Now Reading
6 μικρές συμπεριφορές που υιοθετούν οι πιο αποτελεσματικοί γονείς

6 μικρές συμπεριφορές που υιοθετούν οι πιο αποτελεσματικοί γονείς

Πώς να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν και θα γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Έχοντας συμβουλέψει παιδιά και οικογένειες για σχεδόν 20 χρόνια, η θεραπεύτρια Lianne Avila ανακάλυψε ότι υπάρχει ένα κοινό πράγμα που έχουν όλοι οι γονείς: θέλουν να μεγαλώσουν ένα υγιές και ευτυχισμένο παιδί. Ποιες είναι μερικές σημαντικές γονικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για να βεβαιωθούν ότι μεγαλώνουν καλά παιδιά στη σημερινή εποχή; Εάν παρακολουθείτε πολλή τηλεόραση, τότε μπορεί να νομίζετε ότι είναι τα υλιστικά πράγματα που έχουν σημασία για τα παιδιά σας. Όμως, η πραγματική αλήθεια είναι ότι αυτό που θέλουν τα παιδιά είναι ο χρόνος των γονιών τους.

Καθώς μεγαλώνουν και κοιτάζουν πίσω τη ζωή ως ενήλικες, θα θυμούνται περισσότερο τις στιγμές που πέρασαν μαζί σας. Ως γονιός, τι σας εμποδίζει να περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας; Δουλειά, το κινητό σας ή υποχρεώσεις με φίλους και οικογένεια; Μάλλον υπάρχουν περισσότερα. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην οικογένειά σας, ακόμη περισσότερο. Οπότε, ναι, πρέπει να βάλετε τον οικογενειακό χρόνο στο ημερολόγιό σας. Ξεκινήστε ρωτώντας το παιδί σας πώς ήταν η μέρα του. Εάν δώσουν την τυπική απάντηση «Καλή», τότε γίνετε πιο συγκεκριμένοι. Ρωτήστε τι ήταν καλό, τι ήταν κακό και ποια παιχνίδια έπαιξαν στο διάλειμμα. Οι γονεϊκές σας δεξιότητες δεν χρειάζεται να ξεπερνούν την οροφή για να έχετε ευτυχισμένα παιδιά. Εάν μπορείτε να βρείτε μερικές ερωτήσεις που ξέρετε ότι μπορούν να απαντήσουν, έχετε κάνει μια καλή αρχή.

Ακολουθούν 6 μικρές συμπεριφορές των πιο αποτελεσματικών γονιών:

Αγγίζουν το παιδί τους για να συνδεθούν

Ως κοινωνία, απομακρυνόμαστε από την επαφή. Όμως, η αφή είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδεόμαστε ως ανθρώπινα όντα. Κρατήστε το παιδί σας. Μην «υιοθετήσετε» τη μέθοδο που λέει να τα αφήνετε να φωνάζουν. Αυτό θα κάνει το παιδί σας να νιώσει μόνο και ανασφαλές. Καθώς μεγαλώνουν, χορέψτε και παίξτε με τα παιδιά σας – θα θυμούνται περισσότερο αυτές τις στιγμές.

Καλλιεργούν μια κουλτούρα ευγνωμοσύνης

Προσδιορίστε για τι είστε ευγνώμονες. Ξεκινήστε με απλά πράγματα, όπως μια στέγη πάνω από το κεφάλι σας και ένα ζεστό κρεβάτι για ύπνο. Αυτό θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε μια κουλτούρα ευγνωμοσύνης στην οικογένεια. Το παιδί σας μαθαίνει από αυτά που κάνετε και λέτε. Όταν καλλιεργείτε μια στάση ευγνωμοσύνης, αυτό βοηθά στη δημιουργία συμπόνιας και ελπίδας. Κρατήστε ένα διάγραμμα ευγνωμοσύνης στο ψυγείο με μερικούς διασκεδαστικούς δείκτες. Κάντε το παιδί σας να το προσεγγίσει εύκολα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να το γράψουν ή να το ζωγραφίσουν όταν νιώθουν ευγνωμοσύνη και να μπορούν να το δουν όλοι.

Τραγουδούν στο παιδί τους

Τους αρέσει να ακούν τη φωνή σου. Μην ανησυχείτε για το πώς ακούγεστε, απλά τραγουδήστε. Μπορείτε να τραγουδήσετε το όνομα του παιδιού σας ή το αγαπημένο τραγούδι. Παρακολουθήστε πώς φωτίζουν τα μάτια τους όταν τους τραγουδάτε. Όταν τα παιδιά είναι μικρά, φυσικά θα μουρμουρίζουν ένα τραγούδι. Την επόμενη φορά που το παιδί σας το κάνει αυτό, τραγουδήστε μαζί του. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με το παιδί σας.

Δείτε Επίσης

Απολαμβάνουν το «χάος» μαζί

Ομολογώ ότι αυτό είναι δύσκολο για μένα. Όμως, χάνετε στιγμές χαράς με το παιδί σας όταν ανησυχείτε πάρα πολύ για το χάος. Σε δέκα χρόνια από τώρα, το χάος δεν θα έχει σημασία. Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, που δεν θέλετε να το χάσετε. Σταματήστε να ανησυχείτε για το τι θα σκεφτούν οι φίλοι και η οικογένειά σας. Αυτό που είναι σημαντικό είναι τι σκέφτεται το παιδί σας και ότι έχετε μια συναισθηματική σχέση μαζί του. Όταν μεγαλώσουν, δεν θα θυμούνται το χάος – εσένα θα θυμούνται.

Προσθέτουν θετικές επιβεβαιώσεις στην καθημερινότητά τους

Θυμηθείτε, το παιδί σας προσπαθεί να βρει τη θέση του στον κόσμο. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Πολλοί ενήλικες εξακολουθούν να προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους στον κόσμο. Επιβεβαιώστε τις θετικές επιλογές που κάνει το παιδί σας. Έτσι μαθαίνουν να περιηγούνται στον κόσμο στον οποίο ζουν. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με λέξεις ή γλώσσα του σώματος. Ένα απλό χαμόγελο θα τους ενημερώσει ότι εγκρίνετε τις επιλογές τους. Να είστε ανοιχτοί στις ιδέες του παιδιού σας και αφήστε το να δοκιμάσει νέα πράγματα. Τα παιδιά αγαπούν να σκέφτονται δυνατά. Φροντίστε να το υποστηρίξετε αυτό. Θα βοηθήσει με τη δημιουργικότητα.

Εξερευνούν τον κόσμο μαζί

Αφιερώστε χρόνο κάθε εβδομάδα για να μάθετε κάτι νέο με το παιδί σας. Πάρτε ένα μάθημα μαγειρικής με το παιδί σας ή ένα μάθημα χορού. Μην ανησυχείτε για το πώς φαίνεστε. Αυτό θα βοηθήσει στην ισοπέδωση των γενεών. Το παιδί σας θα δει ότι έχετε τους ίδιους αγώνες με εκείνο. Το παιδί σας θα μπορεί επίσης να σχετίζεται μαζί σας και να βλέπει ότι έχετε αγωνίες και θριάμβους στη ζωή. Θα ενημερώσει επίσης το παιδί σας ότι δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top