Now Reading
Οδηγός «τάισμα με μπιμπερό» για νέους μπαμπάδες (και μαμάδες!)

Οδηγός «τάισμα με μπιμπερό» για νέους μπαμπάδες (και μαμάδες!)

Οι πρώτες φορές είναι πάντα δύσκολες. Σταδιακά όμως αυτή η διαδικασία θα γίνει η δεύτερη φύση σας.

Κανένας δεν αμφιβάλλει πλέον ότι ο θηλασμός είναι η ιδανική επιλογή διατροφής του μωρού, ωστόσο όταν, για διάφορους λόγους, δεν είναι εφικτός, ευτυχώς υπάρχουν και εναλλακτικές επιλογές. Δηλαδή το τάισμα του μωρού με μπιμπερό, είτε με γάλα του εμπορίου είτε με μητρικό γάλα, αν υπάρχουν αποθέματά του, το οποίο αντλείται από το στήθος της μαμάς με αντλία.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του ταΐσματος με μπιμπερό; Ότι σε αυτή τη διαδικασία μπορεί να συμμετάσχει και ο μπαμπάς, δίνοντας έτσι στη μαμά περισσότερες ευκαιρίες για ξεκούραση και ενδυναμώνοντας τη σχέση του με το μωρό.

Ωστόσο, τις πρώτες φορές που θα επιχειρήσετε να ταΐσετε το μωρό σας με μπιμπερό μπορεί να τα βρείτε δύσκολα και να σας κυριεύσει πανικός. Μην ανησυχείτε: ακολουθώντας κάποιες βασικές οδηγίες, σύντομα η όλη διαδικασία θα γίνει δεύτερη φύση σας.

Για να κάνετε μια καλή αρχή, επιλέξτε ένα μπιμπερό κατάλληλο για την ηλικία του μωρού. Ή για την ακρίβεια μια θηλή κατάλληλη για την ηλικία του. Οι θηλές αργής ροής ενδείκνυνται για νεογέννητα, μέτριας ροής για μωρά τριών μηνών και άνω και γρήγορης ροής και μωρά άνω των έξι μηνών. Αν μια θηλή έχει υπερβολικά μεγάλη οπή για το νεογέννητο, η ταχεία ροή γάλακτος μπορεί να το πνίγει. Ή αν έχει υπερβολικά μικρή τρύπα για ένα μεγαλύτερο μωρό, μπορεί να του προκαλέσει γκρίνια επειδή το γάλα δεν απελευθερώνεται αρκετά γρήγορα. Η επιλογή του κατάλληλου γάλακτος εμπορίου επίσης μετράει, αν το μωρό δεν πίνει μητρικό γάλα που έχει βγει με αντλία από το στήθος, γι’ αυτό συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

Δείτε Επίσης

Αν περισσέψει γάλα από ένα τάισμα, μπορείτε να το διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για μέχρι 1 ώρα ή στο ψυγείο για έως ένα 24ωρο και να του δώσετε το υπόλοιπο γάλα αργότερα, αφού το ζεστάνετε βάζοντάς το σε θερμαντήρα μπιμπερό ή, αν δεν έχετε θερμαντήρα, τοποθετώντας το μπιμπερό για λίγο σε ένα μεγαλύτερο δοχείο με ζεστό νερό (όπως κάνετε με το μπεν μαρί, αλλά όχι σε φωτιά). Μη ζεσταίνετε τα μπιμπερό σε φούρνο μικροκυμάτων και μην ξαναζεσταίνετε γάλα που έχει ήδη ζεσταθεί μία φορά.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top