Now Reading
Οι υπερδυνάμεις του να είσαι μαμά

Οι υπερδυνάμεις του να είσαι μαμά

Μέσα από το τρυφερό και διεισδυτικό βλέμμα μιας μαμάς-εικονογράφου





Το να είσαι μαμά σημαίνει να διαθέτεις μια ποικιλία από υπερδυνάμεις, χωρίς να φοράς ειδική στολή και καταφέρνοντας να το κάνεις αυτό διακριτικά, όπως όλοι οι σωστοί σούπερ ήρωες. Για παράδειγμα, μια μαμά μπορεί να είναι στο τηλέφωνό της ενώ σπρώχνει το καροτσάκι του μωρού της – οι άνθρωποι ωστόσο μπορούν εύκολα να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα και να είναι επικριτικοί.

Αυτό που δεν γνωρίζουν και δεν βλέπουν είναι τα εκατό άλλα μικρά πράγματα που έχει κάνει ήδη για το παιδί της. Δεν γνωρίζουν ολόκληρη την εικόνα, οπότε η Paula Kuka, μια καλλιτέχνιδα-εικονογράφος από την Αυστραλία, η οποία είναι και η ίδια μητέρα, αποφάσισε να δείξει τι συμβαίνει πίσω από τις σκηνές μέσα από τις εικόνες της. Στο λογαριασμό της Instagram, @common_wild, η Paula δείχνει πώς οι μητέρες πραγματικά να ασχοληθεί με το ψυχικό φορτίο της μητρότητας.



Η ίδια μητέρα δύο παιδιών προσπαθεί να παρουσιάσει στα έργα της τη συναισθηματική εμπειρία της ύπαρξης μιας μητέρας που συνήθως δεν αναγνωρίζουν οι άλλοι.

Πριν από ένα χρόνο, η Paula ξεκίνησε μια μικρή εκστρατεία με το hashtag #jilttheguilt που εστιάζει στην εξάλειψη του βάρους της ενοχής μιας μητέρας . Μοιράζεται ανώνυμα την ιστορία της, κυρίως για να θυμίσει σε κάθε μαμά ότι δεν είναι μόνη της.

Εκτός από αυτό, η Paula δημιουργεί επίσης εικόνες που δείχνουν πώς η καθολική μητρότητα είναι για κάθε μαμά. Μέσα από αυτά τα έργα τέχνης, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν και σχολιάζοντας ότι δεν αισθάνονται μόνοι τους τώρα καθώς βιώνουν τις ίδιες φάσεις της μητρότητας.

Δείτε Επίσης

Παρουσιάζει επίσης εγκάρδια και ενθαρρυντικά μηνύματα στα έργα τέχνης της. Ορισμένες από αυτές δείχνουν ότι μια μητέρα δεν πρέπει να αισθάνεται ένοχη για την αγάπη και την αυτο-φροντίδα που πρέπει να προσφέρει στον εαυτό της.

 

Περισσότερα για την Paula Kuka στο commonwild/Facebook και στη σελίδα της www.commonwild.com.au.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top