Now Reading
Πρωινό, απολαυστικό και ωφέλιμο, που μπορείτε να φτιάξετε σε 5 λεπτά

Πρωινό, απολαυστικό και ωφέλιμο, που μπορείτε να φτιάξετε σε 5 λεπτά

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε οικογενειακώς νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού. Φρυγανισμένη φέτα ψωμί με αβοκάντο κι αυγό. Δοκιμάστε το μία φορά και πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε: Η γέμιση του τοστ αβοκάντο με ένα αυγό είναι ένα σχεδόν τέλειο πρωινό.

Ξεκινήστε διαλέγοντας το ψωμί

Το καλό τοστ αβοκάντο ξεκινά με καλό ψωμί. Το πολύσπορο ή το ψωμί ολικής αλέσεως προσθέτει άλλη μια στρώση γεύσης (και επιπλέον φυτικές ίνες) στο τοστ αβοκάντο σας. Το ψωμί σάντουιτς, καθώς και το τραγανό παραδοσιακό ψωμί, είναι και οι δύο εξαιρετικές επιλογές.

Βρείτε το τέλειο αβοκάντο

Τα μαλακά, ώριμα αβοκάντο είναι τέλεια για πολτοποίηση και ιδανική επιλογή για το καλύτερο τοστ αβοκάντο σας. Ένα τέλεια ώριμο αβοκάντο θα υποστεί ελαφρά πίεση, και θα δώσει λεία υφή. Μπορείτε πάντα να κόψετε κομμάτια από το αβοκάντο σας εάν δεν είστε σίγουροι. Μερικές μικρές ατέλειες στη σάρκα είναι εντάξει, απλώς αφαιρέστε τες πριν το πολτοποιήσετε. Εάν το αβοκάντο σας είναι πολύ καφέ ή πολύ μαλακό, μπορεί να έχει περάσει την ακμή του. Αντίθετα, ένα αβοκάντο που είναι λιγότερο ώριμο θα είναι δύσκολο να πολτοποιηθεί και να σας αφήσει ένα αποτέλεσμα.

Δώστε λίγη έξτρα γεύση στο αβοκάντο σας

Απλώς προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι και πιπέρι μπορεί να βελτιώσει τη γεύση του αβοκάντο σας, αλλά δεν χρειάζεται να σταματήσει εκεί. Μπορείτε να το απολαύσετε με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, αποξηραμένα μπαχαρικά όπως σκόνη σκόρδου ή σκόνη τσίλι ή χυμό λάιμ για λίγη έξτρα -χωρίς ενοχές- γεύση.

Τι να βάλετε στο τοστ με αβοκάντο

Συμπληρώνουμε αυτό το τοστ αβοκάντο με ένα τηγανητό αυγό, αλλά ο ουρανός είναι το όριο για το τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ολοκληρώσετε το τοστ σας. Τα αυγά λειτουργούν καλά για πρωινό, όπως και οι ντομάτες σε λεπτές φέτες ή ο καπνιστός σολομός ως διαφορετική εκδοχή. Δοκιμάστε να προσθέσετε λαχανικά όπως αγγούρι, λαχανάκια ή φύλλα σπανάκι για να δώσετε στο τοστ αβοκάντο σας μια πιο χορταστική εκδοχή.

Είναι το τοστ με αβοκάντο υγιεινό;

Το τοστ αβοκάντο ταιριάζει απόλυτα σε μια υγιεινή διατροφή. Τα αβοκάντο προσφέρουν φυτικές ίνες και μια δόση υγιεινών λιπών που βοηθούν να διατηρείτε την καρδιά σας υγιή και να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Συνδυάστε το με ακόμη περισσότερες τροφές που τονώνουν τις φυτικές ίνες, όπως τοστ ολικής αλέσεως ή πολύσπορο και τα οφέλη αυξάνονται. Οι δίαιτες πλούσιες σε φυτικές ίνες συνδέονται με την πρόληψη καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και ορισμένων τύπων καρκίνου.

Συστατικά

¼ αβοκάντο

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

⅛ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανισμένο

1 μεγάλο αυγό, τηγανητό

Δείτε Επίσης

1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Συνδυάστε το αβοκάντο, το πιπέρι και το σκόρδο σε ένα μικρό μπολ και πολτοποιήστε απαλά.

Βάλτε πάνω στο τοστ το μείγμα αβοκάντο και το τηγανητό αυγό. Aν δεν σας αρέσει τηγανητό το αυγό σας, μπορείτε να το κάνετε βραστό, ή ποσέ. Γαρνίρετε με κρεμμύδι, αν θέλετε.

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 1 τοστ

Ανά μερίδα: 271 θερμίδες, πρωτεΐνη 11,5 g, υδατάνθρακες 18,1g, φυτικές ίνες 5,4 γρ., σάκχαρα 2 γρ., λιπαρά 17,7 γρ., κορεσμένα λιπαρά 3,5 γρ., χοληστερόλη 186mg, βιταμίνη α iu 347,5 IU, βιταμίνη C 5mg, φυλλικό οξύ 77,5mcg, ασβέστιο 69,4mg, σίδηρος 2mg; μαγνήσιο 46,6mg, κάλιο 406,5mg, νάτριο 216,2mg.

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top