Now Reading
Προσωπική φροντίδα για γονείς στα όρια υπερκόπωσης

Προσωπική φροντίδα για γονείς στα όρια υπερκόπωσης

Πώς να γεμίσετε τις μπαταρίες όταν η διάρκεια της πανδημίας έχει εξαντλήσει τα αποθέματα ενέργειάς σας

Η διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού είναι μια τεράστια πρόκληση για τους περισσότερους γονείς. Η ικανότητα προσαρμογής σε έντονα αγχωτικές καταστάσεις όπως οι φυσικές καταστροφές έχει αρχίσει να εξαντλείται. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο για τη λειτουργία σε μια πανδημία, ωστόσο είναι προφανές ότι πρέπει να αποδεχτούμε ότι η ζωή θα είναι πιθανώς διαφορετική για κάποιο χρονικό διάστημα. Η εφαρμογή στρατηγικών που διατηρούν την προσωπική μας ευημερία είναι τώρα προτεραιότητα. Κατά ειρωνικό τρόπο, πολλοί από εμάς στερούνται δραστηριοτήτων αυτοεξυπηρέτησης ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Για πολλούς ανθρώπους καφές με φίλους, ένα μασάζ ή μια επίσκεψη στο γυμναστήριο είναι οι τύποι δραστηριοτήτων αυτοεξυπηρέτησης που είναι πλέον απρόσιτοι, επομένως απαιτείται ευελιξία και επινοητικότητα.
Ακολουθούν μερικές στρατηγικές που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη συναισθημάτων ισορροπίας και ηρεμίας.

Να θυμάστε να αναπνέετε

Η νευροεπιστήμη δείχνει πώς η αναπνοή μετατοπίζει τον εγκέφαλο σε διαφορετικές καταστάσεις. Σύντομες, απότομες αναπνοές στέλνουν ένα μήνυμα στον εγκέφαλο ότι κινούμαστε, παρόλο που μπορεί να καθόμαστε σε μια καρέκλα. Αντίθετα, η αργή, ρυθμική αναπνοή λέει στον εγκέφαλο ότι είμαστε ήρεμοι και αισθανόμαστε καλοί. Είναι ο γρηγορότερος τρόπος αντίδρασης χαλάρωσης στο σώμα. Συμβουλές εφαρμογής: Κάντε τακτικά βαθιές αναπνοές κατά τη διάρκεια της ημέρας σας. Επιλέξτε μια ώρα της ημέρας που σας ταιριάζει να εξασκηθείτε και να τηρήσετε. Εξετάστε το ενδεχόμενο να συνδέσετε τη βαθιά αναπνοή με μια τακτική δραστηριότητα, όπως πριν από την έναρξη της ημέρας, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος ή όταν κάνετε καθημερινή βόλτα.

Δημιουργήστε στιγμές συνειδητότητας

Το ανθρώπινο μυαλό είναι ανήσυχο, περιπλανιέται παντού. Αυτό είναι εξαντλητικό, ειδικά για ανήσυχους τύπους προσωπικότητας. Η συνειδητότητα είναι ένας απλός τρόπος για να κάνετε το περιπλανώμενο μυαλό σας να ξεκουραστεί και να εγκατασταθεί στο παρόν, κλείνοντας την αντίδραση μάχης ή πτήσης στην αμυγδαλή μας, το μέρος του εγκεφάλου που παίζει σημαντικό ρόλο στο συναίσθημα και τη συμπεριφορά. Συμβουλές εφαρμογής: Η ευαισθητοποίηση μπορεί να εξασκηθεί οπουδήποτε, οποτεδήποτε, όπως όταν τρώμε μεσημεριανό γεύμα, περπατάμε ή καθόμαστε σε μια καρέκλα στο σπίτι. Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σύντομες συνεδρίες δύο έως πέντε λεπτών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συμπιεστεί μεταξύ πολλών τακτικών δεσμεύσεων.

Φροντίστε να κινείστε

Η άσκηση είναι ένας υγιής τρόπος βελτίωσης της διάθεσης, ανακούφισης της έντασης και προετοιμασίας για ύπνο. Οι ενδορφίνες, οι χημικές ουσίες που αυξάνουν τα συναισθήματα ευεξίας, απελευθερώνονται που εξηγούν γιατί πολλοί άνθρωποι γοητεύονται στο τρέξιμο, το περπάτημα και άλλες μορφές κίνησης. Συμβουλές εφαρμογής Η άσκηση μπορεί εύκολα να παραμεριστεί όταν αυξάνονται οι πιέσεις της ζωής, εκτός εάν είναι ενσωματωμένη στον τρόπο ζωής σας. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Penn State διαπίστωσε ότι 30 λεπτά άσκησης την ημέρα έχει σημαντικά μετρήσιμο αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα και την ευεξία ενός ατόμου. Οι επιστήμονες συνιστούν στους ανθρώπους να αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για άσκηση, όπως το περπάτημα από το ένα μέρος στο άλλο, το να στέκονται και να μετακινούνται περισσότερο, να μετατρέπουν τον χρόνο αναμονής σε κίνηση και ειδικά αν κάνετε δουλειά γραφείου να θυμάστε να κάνετε ασκήσεις τεντώματος και τακτικά διαλείμματα για να σηκώνεστε. Αυτά είναι απλά μέτρα που μπορεί να κάνει κάθε άτομο ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένος είναι.

Δείτε Επίσης
Ο Sean Williams, ο ιδρυτής της κοινότητας για πατέρες The Dad Gang στο Instagram, λέει ότι το να είσαι μπαμπάς κοριτσιών δεν είναι μόνο να βγάζεις φωτογραφίες και να παίζεις μαζί τους

Ανάσες για πράσινο

Η επιστήμη υποστηρίζει τον θετικό αντίκτυπο του χρόνου στη φύση στην ψυχική μας υγεία. Οι ερευνητές έχουν βρει μια άμεση συσχέτιση μεταξύ του χρόνου που αφιερώνεται σε φυσικά περιβάλλοντα και της μείωσης των επιπέδων κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες που βοηθά στη διατήρηση των άγχους μας. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει την υπαίθρια ζωή, οπότε αισθάνεται πιο άνετα σε αυτό το περιβάλλον. Συμβουλές εφαρμογής: Μια καθημερινή βόλτα σε ένα πάρκο, κήπο ή αυλή θα φέρει σημαντικά οφέλη για την ευημερία. Φέρτε λίγο πράσινο μέσα με μερικά φυτά εσωτερικού χώρου τοποθετημένα στρατηγικά στο σπίτι. Η τακτική πράσινη ώρα είναι μια υπέροχη φυσική θεραπεία για το άγχος και ένα φυσικό αντίδοτο για πολλά από τα προβλήματα ψυχικής υγείας που προκαλούνται από τον αυξημένο χρόνο οθόνης.

Μην αμελείτε την προσωπική φροντίδα

Εάν απολαμβάνετε ήδη προσωπικό χρόνο ευχαρίστησης, αφήστε τα αισθήματα ενοχής και απλώς απολαύστε την ηρεμία που φέρνει. Εάν η φροντίδα του εαυτού σας δεν ήταν ποτέ υψηλή προτεραιότητα, τότε τώρα είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε. Ξεκινήστε με μικρά βήματα – επιλέξτε μία ή δύο δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν και απολαύστε αυτό τον χρόνο που αφιερώνετε στον εαυτό σας. Το κλειδί είναι να κάνετε αυτές τις ευχάριστες συμπεριφορές να σας γίνουν συνήθειες, έτσι ώστε να αποτελέσουν τακτικό κομμάτι της καθημερινής σας ζωής.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top