Now Reading
Θα σε κάνω πριγκίπισσα – Happy Princess Day

Θα σε κάνω πριγκίπισσα – Happy Princess Day

Γιατί όλες οι γυναίκες κρύβουν μέσα τους μια πριγκίπισσα που μπορεί ωστόσο να παίζει και ποδόσφαιρο

«Το να συμπεριφέρεσαι σαν πριγκίπισσα είναι δουλειά. Δεν αφορά μόνο το να φαίνεσαι όμορφη ή να φοράς ένα στέμμα. Είναι περισσότερο για το πώς είσαι μέσα σου» είπε κάποτε η Τζούλι Άντριους και συμφωνούμε απόλυτα!

Η 18η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Princess Day – σήμερα είναι δηλαδή  η ημέρα της πριγκίπισσας, μια ημέρα αφιερωμένη στην ιδέα ότι όλες (και όλοι), ανεξάρτητα από το ποιες είμαστε, μπορούμε να νιώθουμε σαν πριγκίπισσες. Οι πριγκίπισσες μπορούν να έρθουν από οπουδήποτε και είναι πάντα αληθινές. Ακόμα και μαμάδες σε καραντίνα μπορούν σήμερα να νιώσουν πριγκιπικά, αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό τους για προσωπική φροντίδα ή να χρησιμοποιήσουν τη μέρα ως αφορμή για ένα παιχνίδι ρόλων και σύνδεσης με τη μικρή πριγκίπισσα κόρη ή τον μικρό πρίγκιπα γιο τους.

Η Ημέρα της Πριγκίπισσας

Η Ημέρα της Πριγκίπισσας έχει να κάνει με το να γιορτάζουμε πόσο υπέροχες είμαστε όλες και να περιποιηθούμε πριγκιπικά ή βασιλικά τον εαυτό μας. Όλες αξίζουμε να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σαν πριγκίπισσες, ακόμα κι αν είναι μόνο για μια μέρα! Οι πριγκίπισσες τείνουν επίσης να συσχετίζονται με όμορφα παραμύθια, οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσετε αυτήν την ημέρα για να πραγματοποιήσετε τα παραμυθένια όνειρά σας; Εάν υπάρχει κάτι που θέλετε να κάνετε για αρκετό καιρό, κάντε την επιθυμία της καρδιάς σας πραγματικότητα απόψε.

Γνωρίζετε ότι η πρώτη πριγκίπισσα που εμφανίστηκε στις οθόνες ήταν η Χιονάτη; Κάτι που συνέβη στις τηλεοράσεις το 1937. Από τότε, υπήρξαν πολλές πριγκίπισσες στην τηλεόραση! Αυτό περιλαμβάνει πολλές από τη Rapunzel έως τη Sleeping Beauty. Υπήρξε επίσης ένα νέο κύμα πριγκίπισσας τα τελευταία χρόνια, όπως η Έλσα από το Frozen και η Moana. Αυτοί οι χαρακτήρες μάς έχουν δείξει ότι μπορείτε να είστε πριγκίπισσα ενώ ταυτόχρονα είστε ανεξάρτητες, κάτι που είναι ένα σημαντικό μήνυμα.

Ιστορία της Ημέρας της Πριγκίπισσας

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τις πριγκίπισσες, συνήθως σκέφτονται τις ηρωίδες της Disney ή τις βασιλικές οικογένειες. Ωστόσο, ο όρος πριγκίπισσα δεν τέθηκε σε χρήση μέχρι τον 18ο αιώνα με τον Βασιλιά Τζορτζ Ι. Πριν από αυτό, πολλές από τις συζύγους των τιμών θα αναφέρονταν ως η «Κυρία έτσι και έτσι» (Lady so and so). Μόλις η Disney έφερε την πρώτη ιστορία της πριγκίπισσας, το Snow White, όλα πέρασαν στην ιστορία καθώς οι πριγκίπισσες και οι ιστορίες τους άρχισαν να ζωντανεύουν από την πιο διάσημη εταιρεία οικογενειακής ψυχαγωγίας στον κόσμο.

Η ίδια η Princess Day, ωστόσο, δεν εμπνεύστηκε από την εταιρεία Disney. Αντ’ αυτού, εισήχθη από μια μικρότερη εταιρεία, τη Nest Entertainment, η οποία αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Sony Entertainment για να αναπτύξει μια από τις τελευταίες ιστορίες που γράφτηκαν στο χέρι, το The Swan Princess. Η εταιρεία ψυχαγωγίας με έδρα το Τέξας συνεργάστηκε με την Rich Animation και δημιούργησε την ταινία κινουμένων σχεδίων “The Swan Princess”, η οποία κυκλοφόρησε στις 18 Νοεμβρίου 1994. Το “Swan Princess” ήταν μια προσαρμογή του “Swan Lake” (Λίμνη των κύκνων), το οποίο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαλέτα όλων των εποχών. Στην ταινία, η πριγκίπισσα Odette καταδικάστηκε από έναν κακό μάγο για να γίνει ένας λευκός κύκνος, αλλά Η αγάπη της, ο πρίγκιπας Ντέρεκ, θα προσπαθήσει να τη σώσει.

H ημέρα αυτή καθιερώθηκε για να βοηθήσει τα παιδιά να γιορτάσουν τη φαντασία τους και να τιμήσουν τα αισθήματα καλοσύνης και ευγένειας που νιώθουν όλα τα παιδιά όταν σκέφτονται πριγκίπισσες.

Πώς να γιορτάσετε την Ημέρα της Πριγκίπισσας

Δείτε Επίσης

Βοηθήστε τα παιδιά παντού να γνωρίζουν πόσο εύκολο είναι να είσαι πριγκίπισσα, ενημερώνοντας τους πάντες ότι είναι η Ημέρα της Πριγκίπισσας! Διοργανώστε ένα θεματικό πάρτι. Δημιουργήστε μια θεατρική παράσταση στο σπίτι σας και πείτε την ιστορία μιας πριγκίπισσας ή το τι θα κάνατε εσείς αν μπορούσατε για μια μέρα να είστε πριγκίπισσα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να γιορτάσετε την Ημέρα της Πριγκίπισσας. Ο κύριος στόχος εδώ είναι να ενεργήσετε σαν πριγκίπισσα! Βεβαιωθείτε ότι θυμίζετε στον κόσμο πόσο υπέροχες είστε. Και κυρίως εσείς να αφεθείτε να νιώσετε ως πριγκίπισσα. Είναι μια καλή αφορμή για να καλομάθετε λίγο τον εαυτό σας. Νιώστε όμορφη, κομψή, περιποιηθείτε τον εαυτό σας – ακόμα και αν δεν μπορείτε να βγείτε έξω από το παλάτι σας! Και πιείτε στην υγειά σας ένα πριγκιπικό κοκτέιλ ή ένα ποτήρι ροζέ κρασί! Αν μάλιστα ο πρίγκιπας της καρδιάς βάλει τα παιδιά για ύπνο και σας προσφέρει ένα χαλαρωτικό μασάζ, θα βοηθήσει κι εκείνος με τον τρόπο του για να νιώσετε όσο πριγκιπικά σας αξίζει!

Μπορείτε επίσης να περάσετε λίγο χρόνο παρακολουθώντας ταινίες και παραστάσεις για πριγκίπισσες. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές εδώ. Νωρίτερα, αναφέραμε μερικές από τις πιο διάσημες πριγκίπισσες της Disney! Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των The Princess Diaries. Η να διαβάσετε παιδικά βιβλία και παραμύθια με πριγκίπισσες.

Θα μπορούσατε επίσης να γιορτάσετε την Ημέρα της Πριγκίπισσας τιμώντας όλες τις άλλες υπέροχες πριγκίπισσες στη ζωή σας. Αυτό σας δίνει τη μεγάλη ευκαιρία να γίνετε ξανά παιδιά και να παίξετε μαζί με τα παιδιά σας! Θα μπορούσατε ακόμη και να νοικιάσετε ένα κάστρο. Από τροφές εμπνευσμένες από πριγκίπισσες μέχρι να φορούν κορώνα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσετε μια διασκεδαστική πινελιά πριγκίπισσας στην ημέρα. Οι ροζ πινελιές είναι απαραίτητες, φυσικά! Μπορείτε επίσης να επικεντρωθείτε στη λαμπερή διακόσμηση και πολλές βασιλικά αξεσουάρ. Ή να ντυθείτε πριγκιπικά; Ή μπορείτε να θυμηθείτε ότι οι πριγκίπισσες μπορούν μια χαρά να διαπρέψουν και στα αθλήματα διαβάζοντας εδώ το άρθρο για μια παλιότερη ενδιαφέρουσα φωτογραφική πρωτοβουλία.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top