Now Reading
Πώς μπορώ καθημερινά να συνδεθώ με το παιδί μου 

Πώς μπορώ καθημερινά να συνδεθώ με το παιδί μου 

Μαμά και παιδί μπορούν να έρθουν πιο κοντά μέσα από καθημερινές στιγμές

To μωρό σας έχει μεγαλώσει και οι δραστηριότητες που μπορείτε πλέον να κάνετε μαζί είναι περισσότερες. Υπάρχουν πολλές στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας όπου μαμά και παιδί μπορούν να έρθουν πιο κοντά και σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε τέτοια ευκαιρία! Αν τις γνωρίζουμε λοιπόν μπορούμε και να τις απολαύσουμε περισσότερο.

Υπέροχο πρωινό ξύπνημα

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να ξεκινάτε τη μέρα σας θετικά, γεμάτοι κέφι. Ανοίγετε τα παράθυρα να μπει το φως της ημέρας και καθαρός αέρας και βάζετε μουσική που θα σας ανεβάσει τη διάθεση. Ετοιμάζετε ένα υπέροχο υγιεινό πρωινό απολαμβάνοντας φρέσκα φρούτα και εφόσον είναι εφικτό κάθεστε με την οικογένειά σας για να το χαρείτε μαζί. Είναι πάντα καλό να φροντίζετε να υπάρχει χρόνος και να μη γίνονται όλα με άγχος και πίεση γιατί αυτό μόνο θετικό δεν θα είναι. Στο τραπέζι του πρωινού είναι ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για τα σχέδια της μέρας ή να μιλήσουμε για πράγματα που μας αρέσουν! Αν πρέπει να φύγουμε από το σπίτι, μπορούμε να αναφερθούμε στο καθημερινό πρόγραμμα για να έχουμε μια εικόνα για την ημέρα του άλλου και να ρωτήσουμε και το παιδί πώς θα περάσει τη μέρα του. Ένα όμορφο πρωινό ξύπνημα θα φτιάξει την βάση για να ξεκινήσει η μέρα όμορφα με χαμόγελο και αισιοδοξία για όλους.

Προσοχή: Μην ξεχάσετε να δώσετε τον απαραίτητο αριθμό φιλιών «καλημέρας» που θα σας γεμίσει θετική ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Παιχνίδι με την μαμά

Το παιχνίδι είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορεί να κάνει ένα παιδί όσο μεγαλώνει. Είναι μια διαδικασία που θα του προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία ζωής για την ενήλικη ζωή του, αλλά και μια διαδικασία κατανόησης του κόσμου στον οποίο ζει. Το παιχνίδι μαζί σας εξακολουθεί κι αυτό να παραμένει πολύτιμο. Για εσάς είναι ένας τρόπος να γνωρίσετε καλύτερα το παιδί σας και για εκείνο είναι ένας τρόπος επικοινωνίας και συναισθηματικής σύνδεσης με τον γονέα. Πολλά παιδιά ζητούν από τον γονιό του να παίξει μαζί του χωρίς αυτό πάντα να είναι εφικτό να συμβεί, λόγω έλλειψης χρόνου ή λόγω του ότι πολλοί γονείς δυσκολεύονται να παίξουν για τον οποιοδήποτε λόγο. Αν το προσπαθήσετε όμως, τα οφέλη και για τους δυο σας θα είναι μεγάλα!

Ώρα του μπάνιου

Μπορεί να μοιάζει μια ώρα δύσκολη η ώρα του μπάνιου γιατί συνήθως το παιδί αντιστέκεται, μια και ξέρει καλά πως η ημέρα του έχει έρθει σχεδόν στο τέλος της και θα πρέπει να πέσει για ύπνο… Μπορείτε όμως τη διαδικασία αυτή να την κάνετε λίγο πιο διασκεδαστική και να αποτελέσει ευκαιρία να συνδεθείτε ακόμη περισσότερο μεταξύ σας.

Είναι σημαντικό να βιώσει τη διαδικασία αυτή με ευχάριστο τρόπο και να επιλέξετε προϊόντα που είναι φιλικά προς το παιδί και τις ανάγκες του. Δεν θέλετε σε καμιά περίπτωση να συνδέσει το μπάνιο με ένα σαμπουάν που του τσούζει τα μάτια ή του μπλέκει τα μαλλιά!

Το Απαλό Σαμπουάν Mustela® με την ειδική σύνθεσή του που δεν προκαλεί δάκρυα αλλά και ξεμπλέκει εύκολα τα μαλλιά του παιδιού θα εξασφαλίσει το να είναι θετική η όλη εμπειρία. Δοκιμάστε με τον αφρό που θα δημιουργήσετε στα μαλλιά να κάνετε αστείες κομμώσεις ή ακόμα και να προσθέσετε λίγο μουστάκι ή γένια από αφρό! Να θυμάστε πως αν και εσείς έχετε παιχνιδιάρικη διάθεση την ώρα του μπάνιου και το απολαμβάνετε, να είστε βέβαιοι πως και το παιδί σας θα ανυπομονεί για το επόμενό του μπάνιο!

Δείτε Επίσης

Μια μπανιέρα γεμάτη σαπουνάδες, παιχνίδια να επιπλέουν ή και να βουλιάζουν και να προσπαθεί να τα «ψαρέψει», μικρές βουτιές εξερεύνησης (με την επίβλεψή σας πάντα), αλλά και ό,τι άλλο φανταστεί, όχι μόνο θα του προσφέρουν απόλαυση αλλά θα είναι και έξτρα χρόνος παιχνιδιού και σύνδεσής σας! Και επειδή τα βιώματα συνδέονται με μυρωδιές, να είστε σίγουροι πως οι στιγμές αυτές του μπάνιου θα σας αφήσουν μια υπέροχη χαρακτηριστική μυρωδιά που θα θυμάστε για πάντα μια και τα προϊόντα Mustela® έχουν μοναδική υφή και μυρωδιά!

Και φυσικά η αίσθηση που αφήνει μια κρέμα ενυδάτωσης πάνω στο σώμα του παιδιού σας παίζει και αυτή τον ρόλο της στο να μείνει ευχαριστημένο! Μπορούμε λοιπόν μετά το μπάνιο να χρησιμοποιήσουμε την Κρέμα Ενυδάτωσης Σώματος Hydra Bébé® για μια ολοκληρωμένη ενυδάτωση του δέρματος του παιδιού.

Όλα τα προϊόντα Mustela® έχουν κλινικά αποδεδειγμένα αποτελεσματικότητα και είναι ειδικά σχεδιασμένα για μωρά αλλά και παιδιά! Διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Πριν τον ύπνο

Τι καλύτερο, μετά από ένα τόσο απολαυστικό μπάνιο, να τελειώνει η μέρα του παιδιού σας στην αγκαλιά της μαμάς με τη συνοδεία ενός αγαπημένου παραμυθιού και με οδηγό τη φωνή σας. Τέτοιες στιγμές μπορείτε να διηγηθείτε ιστορίες, παραμύθια ή να το ρωτήσετε ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας του και να το αφήσετε να σας πει οτιδήποτε σκέφτεται πριν να το πάρει γλυκά ο ύπνος στην αγκαλιά σας. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνει να «κλείνει» την ημέρα του ακριβώς όπως την ξεκίνησε: πάντα θετικά!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top