Now Reading
Παίζοντας με τα σπασμένα… αβγά!

Παίζοντας με τα σπασμένα… αβγά!

Ιδέες και απλές συνταγές που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές. Πόσοι όμως τρώνε το σπασμένο τους αβγό και πόσοι το αφήνουν στην άκρη λέγοντας ότι θα το φάνε αργότερα – αλλά αυτό το αργότερα μερικές φορές αργεί υπερβολικά.
Τα πασχαλινά αβγά ωστόσο μπορούν να γίνουν πρώτης τάξεως υλικό και να μπουν σε σάντουιτς, τοστ, σαλάτες ακόμα στο ρολό. Τα σκληρά μαγειρεμένα (ή) αυγά είναι μια βολική και προσιτή πηγή πρωτεΐνης. Και γίνονται τα συστατικά ενός ικανοποιητικού πρωινού, μεσημεριανού, δείπνου ή σνακ όποτε το χρειάζεστε.
Το σφιχτό βρασμένο αβγό μπορεί να φαγωθεί μόνο του με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι αλλά ταυτόχρονα συνδυάζεται εύκολα με όλα όσα μπορούν να μπουν σε ένα τοστ, μια τορτίγια ή ένα σάντουιτς. Οπότε στο επόμενο σνακ των παιδιών μην ξεχάσετε να το προσθέσετε μαζί με το τυρί, τα αλλαντικά, την ντομάτα.

Επειδή είναι ήδη μαγειρεμένο, βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε να ψήσετε το τοστ ή το σάντουιτς μπορείτε να προσθέσετε το αβγό μετά το ψήσιμο. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε στην τοστιέρα μόνο τις φέτες ψωμί ή να φρυγανίσετε ελαφρώς το ψωμί σε μια φρυγανιέρα ή στο γκριλ και να αφήσετε τα υπόλοιπα υλικά ως έχουν. Τα περισσότερα υλικά των σάντουιτς είναι καλύτερο να τρώγονται στην ωμή εκδοχή τους, καθώς έτσι διατηρούν αναλλοίωτα τα περισσότερα από πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά.

Δοκιμάστε σάντουιτς με αβοκάντο, ντομάτα, κρεμώδες τυρί και μαρούλι.

Φτιάξτε μια αβγογιαουρτοσαλάτα ως ντιπ. Με στραγγιστό γιαούρτι, ψιλοκομμένο αβγό και καπνιστή πάπρικα.

Το κομμένο αβγό μπορεί να μπει από σαλάτα του καίσαρα έως μια εναλλακτική εκδοχή της πατατοσαλάτας – αλλά και να μπει σε όποια σαλάτα επιθυμείτε και να της δώσει μια έξτρα νοστιμιά. Ταιριάζει ιδανικά με ντοματίνια, κάππαρη, κρεμμυδάκι.

Επίσης μπορεί να γίνει ιδανικό υλικό γέμισης. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ποικιλία τυριών, μπαχαρικών, μυρωδικών και να γεμίσετε με αυτό ρολό φούρνου, λαχανικά, από πιπεριές, πατάτες έως μανιτάρια.

Δείτε Επίσης

Παράλληλα, μπορούν τα ίδια να γίνουν γεμιστά και να γίνουν εξαιρετικός μεζές ή σνακ σε πολλές διαφορετικές εκδοχές – όρεξη και φαντασία να έχετε.

Τέλος είναι ένα υλικό που μπορεί να σας δώσει πολλές ιδέες και αφορμές όχι μόνο για νόστιμες λύσεις και γαστρονομικές συνταγές αλλά μπορεί να γίνει υλικό για κατασκευές και δημιουργίες που θα διασκεδάσουν τα παιδιά και που… τρώγονται κιόλας!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top