ή μώλωπες από πτώσεις, το Τζελ Άρνικας με Βιολογική Kαλέντουλα Mustela®, με 97% συστατικά φυσικής προέλευσης, παρέχει άμεσα ανακούφιση στο δέρμα των μωρών και των παιδιών χάρη στην αναζωογονητική και ενυδατική του δράση. Διαθέτει πρακτικό μπουκάλι αντλίας κενού αέρος για ευκολία χρήσης, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με το ένα χέρι, και για οικονομία προϊόντος, αφού αξιοποιείται όλο το τζελ που περιέχει. Είναι δερματολογικά και παιδιατρικά ελεγμένο, κατάλληλο για χρήση από την ηλικία των 9 μηνών και δεν περιέχει άρωμα. Η φόρμουλά του είναι vegan και το μπουκάλι είναι οικολογικά σχεδιασμένο και ανακυκλώσιμο. Το εφαρμόζετε στην ερεθισμένη περιοχή, κάνοντας ελαφρύ μασάζ, και χάρη στη μη κολλώδη και μη λιπαρή υφή του, το παιδί μπορεί να επιστρέψει γρήγορα στις περιπέτειές του, αμέσως μετά την εφαρμογή.

Δείτε Επίσης

Ουπς, μπαμπά, κοίτα τι έπαθα

Τα παιδιά χρειάζονται και χρόνο εκτός σπιτιού, είτε είναι μια βόλτα στο κοντινό πάρκο, είτε μια εκδρομή στη φύση, είτε ακόμα και το να κάνουν κηπουρική στο μπαλκόνι. Τότε όμως μπορεί να δεχτούν τσίμπημα από κάποιο έντομο ή να ερεθιστεί το δέρμα τους από κάποιο φυτό. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους ερεθισμούς, τις κοκκινίλες και τις γρατζουνιές εύκολα έχοντας μαζί σας ή στο σπιτικό φαρμακείο σας την Κρέμα Ανάπλασης Cicastela® Mustela®, με 91% συστατικά φυσικής προέλευσης. H κρέμα αυτή επανορθώνει το ερεθισμένο βρεφικό και παιδικό δέρμα, παρέχοντας άμεση ανακούφιση με διάρκεια, φροντίζοντάς το αποτελεσματικά. Επιπλέον, διατηρεί το δέρμα υγιές και προστατεύει τον κυτταρικό του πλούτο, καθώς ταυτόχρονα ενδυναμώνει τον δερματικό φραγμό. Είναι ιδανική για χρήση στους καθημερινούς μικρούς ερεθισμούς στην περιοχή του στόματος, στα μάγουλα, στις πτυχώσεις του δέρματος, στην περιοχή της πάνας, καθώς και σε γρατσουνιές, σε σημάδια ανεμοβλογιάς, σε πληγές ή σε τσιμπήματα εντόμων. Είναι δερματολογικά και παιδιατρικά ελεγμένη, δεν περιέχει άρωμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την πρώτη ημέρα της γέννησης του μωρού*. Το φιλικό στη χρήση στενό ακροφύσιο της επιτρέπει την τοπική εφαρμογή. Η φόρμουλά της βασίζεται σε έναν συνδυασμό συμπληρωματικών δραστικών συστατικών, ενώ η ελαφριά υφή της αφήνει στο δέρμα ένα μη-λιπαρό και μη-κολλώδες προστατευτικό φιλμ. Η συσκευασία της είναι από χαρτόνι που παράγεται από πρώτες ύλες δασών αειφόρου διαχείρισης και τυπώνεται με μελάνι από φυτικά έλαια. Εφαρμόζετε σε καθαρές και στεγνές περιοχές που εμφανίζουν ερεθισμό αλλά όχι σε ανοιχτά τραύματα. Εάν δεν υπάρχει βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματος, συμβουλευόμαστε πάντα τον γιατρό μας.

 

Όλα τα προϊόντα Mustela® διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

*Συμπεριλαμβανομένων των νεογνών που βγήκαν από τη Νεογνική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top