Now Reading
Μαμά μοιράζεται τον δημιουργικό τρόπο με τον οποίο ενθαρρύνει τα παιδιά της να αγκαλιάσουν την έμφυτη καλοσύνη τους – και γίνεται viral

Μαμά μοιράζεται τον δημιουργικό τρόπο με τον οποίο ενθαρρύνει τα παιδιά της να αγκαλιάσουν την έμφυτη καλοσύνη τους – και γίνεται viral

Όλοι έχουμε μια ιδιαίτερη υπερδύναμη κι η Kelsey Pomeroy δείχνει στα παιδιά της πώς να αναδείξουν τη δική τους!

Από μικρή ηλικία, μπορούμε να δούμε τι είδους άνθρωπος θα γίνει το παιδί μας. Μπορεί να έχει ηγετικές δεξιότητες. Μπορεί να είναι θαρραλέο. Μπορεί να είναι στοχαστικό. Μπορεί να είναι ευγενικό. Για την οικογένεια της Kelsey Pomeroy, το να είναι συμπεριληπτικοί είναι αυτό προς το οποίο έλκονται τα παιδιά της. Αυτή η ιδέα μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί από τα μικρά μυαλά, έτσι η μαμά το εξήγησε στο 3χρονο παιδί της με δημιουργικό και ενθαρρυντικό τρόπο.

Η Pomeroy δημοσίευσε ένα post στο Instagram που μοιράστηκε πώς παρομοίαζε το χαρακτηριστικό με ένα «ειδικό ταλέντο» και είπε στον γιο της «ότι προέρχεται από μια μακρά σειρά συμπεριληπτικών ανθρώπων».

«Πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο πέρυσι, κάθισα με το 3χρονο παιδί μου και του είπα για ένα σούπερ ιδιαίτερο ταλέντο που έχει η οικογένειά μας. Του είπα, πολύ σοβαρά, ότι έχουμε παράδοση στη συμπερίληψη», έγραψε στη λεζάντα. «Στη συνέχεια συνέχισα να του λέω ότι η οικογένειά μας έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στο να μπορεί να κοιτάζει ολόγυρα σε ένα δωμάτιο και να καταλαβαίνει αν κάποιος χρειάζεται έναν φίλο».

Χάρηκε όταν είδε ότι ο γιος της πήρε υπόψη τους τη συζήτηση αυτή και εφάρμοσε το ταλέντο του κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. «Έμεινε σταθερά στην ιδέα ότι ήταν φυσικό να είναι συμπεριληπτικός για όλη τη σχολική χρονιά. Και ήταν χαρά να τον παρακολουθώ από μακριά καθώς άφηνε την πεποίθηση ότι είχε την τάση να είναι φίλος με τους ανθρώπους να οδηγεί τις πράξεις του», συνέχισε ο Pomeroy. «Υπήρχαν στιγμές που η τάξη του αντιμετώπιζε προβλήματα με έναν συμμαθητή του [μερικές φορές αυτός ο συμμαθητής ήταν ο ίδιος!], που μπορούσαμε να δούμε το θέμα μέσα από το πρίσμα του να είμαστε συμπεριληπτικοί [ενώ εξακολουθούμε να κρατάμε τα προσωπικά μας όρια!] και να προσπαθήσουμε να επεξεργαζόμαστε και σχεδιάζουμε τις ενέργειές μας ανάλογα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelsey Pomeroy (@kelsewhatelse)

Δείτε Επίσης

Φυσικά, το ταλέντο του να είσαι «συμπεριληπτικός» δεν είναι για όλους, αφού κάθε παιδί είναι διαφορετικό. «Θα πω ότι ο γιος μου είναι εκ φύσεως εξωστρεφής, και το ίδιο και οι δύο γονείς του, οπότε το να του λένε ότι είναι συμπαίκτης λόγω της γενεαλογίας του δεν είναι τόσο δύσκολο», σημείωσε η Pomeroy προτού ενθαρρύνει τους γονείς να μιλήσουν με τα παιδιά τους, για τα δικά τους ιδιαίτερα δώρα.

«Λοιπόν, αν καθόσουν με το παιδί σου σήμερα και του έλεγες ότι έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο με το οποίο γεννήθηκε, ποιο θα ήταν αυτό; Συμπερίληψη; Καλοσύνη; Γενναιότητα; Βοήθεια; Γενναιοδωρία;» ρώτησε. «Όποιο και αν είναι αυτό το ταλέντο, το να αφιερώνετε χρόνο για να μοιραστείτε μαζί του την έμφυτη καλοσύνη του, το προετοιμάζει πραγματικά για μια καλή χρονιά».

Είναι πολύ σημαντικό να διδάξουμε στα παιδιά μας πώς να συμπεριφέρονται στους άλλους (και στον εαυτό τους) με σεβασμό και αξιοπρέπεια, και είναι επίσης σημαντικό να τους μιλάμε με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία τους. Η μέθοδος της Pomeroy ελέγχει και τα δύο πλαίσια και ενθαρρύνει τα παιδιά να αγκαλιάσουν την έμφυτη καλοσύνη τους με διασκεδαστικό τρόπο.

Πηγή

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top