Now Reading
Θερινό σινεμά με Toy Story 3

Θερινό σινεμά με Toy Story 3

Μια αγαπημένη ταινία που θέλουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά

Το «Εγώ κι εσύ μαζί» είναι το τραγούδι από το Toy Story 1 που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα συνεχίζεις να τραγουδάς, μόνη ή με τα παιδιά σου. Αγαπημένη ταινία και με εξίσου αγαπημένες ταινίες που έφτασαν μέχρι το νούμερο 4. Σήμερα θα δούμε το Toy Story 3, την αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων σε μορφή 3D, παραγωγής 2010. Αποτελεί το τρίτο μέρος της σειράς ταινιών Toy Story και όπως και οι δύο προηγούμενες, είναι παραγωγή της Walt Disney και της Pixar. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Λι Άνκριτς και το σενάριο έγραψε ο Μάικλ Αρντ. Τις φωνές τους δανείζουν για μία ακόμη φορά οι Τομ Χανκς, Τιμ Άλεν, Τζόαν Κιούζακ, Ντον Ρικλς, Εστέλ Χάρις, Τζον Ρατζενμπέργκερ, Γουάλας Σον, Τζεφ Πίτζεον, Τζόντι Μπένσον, Ρ. Λι Έρμεϊ, Τζον Μόρις και Λόρι Μέτκαλφ. Ο Τζιμ Βάρνεϊ που υποδυόταν τον Σούστα και ο Τζο Ρανφτ, που υποδυόταν τους Γουίζι και Λένι, απεβίωσαν πριν αρχίσει η παραγωγή της ταινίας. Ο ρόλος του Σούστα δόθηκε στον Μπλέικ Κλαρκ ενώ οι χαρακτήρες του Ρανφτ διαγράφηκαν από την πλοκή. Νέοι ηθοποιοί που δανείζουν τις φωνές τους είναι οι Νεντ Μπίτι, Τίμοθι Ντάλτον, Μπόνι Χαντ, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Τζεφ Γκάρλιν και Μάικλ Κίτον.

Στο τρίτο μέρος η πλοκή επικεντρώνεται στους Γούντι, Μπαζ Λαϊτγίαρ και στα υπόλοιπα ομιλούντα παιχνίδια, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αβέβαιο μέλλον τώρα που ο Άντι ετοιμάζεται να πάει στο κολέγιο.

Το Toy Story 3 κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 18 Ιουνίου 2010 με διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς και τεράστιες εισπράξεις στα αμερικανικά και διεθνή ταμεία. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως για το 2010. Ξεπέρασε τις εισπράξεις του Ψάχνοντας τον Νέμο και ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της Pixar μέχρι το 2019, καθώς και το ρεκόρ του Shrek 2. Ήταν η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία κινουμένων σχεδίων παγκοσμίως και η πρώτη που έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις μέχρι το 2014, όταν η ταινία της Disney Ψυχρά κι Ανάποδα (Frozen, 2014) το ξεπέρασε. Μέχρι σήμερα είναι η 35η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών.

https://www.youtube.com/watch?v=Ju3WHr7cf5Q

Δείτε Επίσης

Βραβεύτηκε με δύο Όσκαρ στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερου Τραγουδιού, ενώ συνολικά έλαβε πέντε υποψηφιότητες, ανάμεσά τους και για Καλύτερη Ταινία. Είναι η τρίτη ταινία κινουμένων σχεδίων που προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μετά τις ταινίες Η Πεντάμορφη και το Τέρας (Beauty and the Beast, 1991) και Ψηλά στον Ουρανό (Up, 2009). Κέρδισε επίσης τη Χρυσή Σφαίρα και το BAFTA Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top