Now Reading
Η τέλεια λύση για να τρώει υγιεινά και να διασκεδάζει παίζοντας!

Η τέλεια λύση για να τρώει υγιεινά και να διασκεδάζει παίζοντας!

Όταν η υγιεινή διατροφή μετατρέπεται σε παιχνίδι!

Καθημερινά στις περισσότερες οικογένειες ακούμε για μεγάλες «μάχες» μεταξύ γονέων και παιδιού σχετικά με το φαγητό που το παιδί δεν τρώει και που δηλώνει πεισματικά πως δεν του αρέσει, κάνοντας γκριμάτσες αηδίας. Οι γονείς απογοητεύονται και νιώθουν πως το παιδί τους μόνο με… μακαρόνια θα τρέφεται. Η υγιεινή διατροφή μοιάζει με όνειρο επιστημονικής φαντασίας και η αλήθεια είναι πως τα παιδιά δεν ενθουσιάζονται και τόσο με τα λαχανικά, τις σαλάτες και τα φρούτα. Τι θα λέγατε όμως να πιάνατε από την αρχή το θέμα «υγιεινή διατροφή» με τα παιδιά σας και του δίνατε μια ακόμα ευκαιρία;

H μόνη λύση που λειτουργεί με ένα μαγικό τρόπο στα παιδιά είναι η εξής: το παιχνίδι! Μέσα από το παιχνίδι και τις αισθήσεις το παιδί νιώθει ευτυχισμένο και είναι ανοιχτό στο να δοκιμάσει νέες εμπειρίες και γεύσεις.

Η Μαρία Χολέβα μάς παρουσιάζει ένα βιβλίο με πρακτικές συμβουλές που θα κάνει κάθε παιδί να αγαπήσει την υγιεινή διατροφή μέσα από 30 συνταγές γεμάτες παιχνίδι, δημιουργικότητα και φαντασία!  Όλες οι αισθήσεις του παιδιού συμμετέχουν στη γνωριμία με τα λαχανικά και το βιβλίο μπορεί να συμμετέχει στη διατροφή του παιδιού ακόμα και καθημερινά.

Το «Στη Χώρα των Λαχανικών» της Μαρίας Χολέβα δεν είναι άλλο ένα βιβλίο μαγειρικής που θα ξεφυλλίσετε και μετά θα κρύψετε στο ντουλάπι.

Με περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας κοντά στα παιδιά, η Μαρία Χολέβα βοηθά τους γονείς να «ξανασυστηθούν» με το μαγείρεμα των λαχανικών και να μάθουν στα παιδιά τους να επιλέγουν συνειδητά τα λαχανικά στην καθημερινή διατροφή τους. Μέσα από πρωτότυπα πιάτα δείχνει πώς η προετοιμασία ενός φαγητού μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Ακολουθώντας τη σύγχρονη προσέγγιση ως προς την υγιεινή διατροφή, τα λαχανικά παρουσιάζονται με έναν τρόπο ιδιαίτερα φιλικό προς τα παιδιά, προάγοντας συναισθήματα όπως η έκπληξη και η χαρά.

Επισκεφθήκαμε και εμείς τη Χώρα των Λαχανικών και σας παρουσιάζουμε 2 συνταγές που ξεχωρίσαμε! Η πρώτη λέγεται “Μια ωραία πεταλούδα” και η δεύτερη “3,2,1, εκτόξευση“.

Απολαύστε στα παρακάτω βίντεο τη Μαρία Χολέβα να μαγειρεύει δυο φανταστικές fun food δημιουργίες:

Ένας βάτραχος πρίγκιπας!

Θέλεις να σκαρφαλώσουμε;

Δείτε Επίσης

Η ίδια μας λέει:

“Είχα δοκιμάσει χωρίς μεγάλη επιτυχία όλα τα κόλπα των μαμάδων που προσπαθούν να κρύψουν τα πιο απίθανα λαχανικά στα πιο αναπάντεχα πιάτα. Σκέφτηκα λοιπόν, αντί για το κρυφτό, να επιστρατεύσω μια άλλη αγαπημένη ασχολία των παιδιών μου: τη ζωγραφική. Τώρα, θα μου πείτε, πώς μπορεί η μαγειρική να συναντήσει τη ζωγραφική; Και οι δύο καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, γιατί λοιπόν να μη συνδυαστούν;”.

“Ξεκίνησα μια μέρα να ζωγραφίζω με τα παιδιά μου χρησιμοποιώντας τροφές. Μ’ αυτό τον τρόπο το μαγείρεμα έγινε φαντασία και η ώρα του φαγητού παιχνίδι. Και κάπως έτσι μαγικά ο αρακάς έγινε πρίγκιπας και το μπρόκολο ένα ψηλό δέντρο… Και σιγά σιγά ξεκίνησε το ταξίδι μου στη Χώρα των ΛαχανικώνΣτόχος μου ήταν όλες οι αισθήσεις του παιδιού να συμμετέχουν στη γνωριμία με τα λαχανικά: η όραση (γι’ αυτό τα λαχανικά μεταμορφώνονται στις φωτογραφίες σε μικρούς πίνακες ζωγραφικής με παιδικά θέματα), η όσφρηση (γι’ αυτό έχουν επιλεγεί λαχανικά με έντονα και χαρακτηριστικά αρώματα), η γεύση (παρουσιάζεται μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών, ώστε να διεγερθούν οι γευστικοί κάλυκες των παιδιών), η αφή (τα χρώματα και τα σχήματα που δίνονται στα λαχανικά παρακινούν το παιδί να τα φάει ακόμα και με τα χέρια), αλλά και η ακοή (τα ονόματα των συνταγών έχουν επιλεγεί για να γαργαλούν τα αφτάκια των παιδιών)”.

Η συγγραφέας

Η Μαρία Χολέβα λατρεύει να μεγαλώνει παιδιά. Γι’ αυτό όλα τα επαγγελματικά βήματά της είχαν να κάνουν με παιδιά. Στην αρχή, τους μάθαινε τραγούδια στον βρεφονηπιακό σταθμό, μετά μέσα από την τηλεόραση συμβούλευε τις μανούλες τους, αργότερα έκανε το δικό της σπίτι, το «Mothersbird», για να επικοινωνούν καθημερινά. Ένα παιδί όμως δεν κατάφερε ποτέ να το μεγαλώσει. Το παιδί που έκρυβε μέσα της. Ένα παιδί που λάτρευε την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, τα παιχνίδια στη φύση και τα βιβλία. Αυτό το παιδί βρήκε τρόπο να εκφραστεί μέσα από αυτό το βιβλίο που ενώνει δύο μεγάλες της αγάπες: τη μαγειρική και το παιχνίδι. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, της Εκάβης και του Δημήτρη.

Το βιβλίο υγιεινής διατροφής για παιδιά με τίτλο “Στη Χώρα των Λαχανικών” κυκλοφορεί από της εκδόσεις Διόπτρα σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top