Now Reading
Πρωταθλητές ζωής από γεννησιμιού τους

Πρωταθλητές ζωής από γεννησιμιού τους

17 Νοεμβρίου Παγκόσμια Μέρα Προωρότητας

Η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας στις 17 Νοεμβρίου είναι μία από τις σημαντικότερες μέρες του έτους για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και το ψυχικό βάρος της πρόωρης γέννησης παγκοσμίως. Η ημέρα ξεκίνησε από το EFCNI και συνεργάστηκε με τους ευρωπαίους μητρικούς οργανισμούς το 2008. Οι διεθνείς συνιδρυτές LittleBigSouls (Αφρική), March of Dimes (ΗΠΑ) και National Premmie Foundation (Αυστραλία) καθιέρωσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις και κατέστησαν την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας σε ένα κίνημα σε όλο τον κόσμο. Εν τω μεταξύ, αμέτρητα άτομα και οργανώσεις από περισσότερες από 100 χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους με δραστηριότητες, ειδικές εκδηλώσεις και δεσμεύονται να δράσουν για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πρόωρου τοκετού και να βελτιώσουν την κατάσταση των πρόωρων βρεφών και των οικογενειών τους.

Όλοι καλούνται να συμμετάσχουν αυτή τη μέρα με δραστηριότητες ή εκδηλώσεις: μητρικές οργανώσεις, νοσοκομεία, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, επαγγελματίες του τομέα της υγείας, κοινωνικές, εταιρείες, πολιτικοί, ΜΜΕ και ιδιώτες.

Εκτός από το μοβ χρώμα που αντιπροσωπεύει την ευαισθησία και την ιδιαιτερότητα, η γραμμή με τα απλωμένα καλτσάκια έχει γίνει σύμβολο για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας. Το μικρό ζευγάρι μοβ κάλτσες – πλαισιωμένο από εννέα πλήρεις κάλτσες μωρών – συμβολίζει: ότι ένα 1 στα 10 μωρά γεννιέται πρόωρο παγκοσμίως.

Το 2018 ήταν ένα ξεχωριστό έτος καθώς γιορτάσαμε την 10η επέτειο από την ίδρυση της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας το 2008. Με το σύνθημα «Προχωράμε μαζί: Συνεργασία με οικογένειες στη φροντίδα μικρών και άρρωστων νεογέννητων», οι άνθρωποι συμμετείχαν στους παγκόσμιους εορτασμούς του WPD. Έχοντας ως έδρα το Μόναχο της Γερμανίας, το EFCNI έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι ένα από τα κυριολεκτικά ορόσημα του Μονάχου, ο Ολυμπιακός πύργος, φωτίστηκε με μοβ, φωτίζοντας για τα πρόωρα μωρά και τις οικογένειές τους.

Δείτε Επίσης

Το θέμα για την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας 2019 ήταν:

«Γεννημένο πολύ γρήγορα: Παροχή της σωστής φροντίδας, την κατάλληλη στιγμή, στο σωστό μέρος».

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top