Now Reading
Πώς διοργάνωσα το πιο αξέχαστο παιδικό πάρτυ

Πώς διοργάνωσα το πιο αξέχαστο παιδικό πάρτυ

Πάντα μπορείς να βρεις απίθανους τρόπους να κάνεις το παιδί σου ευτυχισμένο!

Φέτος τον Ιούνιο, ήμουν σε μια φάση, στην οποία λίγο πολύ όλες οι μαμάδες έχουν βρεθεί κάποια στιγμή. Ο γιός μου έκλεινε τα 10 σε λίγες εβδομάδες και μου ζητούσε επίμονα ένα ακόμα παιδικό πάρτυ για εκείνον και τους φίλους του. Η αλήθεια είναι ότι δεν του κάνουμε κάθε χρόνο πάρτυ, αλλά γενικά τα έχουμε δοκιμάσει όλα τόσα χρόνια. Πάρτυ στο σαλόνι με λίγα παιδιά, το οποίο μετά τις ζημιές που έγιναν δεν το προσπαθήσαμε ξανά. Πάρτυ στον κήπο του εξοχικού, αλλά εκεί τα παιδιά έδειχναν να βαριούνται κι εμείς δεν ξέραμε πώς να τα κρατήσουμε απασχολημένα. Τα αγαπημένα παιδικά πάρτυ με ανιματέρ εννοείται ότι μας κράτησαν συντροφιά για πολλά χρόνια, αλλά πλέον στην ηλικία των 10 τα παιδιά αρχίζουν να νιώθουν μεγάλα για κλόουν και ταχυδακτυλουργούς και ζητούν κάτι διαφορετικό.

Τώρα με τον COVID, τα πράγματα στο μυαλό μου ήταν ακόμα πιο δύσκολα, αφού σκεφτόμουν το συνωστισμό σε ένα πιθανό πάρτυ. Ο μικρός, όμως, μετά από την κλεισούρα της καραντίνας ήθελε κάτι εντυπωσιακό. Και κάπου εκεί μέσα στο αδιέξοδο, έπεσα στο Adventure Paintball.

Paintball είχα παίξει μια φορά, όταν ήμουν φοιτήτρια, και είχα περάσει καταπληκτικά με την παρέα μου, αλλά δε μου περνούσε από το μυαλό ότι υπήρχαν τέτοιου είδους παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη. Νόμιζα ότι τέτοιες εναλλακτικές δραστηριότητες είναι για ενήλικες, αλλά έκανα λάθος.

Πριν πάρουμε με τον άντρα μου κάποια απόφαση, το έψαξα λίγο. Επισκέφθηκα το χώρο και για καλή μου τύχη εκείνη τη στιγμή διοργανωνόταν ένα άλλο παιδικό πάρτυ, το οποίο μάλιστα είχε και κορίτσια. Όταν είδα πόσο χαρούμενα ήταν όλα τα παιδιά και πόσο διασκεδαστική ήταν η εμπειρία για αυτά, σκέφτηκα ότι αξίζει φέτος να κάνουμε ένα τέτοιο δώρο στο αγοράκι μας.

Καλέσαμε 10 παιδιά, γιατί δε θέλαμε συνωστισμό. Το να οργανώσω ένα πάρτυ με 30 παιδιά την εποχή του κορωνοϊού με τρόμαζε πολύ, οπότε καθησυχάστηκα, όταν οι υπεύθυνοι μου εξήγησαν ότι ακόμα και με 8 παιδιά το πάρτυ είναι πολύ διασκεδαστικό και γεμάτο ενέργεια. Ήταν μια εξαιρετική επιλογή, γιατί τα παιδιά δεν έρχονταν πολύ κοντά το ένα στο άλλο και αναγκαστικά λόγω του paintball φορούσαν εξοπλισμό με μάσκα. Οπότε όλοι οι γονείς αισθανόμασταν ασφάλεια. Το σαλόνι ήταν αποκλειστικά για εμάς και δεν ήρθαμε σε επαφή με άλλα άτομα, παρόλο που σε άλλες πίστες είχε και άλλα παιδικά πάρτυ. Ούτε τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με άλλους παίκτες.
Μου έκανε εντύπωση η άριστη οργάνωση του πάρτυ. Την πρώτη ώρα, συγκεντρώθηκαν όλα τα παιδιά και τους έδωσαν αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα πρέπει να παίξουν, τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται κλπ. Επίσης, έδωσαν σε κάθε παιδί μάσκα και προστατευτικό θώρακα. Εκεί ορισμένοι γονείς τρόμαξαν, ίσως σκέφτηκαν ότι τα παιδιά μπορεί να τραυματιστούν ή να πονέσουν.Το paintball για παιδιά είναι, όμως, απόλυτα ασφαλές.

Ο εξοπλισμός είναι περισσότερο, για να μη γεμίσουν παντού με χρώματα. Οι χρωμόσφαιρες είναι μαλακές και πραγματικά δεν άκουσα κανένα παιδί να παραπονιέται για τίποτα. Όλη τη δεύτερη ώρα του πάρτυ έπαιζαν κι εγώ είχα ανησυχήσει μήπως βαρεθούν τόση ώρα. Όταν, όμως, μαζεύτηκαν έπειτα όλοι οι μικροί μας καλεσμένοι στο χώρο για το φαγητό, διαψεύστηκα.

Δεν έχω ξαναδεί το γιο μου με τους φίλους του πιο κεφάτους και γλυκά κουρασμένους. Είχαν ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και, παρόλο που ήταν χωρισμένοι σε ομάδες, δεν υπήρχαν ούτε ανταγωνισμοί ούτε τσακωμοί, όπως συμβαίνει συχνά σε άλλα παιδικά πάρτυ. Το περίεργο, μάλιστα, ήταν ότι και τα κορίτσια είχαν την ίδια αντίδραση. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε διστάσει να καλέσουμε τα δύο κορίτσια που μας είχε ζητήσει ο γιος μας, πιστεύοντας ότι ένα τέτοιο πάρτυ δεν είναι για κορίτσια. Όμως, οι υπεύθυνοι μας εξήγησαν ότι γίνονται συνέχεια πάρτυ με κορίτσια και αγόρια στο χώρο και όλοι το καταδιασκεδάζουν. Και είχαν δίκιο.

Λογικό, αφού όλα τα παιδιά είναι φύσει ενεργητικά και ψάχνουν πάντα καινούρια πράγματα να κάνουν. Ήταν τόσο ενθουσιασμένα όλα τους, με τόση όρεξη να διηγηθούν τις στιγμές που έζησαν και να βγάλουν φωτογραφίες με τον εξοπλισμό τους, που πραγματικά ένιωσα περήφανη. Ο μικρός εννοείται ότι καμάρωνε για το τόσο επιτυχημένο πάρτυ του και για μέρες μετά μου έλεγε ότι όλοι του οι φίλοι μιλούσαν για αυτό!

Δείτε Επίσης

Αφού τελείωσε το παιχνίδι, η τρίτη ώρα ήταν αφιερωμένη στο φαγητό και την τούρτα. Την τούρτα την είχαμε φέρει φυσικά εμείς, αλλά όλα τα υπόλοιπα τα είχαν αναλάβει οι υπεύθυνοι. Έδωσαν σε όλα τα παιδιά διάφορα snacks, χυμούς κλπ, ενώ υπήρχε κανονικά και καφετέρια με τα πάντα για τους γονείς. Ο χώρος ήταν άνετος, οπότε και αυτό το τελευταίο μέρος του πάρτυ κύλησε ομαλά. Μετά το φαγητό, σβήσαμε την τούρτα και το πάρτυ έκλεισε με φωνές και τραγούδια.

Η αλήθεια είναι ότι μετάνιωσα που δεν έκλεισα μερικές ακόμα δραστηριότητες για τα παιδιά. Στο χώρο, διοργανώνονταν και άλλα παιχνίδια, όπως πεταλοκίνητο κάρτ, πίστα survivor και άλλα διαδραστικά παιχνίδια. Η οικονομική επιβάρυνση για αυτά ήταν ελάχιστη, αλλά δεν έδωσα σημασία σε αυτά τα πρόσθετα. Οπωσδήποτε, από τα παιδιά δεν έλειψε τίποτα, ήταν ήδη πολύ χαρούμενα με το paintball. Αλλά μερικά ακόμα παιχνίδια, αφού παρέχονται, θα ήταν μια ακόμα εξαιρετική προσθήκη σε αυτό το τόσο επιτυχημένο πάρτυ. Ίσως τα επιλέξουμε του χρόνου!


Χάρηκα πολύ, γιατί μέσα σε όλη αυτή τη δυσκολία που ζούμε με την πανδημία και τις συνεχείς προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε, αυτή η εναλλακτική ιδέα για παιδικό πάρτυ έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν με την ψυχή τους, να ζήσουν κάτι εντελώς διαφορετικό και για λίγο να θυμηθούν τη χαμένη τους ξεγνοιασιά. Με τόση αδρεναλίνη, έβγαλαν όλη τους την ενέργεια χωρίς να βαρεθούν στιγμή. Μου έχει τύχει να πάω σε παιδικά πάρτυ που έβλεπα ότι οι καλεσμένοι βαριόντουσαν και δεν ήξεραν πώς να περάσει η ώρα. Ευτυχώς, το paintball party ήταν ακριβώς το αντίθετο.

Τελικά, άμα το ψάξεις, πάντα μπορείς να βρεις απίθανους τρόπους να κάνεις το παιδί σου ευτυχισμένο!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top